Nu boeken zonder aanbetaling

Coronavirus

Omdat Vámonos Travels als reisorganisatie op verre bestemmingen op veel plaatsen in de wereld aanwezig is, hebben het coronavirus en de maatregelen die buitenlandse overheden nemen om het virus in te dammen vanzelfsprekend onze volle aandacht. We zijn daartoe frequent, net zoals altijd, in contact met Buitenlandse Zaken, ANVR en RIVM.

De volgende vraag wordt ons nu regelmatig gesteld:

“Kan ik niet beter even wachten met het boeken van een reis vanwege het coronavirus?”

Wij snappen de vraag natuurlijk, maar daar is volgens ons geen reden toe. Met uitzondering van enkele plekken (China, Iran en een regio in Italië) is er vrijwel in de hele wereld prima te reizen.U kunt de reis wel uitstellen, maar als u later boekt is er geen garantie dat er niets aan de hand is op de bestemming als u op vakantie gaat. Bovendien kan dan net dat ene leuke hotel vol zitten.

En thuisblijven is in deze eigenlijk geen optie, want het virus is inmiddels ook in Nederland aangekomen. Veel belangrijker is als u nu een pakketreis boekt deze onder te brengen bij een ANVR aangesloten reisondernemer. Als er dan op uw bestemming echt wat aan de hand is, weet u zeker dat uw organisator maatregelen neemt.

U kunt er vanaf vandaag, 9 maart tot nader order, voor kiezen om de reis te boeken met de voorwaarde dat deze kosteloos is te wijzigen tot 6 weken voor vertrek. De nieuwe reisdatum dient binnen een jaar na de datum van het oorspronkelijke vertrek te zijn.

De kosten voor het verzetten van reservering worden door Vámonos Travels voldaan. Alleen de eventuele meerprijs van de nieuwe reis wordt aan u in rekening gebracht. Deze regeling geldt voor boekingen vanaf 9 maart.

Voor mensen die eerder hebben geboekt gelden de normale annulerings- en wijzigingsvoorwaarden. Dit betekent dat u alleen kosteloos kunt annuleren als er een code rood is op de website van buitenlandse zaken. Bij een gewenste wijziging van de reis zullen wij u wel tegen zo laag mogelijke kosten en zonder zelf kosten in rekening te brengen omboeken naar een nieuwe datum en/of bestemming.

Nieuwsbericht 2 maart 2020, update 9 maart 2020.