Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3125,-

Offerte aanvragen

22 dagen Peru en Bolivia: De hoogtepunten van de Andes

 • Condors in de Andes
 • Flamingo’s op de zoutvlakte
 • Machu Picchu voor dag en dauw

Deze reis is een prachtige combinatie van de meest bijzondere plekken in deze regio. Je ziet de condors vliegen door de Colca Canyon, de flamingo’s staan te midden van de kleurenpracht van de zoutmeren en de lagunas en natuurlijk magich Machu Picchu!

De reis begint met een verblijf in de culinaire hoofdstad van Latijns-Amerika: Lima. Een korte vlucht brengt je naar het sfeervolle Arequipa, een stad waar de invloeden van de Spanjaarden nog duidelijk zichtbaar zijn. Vanuit Arequipa kronkelt de weg langs de terrasbouw verder omhoog de Andes in. De volgende ochtend zul je de spectaculaire condor gaan spotten!

De reis voert verder naar het Titicacameer, een meer zo groot als een zee, maar dan op 3800 meter. Je gaat Bolivia in en via het bedevaartsplaatsje Copacabana bereik je La Paz. De stad is een gezellige mix van moderne hoogbouw en traditionele huizen, gelegen tussen hoge Andestoppen.

Met een slaapbus bereik je Uyuni. Hiervandaan zul je een tocht maken over zoutmeren en langs fel gekleurde lagunas. Hier rondrijden is door de kleurwisselingen bijna een surrealistische ervaring.

Via La Paz vlieg je naar Cuzco. De mix van Inca en Spaanse invloeden maken de stad zeer fotogeniek. Je sluit de reis af met een bezoek aan Machu Picchu, opgravingen die met name door de ligging zeer spectaculair zijn.

Deze reis kan verlengd worden met:
* Nazcalijnen en Paracas
* Jungle bij Puerto Maldonado
* Incatrail

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Vlucht naar Lima

Je hebt een nachtvlucht naar Lima. Bij aankomst staat onze lokale agent je op te wachten.

Hoofdstad Lima is dé culinaire stad van Zuid-Amerika. Peru is een aantal jaar op rij uitgeroepen tot ‘beste culinaire bestemming in de wereld’ en restaurants Central en Maido uit Lima staan beiden in de top 10 van beste restaurants ter wereld.
Lima kent een mooi historisch centrum met vele koloniale gebouwen en kerken. In de gezellige wijk Miraflores vind je vele mooie parken en leuke restaurantjes. In het Parque del Amor kun je heerlijk rondslenteren.
 
De museumliefhebber kan zijn of haar hart ophalen in het Goudmuseum met een indrukwekkende verzameling uit het Incatijdperk of in het bekende Museo de Larco met de grootste collectie pre-columbiaanse kunst in de wereld.
Lima is geen echte strandbestemming, maar wel een populaire plaats om te surfen.

Dag 3-4 Arequipa

Je vliegt naar Arequipa in het zuiden van Peru.

Arequipa ligt op 2.325 meter in een vallei aan de voet van drie gigantische vulkanen. De bekendste is de actieve vulkaan El Misti met een hoogte van 5.822 meter.
Arequipa wordt ook wel La Ciudad Blanca (de witte stad) genoemd, omdat veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar: wit vulka­nisch materiaal.
Het Santa Catalinakloos­ter is een bijzondere plek om een middag doorheen te dwalen. Het is als het ware een stadje in de stad en pas sinds een aantal jaren openge­steld voor buiten­staanders. Daarvoor leefden hier ongeveer 450 nonnen in totale afzonde­ring van de buitenwe­reld.
 
Bij een bezoek aan Arequipa moet je zeker bij een traditionele picanteria gaan eten. Peruanen uit het hele land komen naar Arequipa om te genieten van de typische gerechten zoals cuy chactado (cavia) of rocoto relleno (gevulde peper).
Op zo’n 20 minuten rijden van het centrum van de stad ligt Valle de Chilina; een prachtige vallei waar je kunt raften, mountainbiken of paardrijden.

Dag 5 2D/1N Colca Canyon dag 1

De Colca Canyon is één van de diepste kloven van de wereld. Het ruige gebied omgeven door vulkanen is zeer indrukwekkend.
 
De tour begint al vroeg en tijdens de tocht de bergen in, zie je het landschap veranderen. De tocht voert naar een reservaat waar je lama's, alpaca's en soms vicuña's kunt zien. De wol van deze dieren wordt door de indianen gebruikt om kleding maken als bescher­ming tegen de ijskoude nachten. Bovenop een pas op 4910 meter wordt gestopt voor een uitzicht over het vulkaanlandschap.
's Middags kun je een wandeling maken langs karakteristieke dorpjes en terrassen in de buurt van het dorpje Corporaque. De bevolking loopt hier in traditio­nele klederdracht. Ook kun je een bezoek brengen aan één van de hot springs; natuurlijke warmwaterbronnen. Je overnacht in één van onze lodges in Corporaque.

Dag 6 2D/1N Colca Canyon dag 2

De volgende ochtend gaat u vroeg op om op tijd bij de beroemde Cruz del Condor aan te komen. Langs de kloof rijdend wordt het uitzicht gevormd door terrassen daterend uit de Collahuacultuur. Bij de Cruz del Condor, een punt waar je een prachtig uitzicht hebt over de meer dan 1.000 meter diepe kloof, zijn er vaak condors te zien. Ze vliegen soms rakelings over de toeschouwers heen.

Dag 7 Puno

Puno is een levendige en koloniale stad aan de oevers van het Titicacameer. Vanuit de stad kun je de drijvende eilanden van de Uros-indianen bezoeken.
Deze oude indianenstam is honderden jaren geleden van de oevers van het meer verdreven door de Kolla's, die later zelf door de Inca's werden verslagen. De Uros gingen op het meer op zelfgemaakte eilanden van riet wonen.
Tijdens een bezoek aan de eilanden krijg je een uitgebreide uitleg over hoe deze gemaakt zijn en hoe de Uros er leven. Op dit moment wonen er vrijwel alleen nog ouderen, omdat de jongeren uitvliegen naar het vasteland.

Dag 8 Copacabana

Busreis Puno – Copacabana (ca. 3 uur)

Copacabana is een leuk, gezellig bedevaartplaatsje aan de oevers van het hoogstgelegen meer ter wereld: het Titicacameer. Hier vind je een kathedraal die misplaatst groot lijkt voor het dorpje. Tevens is hier de kruisberg. Mensen uit heel Bolivia komen hier naartoe om hier kaarsjes aan te steken en te bidden. Loop je verder naar het meer dan is het mogelijk dat juist Boliviaanse boeren een nieuw aangeschafte vrachtauto met de voorwielen het Titicacameer inrijden. Dit om de vrachtwagen te 'dopen'.

Dag 9-10 La Paz

Busreis Copacabana – La Paz (ca. 4 uur)

La Paz is de belangrijkste stad van Bolivia. Het is spectaculair gelegen in een diepe kloof. Het oude en het moderne centrum liggen in de diepte terwijl de armere bewoners hun wijken langs de steile hellingen hebben gebouwd. Ruimtegebrek heeft op de hoogvlakte, aan de rand van de kloof, een nieuwe stad doen ontstaan, met inmiddels al meer dan een half miljoen inwoners. De wit besneeuwde Illimani, 6440 meter hoog, torent boven alles uit.
 
Gedurende je verblijf in La Paz kun je de stad zelf verkennen of excursies ondernemen naar bezienswaardigheden buiten de stad. Het centrum van de stad is de Plaza Murillo, het plein waaraan de kathedraal, het presidentiële paleis en het Parlementsgebouw liggen. Verder heeft La Paz verschillende goede musea, zoals onder andere het Goudmuseum met sieraden uit de Incatijd. Bijzonder is ook een bezoek aan het kerkhof. Bolivianen begraven hun doden niet in de grond maar boven en naast elkaar in 'flatgebouwen'. Voor de graven staan fotootjes van de overledenen en vazen met bloemen.

Vanuit La Paz zijn verschillende excursies mogelijk. Ben je geïnteresseerd in archeologie dan moet je naar Tihuanaco, het centrum van een oude beschaving die nog voor de Inca's bestond aan de oevers van het Titicaca-meer. Niet ver buiten de stad ligt verder Chacaltaya, op 5300 meter de hoogste skipiste ter wereld. En diep in de kloof waarin La Paz ligt, is de Maanvallei te vinden. Door erosie is hier een wonderlijk landschap met rotsen in allerlei vreemde vormen ontstaan

Dag 11 La Paz en nachtbus La Paz - Uyuni

Busreis La Paz – Uyuni (ca. 10 uur)

Een comfortabele nachtbus brengt je van La Paz naar Uyuni.

Dag 12 3D/2N Salar de Uyuni

De Salar de Uyuni is de grootste toeristische trekpleister van Bolivia. Fantastische uitzichten, adembenemende landschappen, de flora en fauna, vulkanen en nog veel meer zijn hiervoor de reden.
Met een oppervlakte van 10.500 km² is de Salar de Uyuni de grootste zoutvlakte ter wereld. Het zoutmeer bestaat uit elf zoutlagen van verschillende dikten, heeft een diepte van 120 meter en is rijk aan mineralen. De gemiddelde dagtemperatuur is 20°C, terwijl de nachttemperatuur gemiddeld -25°C bedraagt.
Op de Salar de Uyuni bevinden zich een eiland in de vorm van een vis, Isla del Pescado, en eiland Incahuasi. Beide eilanden zijn begroeid met een grote hoeveelheid cactussen die tot tien meter hoog worden. In het N.P. Eduardo Avaroa kun je bij Laguna Colorada, de rode lagune, Andes flamingo's zien.

In landrovers en onder begeleiding van een Boliviaanse gids trek je in een internationale groep de natuur in. Wij bieden verschillende comfortvarianten: reizen in een groep of een privétour en overnachtingen in eenvoudige slaapzalen of in in 3* Tayka hotels. Alle maaltijden tijdens de excursie zijn inbegrepen.

Op dag 1 van deze fantastische tour over de Salar de Uyuni breng je een bezoek aan Colchani, waar je van zout gemaakte kunstwerkjes gaat bekijken, alsmede het proces van het maken van keukenzout.
Daarna bezoek je het Zouthotel en het eiland Incahuasi, waar je een korte wandeling maakt over de vulkanische rotsen, tussen de gigantische cactussen door. Onderweg naar San Pedro de Queméz of San Juan, waar je overnacht, bezoek je Duivelsgrot en Galaxia Cristal. De tocht over de zoutvlakte is adembenemend mooi!

Dag 13 3D/2N Salar de Uyuni

Op de tweede dag ga je de Ollagüe Vulkaan in Chiguana bezichtigen. De reis gaat verder met een bezoek aan gekleurde meren Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota. Ook bezoek je de Silolí Woestijn en krijg je de Stenen Boom te zien: een rotsformatie van meer dan acht meter hoog. Je overnacht in een basic lodge aan de Laguna Colorada.

Dag 14 naar Uyuni

Het vertrek op de derde dag is erg vroeg, om de zonsopkomst aan de Laguna Colorada mee te maken. Je bezoekt de geisers, Laguna Verde en de Licancabur Vulkaan en de mogelijkheid bestaat om de warmwaterbronnen in te gaan. Op de weg terug naar Uyuni bezoek je de Valle de las Rocas en het Kerkhof voor treinen. Aan het einde van de dag ben je weer terug in Uyuni.

Dag 15-16 Cuzco

Je vliegt van Uyuni naar Cuzco in Peru.

Cuzco was ooit de hoofdstad van de Inca´s, die een groot deel van Zuid-Amerika beheersten toen de Spanjaarden aankwamen. Het centrum staat vol prachtige kerken en huizen uit de koloniale tijd. Deze zijn echter gebouwd op de fundamenten van oude Incapaleizen. Terwijl de koloniale gebouwen vaak zwaar te lijden hadden onder verschillende aardbevingen zijn de bouwwerken van de Inca's altijd blijven staan.
Een mooie wandeling buiten de stad voert in zes kilometer langs drie ruïnes naar Sacsayhuaman, het grote fort dat ooit op de heuvel boven Cuzco lag.
In de vele musea kun je meer te weten komen over de geschiedenis en de cultuur van de stad.
Naast veel bezienswaardigheden heeft Cuzco nog veel meer te bieden. Het is een gezellige stad om doorheen te wandelen, bijvoorbeeld op zoek naar leuke souvenirs in de talloze winkeltjes. En natuurlijk moet je een keer iets drinken in een van de restaurants of cafés met uitzicht over het levendige centrale plein.
Ook kun je een dagexcursie maken naar één van de dorpjes in de Heilige Vallei, zoals Pisac of Ollantaytambo.

Dag 17 Ollantaytambo

Ollantaytambo ligt aan het eind van de weg door de Urubamba vallei. Dit dal was het hart van het Incarijk. Bij de verovering van het fort boven Ollantaytambo leden de Spanjaarden ooit een van de grootste nederlagen tegen de Inca's. Bezoek vooral de terrasvormige ruïnes. Het uitzicht over het dorp en de Heilige Vallei is fantastisch.

 

Inbegrepen excursie
Heilige vallei

Excursie Heilige Vallei

Tijdens deze excursie naar de Heilige Vallei bezoek je Pisac, Urubamba en Ollantaytambo.
Het dorpje Pisac is bekend vanwege de grote markt op zondag, dinsdag en donderdag en de Inca-ruïnes. Ollantaytambo ligt aan het einde van de weg door de Urubambavallei. Dit dal was het hart van het Incarijk. Bij de verovering van het fort boven Ollantaytambo leden de Spanjaarden ooit een van de grootste nederlagen tegen de Inca's. 
Groepsexcursie, inclusief vervoer en Engelstalige gids
Exclusief ca. 70 soles entrees

Dag 18 Aguas Calientes

Trein Ollantaytambo – Aguas Calientes (ca. 1,5 uur)

Met de trein verlaat je Ollantaytambo. Een schitterende treintocht door de Urubamba-vallei en het aansluitende gebergte brengt je bij het plaatsje Aguas Calientes aan de voet van Machu Picchu. 

Aguas Calientes heeft haar naam te danken aan de warmwaterbron in het dorp. Het dorp wordt ook wel Machu Picchu town genoemd, omdat het de enige uitvalsbasis is voor een bezoek aan de beroemde Inca-ruïnes.
Het dorp is alleen lopend of per trein bereikbaar. Vanwege de vele toeristen die Machu Picchu bezoeken zijn er in Aguas Calientes voornamelijk veel restaurants en hotels te vinden.
Daarnaast kun je de hot spings (warmwaterbronnen) bezoeken om in het warme water bij te komen van een dag Machu Picchu of het lopen van bijvoorbeeld de Inca Trail.

Dag 19 Machu Picchu

Trein Aguas Calientes – Cuzco (3 - 4 uur)

Er kan zonder twijfel gezegd worden dat Machu Picchu één van de mooiste en meest bijzondere plaatsen ter wereld is. De Incaruïnes werden in 1911 ontdekt door professor Hiram Bingham. Over de functie van de oude Incastad wordt nog steeds gespeculeerd. Sommigen denken dat de stad als fort diende en anderen denken dat het een buitenverblijf was voor Inca-koningen.
Machu Picchu ligt op een plateau op 2.400 meter hoogte en wordt omgeven door hoge bergen, groene bossen en diepe kloven. Het uitzicht over de Incastad is magisch, helemaal als de omringende bergen nog half in de nevel gehuld zijn en de zon doorkomt.
Vanaf de ingang van het park loop je in ongeveer 45 minuten omhoog naar de zonnepoort, vanwaar je het hele gebied kunt overzien.

Dag 20 Laatste dag in Cuzco

Je hebt nog een dag om Cuzco te verkennen, voor je morgen weer verder reist.

Dag 21-22 Vlucht via Lima naar Amsterdam

Je hebt een binnenlandse vlucht naar Lima, vanwaar je terug naar Amsterdam vliegt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Lima
Ferre Miraflores Tierra Viva Miraflores Larco Casa Andina Premium Miraflores
3-4 Arequipa
Posada del Monasterio La Hosteria Wyndham Costa del Sol Arequipa
5 2D/1N Colca Canyon dag 1
Casa de Mamayachi Casa Andina Colca Colca Lodge
6 2D/1N Colca Canyon dag 2
La Hacienda Sonesta Posada del Inca Casa Andina Premium Puno
7 Puno
La Hacienda Sonesta Posada del Inca Casa Andina Premium Puno
8 Copacabana
La Cupula Las Olas Rosario del Lago
9-10 La Paz
LP Columbus Hotel Rosario Camino Real
11 La Paz en nachtbus La Paz - Uyuni
Nachtbus La Paz - Uyuni Nachtbus La Paz - Uyuni Nachtbus La Paz - Uyuni
12-13 3D/2N Salar de Uyuni
Uyunitour basic-groep Uyunitour basic-privé Uyunitour luxe-privé
14 naar Uyuni
Tambo Aymara La Petite Porte Cristal Samana
15-16 Cuzco
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
17 Ollantaytambo
Sauce El Albergue Posada del Inca Yucai
18 Aguas Calientes
Casa de Luz Tierra Viva Machu Picchu El Mapi
19 Machu Picchu
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
20 Laatste dag in Cuzco
Midori Unaytambo Casa Andina Premium Cuzco
21-22 Vlucht via Lima naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. 3125,- v.a. 3875,- v.a. 4749,-
Hoogseizoen v.a. 3499,- v.a. 4249,- v.a. 5125,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Lima – Amsterdam met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Binnenlandse vluchten met bagage
 • Transfer na aankomst in Lima
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt op basis van een tweepersoonkamer
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Bus Puno – Copacabana
 • Bus Copacabana – La Paz
 • Bus La Paz – Uyuni (nachtbus)
 • 2 dagen/1 nacht Colca Canyon incl.vervoer, Engelstalige gids tijdens excursies, verblijf obv logies/ontbijt. Drop off in Puno. (excl. entreegelden ca. 70 soles per persoon)
 • Excursie Heilige Vallei,drop off in Ollantaytambo (excl. entreegelden ca. 70 soles per persoon)
 • Trein: Ollantaytambo– Aguas Calientes– Cuzco
 • Entrée Machu Picchu + Huayna Picchu (eerste tijdvak tussen 07.00 & 12.00)
 • 3 dagen/2 nachten Jeeptour Uyuni, incl. alle maaltijden en excursies, Spaanstalige gids (Engelstalige gids heeft geen meerwaarde). Exclusief entreegelden. Basic = eenvoudige overnachting. Luxe = 3* Taykahotels. Voor de jeeptour heb je de keuze uit een groepstour of privé. De luxe-variant kan alleen privé.

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • CO2-compensatie (GreenSeat): € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Overig vervoer (transfers van/naar hotel)
 • Overige excursies
 • Entreegeleden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.