Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2049,-

Offerte aanvragen

20 dagen Zuid-Afrika: Dwars door de binnenlanden

 • Zonsondergang bij de Valley of Desolation
 • Walvissen spotten in Hermanus
 • Frisse berglucht in Lesotho en de Drakensbergen

Ontdek het andere Zuid-Afrika! Deze reis leid je van Johannesburg naar Kaapstad maar laat je net even de andere, minstens even bijzondere, plaatsen zien. Zo start de reis in de frisse berglucht, in het kunststadje Clarens. Vanuit daar bezoek je het Golden Gate Highlands National Park, waar je prachtig kunt wandelen, fietsen of paardrijden.

Vervolgens bevind je je in een land waarin je je altijd op minimaal 1000 meter hoogte bevindt, het kleine koninkrijk Lesotho. Ook hier ben je het grootste gedeelte van de dag in de buitenlucht te vinden, in de adembenemende natuur van het land. Kenmerkend voor het land zijn de Basotho pony’s.

Een stukje geschiedenis en cultuur vind je in Bloemfontein, één van de drie hoofdsteden van het land, namelijk de juridische. Ook is het een echte universiteitsstad met vele restaurants, bars en bezienswaardigheden. De naam verraadt het natuurlijk al, er is ook genoeg flora in de omgeving te zien.

Na Bloemfontein volgt een echte must in Zuid-Afrika, safari! Dit doe je vanuit Cradock in het Mountain Zebra National Park met zijn 800 bergzebra’s en vanuit Graaff Reinet in het Camdeboo National Park. Naast de vele diersoorten die je kunt spotten is de Valley of Desolation een beroemde plek om de zonsondergang te beleven.

Je blijft diersoorten ontdekken, zo is de volgende bestemming Oudtshoorn dé struisvogelhoofdstad van de wereld met zijn vele struisvogelboerderijen. Ook leven hier verschillende stokstaartfamilies die gewend zijn aan mensen. Hermanus is niet alleen de perfecte locatie voor het spotten van walvissen (juni – november), maar vanuit hier kan je prachtige autoroutes rijden. Vanuit Hermanus kan je ook naar de haaienhoofdstad van de wereld: Gansbaai. Durf je het kooiduiken met de witte haai aan?

Uiteraard mag een bezoek aan de ‘Mother City’ Kaapstad met de indrukwekkende Tafelberg, Robbeneiland, de botanische tuinen van Kirstenbosch en Kaap de Goede Hoop niet ontbreken als afsluiter van de reis.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Johannesburg

Je vertrekt 's ochtends met het vliegtuig naar Johannesburg, waar je dezelfde dag nog aankomt.

Je komt in de avond aan in Johannesburg. Hier overnacht je in een hotel gelegen in de buurt van de luchthaven.

Dag 2-3 Clarens

Johannesburg – Clarens: 310 km; ca. 3 uur

Clarens wordt ook wel de Juweel van de provincie Freestate genoemd. De mooie omgeving en frisse berglucht heeft in de loop der jaren vele kunstenaars aangetrokken die dit bergdorp een bijzondere sfeer geven. Gelegen aan de voet van de Maloti Mountains kan je in de omgeving naar hartenlust wandelen, fietsen, paardrijden, raften of andere buitenactiviteiten ondernemen. Op korte afstand vind je het Golden Gate Highlands National Park. Dit park heeft geen Big Five dieren maar wel fantastische landschappen om doorheen te wandelen of fietsen.

Dag 4-5 Lesotho

Clarens – Lesotho: 250 km; ca. 4 uur

Lesotho wordt ook wel ‘the Kingdom in the Sky genoemd. Hoog in de bergen gelegen en als een eiland omsloten door Zuid-Afrika vind je hier prachtige vergezichten en traditionele bewoners. In Lesotho kan je prachtig wandelen, fietsen of tochten maken op de Basotho pony’s die kenmerkend zijn voor het land. 

Dag 6-7 Bloemfontein

Lesotho - Bloemfontein: 275 km; ca. 5 uur 

Bloemfontein is een echte universiteitsstad en je vindt dan ook tal van gezellige restaurants en bars in het centrum. In het oude gedeelte van de stad zijn veel zandstenen monumenten en bezienswaardigheden als de kathedraal, City Hall en de First Raadszaal. Aanrader zijn het Anglo-Boer War Museum en het Nationaal Museum. In het Anglo-Boer War Museum leer je over de oorlogen tussen de Britten en de Boeren, maar ook over de gevolgen hiervan ver buiten Zuid-Afrika. De Zuid-Afrikanen noemen de stad ook wel ‘Bloem’ of ‘The City of Roses’ door het grote aantal rozen. Vanaf Naval Hill kijk je uit over de hele stad, in het Franklin Game Reserve spot je onder andere antilopes en zebra’s. In het Orchid House kan je maar liefst 3000 soorten Zuid-Afrikaanse orchideeën zien en net buiten de stad vind je de Free State National Botanical Garden.

Dag 8-9 Mount Zebra/Cradock

Bloemfontein – Cradock: 410 km; ca. 4 uur

Cradock is de perfecte uitvalsbasis voor het bijzondere Mountain Zebra National Park. Dit mooie park is ooit opgericht om de ernstig bedreigde bergzebra te beschermen en dat is gelukt. Inmiddels leven er al meer dan 800 zebra’s en vele andere dieren zoals de zwarte gnoe en de blesbok. Een bijzondere activiteit die je hier kunt ondernemen is de cheeta tracking. Met behulp van telemetrie kan je (deels) te voet op zoek naar de cheeta’s die uitgerust zijn met een halsband voor onderzoek. Doordat het park uit grote vlaktes bestaat is dit uitstekend jachtterrein voor het snelste landroofdier ter wereld. Het is een bijzondere ervaring om oog in oog te staan met dit elegante roofdier.

Dag 10-11 Graaff Reinet

Cradock – Graaff-Reinet: 140 km; ca. 2 uur

Graaff-Reinet wordt ook wel de juweel van de Karoo genoemd. Het is één van de oudste steden van de Kaap en de Nederlandse architectuur valt nog overal te zien. De Drostdy (de toenmalige rechtbank) stamt uit het begin van de 19e eeuw en je kan hier tegenwoordig ook overnachten. Vlakbij Graaff-Reinet ligt Camdeboo National Park met haar prachtige landschappen. Naast de fantastische uitzichtpunten vind je hier onder meer buffels en verschillende antilopes. Vanaf de beroemde Valley of Desolation kan je tussen de bijzondere rotsformaties genieten van een adembenemende zonsondergang of -opkomst.

Dag 12-13 Oudtshoorn

Graaff-Reinet – Oudtshoorn: 320 km; ca. 3 uur

Oudtshoorn is de struisvogelhoofdstad van de wereld en is prachtig gelegen in de woestijn van de kleine Karoo. Je vindt hier talloze struisvogelboerderijen die handelen in veren, vlees en leer van de struisvogels. Je kan er voor kiezen om te slapen op een echte struisvogelboerderij waardoor je de kans hebt om te zien wat er allemaal gebeurt op zo’n boerderij. Het landschap van de Karoo is perfect leefgebied voor de schattige stokstaartjes, er zijn meerdere kolonies die gehabitueerd zijn aan mensen. ’s Ochtends vroeg kan je onder begeleiding van een gids zien hoe deze kleine roofdiertjes wakker worden en aan hun dag beginnen. In de omgeving kan je mooie autoritten maken over spectaculaire bergpassen zoals de Swartbergpas. De Cango Caves zijn indrukwekkend en de echte avonturiers kunnen hier kiezen voor de Adventure Tour, waarbij je je door allerlei spleten en kieren moet wringen.

Dag 14-15 Hermanus

Oudtshoorn – Hermanus: 360 km; ca. 4 uur

In het havenstadje Hermanus komen tussen juni en november ieder jaar tientallen walvissen in de baai van het plaatsje om jongen te krijgen. Je kan de walvissen spotten vanaf de kust, maar ook meegaan met een boottocht om oog in oog met de waterreuzen te komen. Maak een heerlijke wandeling langs het 12 kilometer lange kustpad of bij de Kelders, waar langs de kust verborgen grotten liggen, waarvandaan je de walvissen kunt spotten. Als je niet bang bent aangelegd kan je vanuit het nabijgelegen Gansbaai kooiduiken met de witte haai. Tijdens deze excursie zal je de kracht en elegantie van dit toproofdier met eigen ogen aanschouwen.
Naast het spotten van walvissen kan je ook schitterende autoritten maken in de omgeving. Zo is de route tussen Kaapstad en Hermanus langs de kust een echte aanrader, waarbij je onderweg bij Bettysbaai een pinguïnkolonie kunt bezoeken. Wijnliefhebbers kunnen terecht bij één van de prachtig gelegen wijnboerderijen in de Hemel en Aarde Vallei.

Dag 16-18 Kaapstad

Hermanus – Kaapstad: 120 km; ca. 2 uur

Een bezoek aan Zuid-Afrika is niet compleet zonder een bezoek aan de wereldstad Kaapstad. De stad is ooit gesticht door de Hollanders van de VOC, als pleisterplaats op de lange tocht naar Indië. Dit Hollandse koloniale verleden is onder meer terug te vinden in het grote fort, de landhuizen in de omgeving en verschillende musea. Kaapstad is een prettige en mooie stad, prachtig gelegen in de schaduw van de beroemde Tafelberg. Het is heerlijk wandelen door de kleurrijke straatjes aan de waterkant, vol winkeltjes, cafeetjes en restaurants. In de directe omgeving van de stad zijn diverse uitstapjes te maken. Zo is het uitzicht van de Tafelberg onvergetelijk. Je kan naar de top wandelen of, minder vermoeiend, de kabelbaan nemen. Als je geïnteresseerd bent in de recente geschiedenis moet je zeker een bezoek brengen aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela jaren gevangen heeft gezeten.

Buiten de stad zelf zijn er ook een aantal leuke dagexcursies te maken. Via het Kaapse schiereiland kan je naar de beroemde en beruchte Kaap de Goede Hoop rijden. Onderweg kom je langs de schattige pinguïns van Boulders Beach. Op de weg terug naar Kaapstad kan je kiezen voor de spannende tolweg langs de oceaan bij Chapman’s Peak voor prachtige uitzichten over de stad en de Atlantische Oceaan. De bijzondere botanische tuinen van Kirstenbosch zijn een must voor iedereen die van planten en bloemen houdt en ook de wijnlanden rond Stellenbosch zijn gemakkelijk te bezoeken vanuit Kaapstad.

Dag 19-20 Vlucht naar Amsterdam

Je vliegt vanaf Kaapstad terug naar huis waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Johannesburg
Premier Hotel O.R. Tambo Premier Hotel O.R. Tambo African Rock Hotel
2-3 Clarens
Lake Clarens Guesthouse Patcham Place Mont d'Or Clarens
4-5 Lesotho
Malealea Lodge Maliba Lodge Maliba Lodge
6-7 Bloemfontein
De Oude Kraal Country Estate De Oude Kraal Country Estate De Oude Kraal Country Estate
8-9 Mount Zebra/Cradock
Mountain Zebra National Park Die Tuishuise Die Tuishuise
10-11 Graaff Reinet
Camdeboo Cottages Villa Reinet Guesthouse Drostdy Hotel
12-13 Oudtshoorn
Mooiplaas Guesthouse De Denne Country Guesthouse Pictures Guesthouse
14-15 Hermanus
The Potting Shed Aloe House Hermanus 138 Marine Beachfront Guesthouse
16-18 Kaapstad
Floreal House Rosedene Guesthouse Abbey Manor
19-20 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2049,- v.a. € 2249,- v.a. € 2525,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december) v.a. € 2299 v.a. € 2499,- v.a. € 2775,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Johannesburg // Kaapstad – Amsterdam met KLM
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Shuttle service na aankomst in Johannesburg
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies / ontbijt, muv: Mountain Zebra National Park: zonder maaltijden, Maliba Lodge: inclusief volpension
 • Ford Fiesta of vergelijkbaar, inclusief verzekering zonder eigen risico, belasting en vrije kilometers, ophalen op luchthaven Johannesburg op dag 2 in de ochtend, inleveren op luchthaven Kaapstad op dag 19 voorafgaand aan de vlucht
 • Uitgebreid Nederlandstalig routeboek inclusief tips voor onderweg
 • Assistentie van onze lokale agent indien nodig

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon
 • Overige maaltijden
 • Drop-off kosten huurauto (circa € 100,-)
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.