Boek met onze 4 zekerheden

Reisplanner Antarctica

Hier vindt u een overzicht van reismogelijkheden naar Antarctica. U kunt op deze pagina inspiratie op doen om uw eigen reis door dit fascinerende land samen te stellen. Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u van ons vervolgens een uitgewerkt reisplan thuis.

Al eeuwen geleden had men een vermoeden dat er ten zuiden van Afrika, Amerika en Azië een onbekend gebied moest liggen. In 1911 werd er inderdaad nieuw land ontdekt, het fascinerende werelddeel Antarctica!

Het is een unieke belevenis om dit tot de verbeelding sprekende continent te bezoeken. U zult versteld staan van het leven dat u vindt op dit zuidelijkste deel van de wereld. Imposante ijsbergen en besneeuwde toppen, zeeleeuwen, springende orka's, walrussen en vrolijke pinguïns in een onherbergzame en stille omgeving, dat is adembenemend Antarctica!

Klik op de kaart om deze uit te vergroten.

 

 

Drake Passage

De Drake Passage verbindt het zuidwestelijke deel van de Atlantische Oceaan met het zuidoostelijke deel van de Stille Oceaan. Het strekt zich uit in de Zuidelijke Oceaan. De Drake Passage is vernoemd naar de Britse zeevaarder ‘Sir Francis Drake’.

Het gebied kent een zeer rijke fauna. Er worden walvissen, dolfijnen en orka’s aangetroffen, maar daarnaast ook veel vogels zoals albatrossen of pinguïns. Tijdens de tocht zie je uiteraard ijsbergen. Deze bevinden zich rond de South Shetland eilanden, dit is een groep van ongeveer 20 eilanden. Op de ijsbergen kunt u de pinguïns zien uitrusten en is het mogelijk dat er een groep dolfijnen met de boot mee zwemt. Dit zijn allemaal zeer indrukwekkende ervaringen. U maakt ook prachtige Zodiac expedities, waarbij u naar een klein stukje land vaart en tussen de pinguïns staat.

Kaap Hoorn en Peri-Antarctica eilanden

Wanneer u Antarctica bereikt, dan ervaart u direct hoe immens dit gebied is. Als eerste ziet u aan de horizon adembenemende ijsbergen en uiteindelijk het continent verschijnen. De meeste tours starten vanuit Ushuaia waarbij je Kaap Hoorn passeert. Deze plek staat synoniem voor avontuurlijke expedities die in het verleden zijn uitgevoerd. Er staat hier een monument ter ere aan schippers die ooit Kaap Hoorn bereikt hebben.

De Peri-Antarctica eilanden bestaat uit vele grote en kleine eilanden rondom het continent.
De ecologische betekenis van de Peri-Antarctica eilanden is niet te onderschatten;  er leven hier vele diersoorten zoals pinguïns, zee vogels en zeehonden die elders in de wereld niet in zulke grote aantallen voorkomen. Het is onmogelijk om alle eilanden tijdens een expeditie te bezoeken omdat er teveel zijn, maar bijna elke cruise bereikt wel één of meerdere eilandengroepen.

Expedities vanuit Zuid-Amerika of de Falklandeilanden, passeren de zogenaamde Zuidelijke Shetlands. Deze liggen relatief dichtbij Vuurland (Ushuaia) en bieden spectaculaire uitzichten en er leven velen diersoorten. Het gebied bestaat uit verschillende kleine eilandjes met elk hun eigen naam. King George eiland is één van de bekendste en wordt ook wel de “onofficiële hoofdstad van Antarctica” genoemd. Er zijn hier o.a. verschillende onderzoekstations uit verschillende landen gestationeerd.

Antarctica eiland

Antarctica eiland heeft een grote verscheidenheid aan plaatsen waar reizigers tijdens cruises naar toe kunnen gaan. Echter bezoeken de meeste cruises vrijwel dezelfde plekken, maar niet voor niks! Ervaar de smalle passage van het Lemaire kanaal, zie de ijsbergen van de “paradijselijke haven” schitteren in de zee en ontdek in het museum van Port Lockroy hoe Britse wetenschappers vroeger leefden. Beleef ook het oorverdovende geluid van de vele pinguïns die samen leven op Paulet eiland en zoek fossielen op Seymour eiland (let op: er mag niks meegenomen worden!).

Antarctica eiland is het meest noordelijk gelegen gedeelte van het vasteland van Antarctica. Als een van de weinige delen van Antarctica, ligt dit deel ten noorden van de zuidpoolcirkel. Dit gedeelte is ook het warmste gedeelte van Antarctica en daarom goed te bereizen. Door dit milde klimaat bevinden zich hier een hoop dieren, zoals vele soorten pinguïns, die op de rest van Antarctica niet voorkomen. Naast de pinguïns ziet u tijdens de tocht naar dit continent ook veel albatrossen, vele soorten zeehonden, orka’s, bultrug walvissen en dolfijnen. Zeer indrukwekkend om te zien, vooral wanneer ze mee zwemmen met de boot.

Wist u dat sneeuw niet altijd wit is? Sneeuwalgen veranderen de kleur in oranje, rood, paars of grijs.
Circa 350 soorten algen kunnen in erbarmelijke weersomstandigheden overleven. Wie weet vindt u tijdens een expeditie een plek om dit prachtige natuurlijke fenomeen te aanschouwen.

Uitgelicht: Classic Tour
Antarctica wordt vaak gezien als één van de mooiste gebieden ter wereld. Vamonos Travels biedt de Classic Tour aan, maar alles is op maat mogelijk, dus u kunt ook voor een ander route kiezen. Het is een magisch moment als de eerste witte bergtoppen oprijzen uit het koude, blauwe water. een groep vrolijke dolfijnen reist met u mee en onderweg krijgt u allerlei informatie over Antarctica. Deze expeditie biedt een unieke ervaring om nooit meer te vergeten.

Weddell zee

Dit gebied van Antarctica eiland is voor een groot gedeelte sneeuwvrij en bergen liggen op grotere afstand van de zee dan elders. Het ruige landschap doet vele reizigers denken aan de Amerikaanse zuidwest kust. Seymour eiland is een goed voorbeeld; heuvels zijn bezaaid met fossielen en het eeuwenoude berggebied met haar flora en fauna laat zien dat de evolutie hier ongestoord zijn gang heeft kunnen gaan. Diersoorten als reusachtige pinguïns en zeeschildpadden leven in dit gigantische gebied. Pinguïns hebben zelfs een eigen plek aan de zuidkust waar ze met circa 20.000 samen leven. Het uitgestrekte gebied heeft veel onontdekte, wonderschone plekjes.