Boek met onze 4 zekerheden

Yurt Tash Rabat

Categorie B
Categorie B

Een yurt is de traditionele tent van de Kyrgizsche nomaden die met hun kudde yaks door de centraal-aziatische bergen trekken. Tijdens een tocht door de bergen zie je deze tenten dan ook vaak op de groene velden staan. Een overnachting in een yurt is niet alleen speciaal maar ook leuk. U ervaart de manier van leven van de lokale bewoners en verblijft midden in ongekende natuur.
De yurt is gemaakt van vilten doeken die over een houten geraamte zijn gespannen. De grond is bedenkt met kleden. Binnen staat een kachel die gestookt met yak-mest voor de nodige warmte tijdens de koude bergnachten zorgt.
U slaapt op dikke matten, vaak maar niet altijd op een bed gelegen. Er wordt ook gezorgd voor een flinke stapel dekens.
De maaltijden zijn inbegrepen en worden verzorgt door de herders. Het meu is niet a la carte: u krijgt brood, thee, verse yoghurt, een goede soep of noedels.
De sanitaire voorzieningen zijn erg eenvoudig. Buiten is een eenvoudige latrine. Er is geen douche of stromend water, maar voor water om u te wassen wordt gezorgd.

De yurts staan midden in de natuur. Vaak is het enige dat u hoort het snuiven van de yaks of het knetteren van de mest in de kachel. Extra bonus is de onovertroffen sterrenhemel.
 

Yurt Tash Rabat