Boek met onze 4 zekerheden

Verzekeringen voor je reis

Je kunt bij ons een reis- en/of annuleringsverzekering van Allianz Global Assistance afsluiten. Via onderstaande links kun je de premie voor je reis berekenen en de voorwaarden bekijken:

Waarom is het afsluiten van een annuleringsverzekering belangrijk?

Een individuele rondreis boek je vaak al maanden van tevoren. Als er iets gebeurt, waardoor je onverwacht niet meer op reis kunt gaan, kan dat een financiële tegenslag betekenen. Het is daarom verstandig om een annuleringsverzekering af te sluiten. Een annuleringsverzekering zorgt ervoor dat je bij geldige redenen de gehele reissom kunt terugvragen. De verzekering geldt niet alleen voor vertrek, maar ook tijdens je vakantie. Je hebt bij noodzakelijke eerdere terugkeer recht op vergoeding van de niet gebruikte reisdagen.

Let op: Je dient je annuleringsverzekering binnen zeven dagen na ontvangst van de factuur af te sluiten!

Voordelen van de kortlopende annuleringsverzekering:

  • Verzekerd bij annulering en vertraging
  • Met Dubbel-Zeker variant: de volledige reissom vergoed

Het verschil tussen de standaard en dubbel-zeker annuleringsverzekering:

Het verschil tussen standaard en dubbel-zeker is dat je bij de dubbel-zeker verzekering je gehele reissom terug krijgt indien je eerder terug moet keren. Bij de standaard annuleringsverzekering ontvang je alleen de niet-genoten vakantiedagen terug.

Waarom is het afsluiten van een reisverzekering belangrijk?

Voor je individuele rondreis is het aan te raden om een reisverzekering af te sluiten. Zo ben je verzekerd van directe hulpverlening van de alarmcentrale indien dit nodig is. Ook bij financieel ongemak kan er geholpen worden. De reisverzekering is uiterst compleet en bestaat uit de volgende basisonderdelen: S.O.S.-hulpverlening, reisbagage en verlies / diefstal. Je kunt de reisverzekering uitbreiden met medische kosten, reisongevallen en geld / reischeques.

Let op: de reisverzekering kan alleen geboekt worden door klanten die woonachtig in Nederland zijn.

Voordelen van de kortlopende reisverzekering:

  • Wereldwijd eigen alarmcentrales: professionele hulp bij ziekte en ongeval
  • Uitgebreide vergoeding van medische kosten, als aanvulling op de dekking van uw basis zorgverzekering
  • Snelle en eerlijke schadebehandeling bij verlies, diefstal en medische kosten
  • Kinderen tot en met 4 jaar gratis
  • Handig: direct annulering meeverzekeren

Vaccinatie service

Als je op reis gaat is het belangrijk dat je goed beschermd bent en de juiste vaccinaties krijgt. Vámonos Travels is als reisorganisatie niet bevoegd om medisch advies te geven. Je kunt via Thuisvaccinatie.nl een afspraak maken met een tropenarts die bij je thuis komt wanneer het jou uitkomt. Ook ’s avonds, in het weekend of op het werk. De arts voorziet je van reisadvies en kan gelijk de juiste vaccinaties toedienen. Indien mogelijk wordt de rekening rechtstreeks naar je zorgverzekeraar gestuurd.

Visum regelen

Heb je een visum nodig voor je reis met Vámonos? Voor de volgende landen kun je zelf online het visum aanvragen via de website van de immigratiedienst van het betreffende land: Vietnam, Sri Lanka, Cambodja, Nieuw-Zeeland, India, Myanmar, Tanzania, Ethiopië en Kenia.

Heb je een individuele reis naar Cuba of Iran geboekt? Vámonos Travels kan je visum naar Cuba regelen. Voor je reis naar Iran regelen wij vooraf een visumuitnodigingsbrief. Bij aankomst in Iran overhandig je deze bij de douane en na een bijbetaling ontvangt jehet visum.

Ga je op reis naar China? Via een online visumbureau kun je eenvoudig een online een visum voor je reis naar China aanvragen. Vámonos Travels werkt samen met E-visums.nl. Je kunt je visumaanvraag volledig in het Nederlands indienen, waarna je aanvraag wordt gecontroleerd op fouten voordat deze wordt ingediend bij de overheid van het betreffende land. De betaling doe je eenvoudig en veilig met iDeal.

Reis je via de Verenigde Staten? Je dient uiterlijk 72 uur voor vertrek een “reisautorisatie” aan te vragen. Je kunt via website https://esta.cbp.dhs.gov uw benodigde ESTA aanvragen.

Let op: Je blijft zelf altijd verantwoordelijk voor het regelen van je reispapieren.

Vervoer naar Schiphol

Boek direct je exclusieve taxirit van en naar Schiphol. Je wordt opgehaald op de gewenste plek, de chauffeurs staan op het afgesproken tijdstip voor je klaar en blijven ook wachten bij vluchtvertraging. Gaatje reis onverhoopt niet door? Dan kun je kosteloos je rit annuleren (tot 3 uur voor vertrek). Je kunt via onze partner Sneleentaxi je eigen taxirit boeken.

Mocht je met de auto naar de luchthaven gaan, vergeet dan niet voordat je op reis gaat een parkeerplek te reserveren. Dit kan via onze partner Parkos.com waar je tot 60% bespaart en gegarandeerd bent van een parkeerplek.

Reisboekhandel

Ter voorbereiding van je reis alvast meer lezen over de reisbestemming en de mogelijkheden ter plaatse? Bestel dan nu bij onze partner Reisboekwinkel de Zwerver je reisgids of landkaart. De Zwerver beschikt over meer dan 14.000 artikelen. Wanneer je op werkdagen voor 16:00 uur je bestelling plaatst heb je de bestelling de volgende dag in huis.