Boek met onze 4 zekerheden

Op reis naar de Olympische Spelen in Tokyo

Het is u vast niet ontgaan dat de Olympische Spelen van 2020 gehouden worden in Tokyo. Bent u van plan onze toppers van TeamNL naar de overwinning te schreeuwen? Wij helpen u graag bij het organiseren van een reis naar Japan in deze speciale periode. De vlucht- en hotelprijzen voor de zomerperiode liggen hoger dan normaal maar daar staat de bijzondere ervaring van de aanwezigheid bij dit unieke evenement tegenover. De verschillende sportlocaties zijn verspreid over de stad en ver daarbuiten. We nemen u alvast mee naar de locaties waar de actie plaatsvindt en vertellen u wat er naast al het sportgeweld te beleven valt.

We beginnen met het Olympisch Stadion, dat in 1964 al gebruikt werd voor de Olympische Spelen en de afgelopen periode flink is gerenoveerd. Naast de openings- en sluitingsceremonie vinden hier de atletiek- en voetbalwedstrijden plaats. Het stadion bevindt zich aan de zuidwestzijde van de onder toeristen populaire wijk Shinjuku. Op loopafstand van het stadion vindt u onder meer de dure winkelstraat Omotesando en de levendige straten van Harajuku, waar de kleurrijk aangeklede jongeren in hun cosplay outfits rondhangen. Verder naar het oosten ligt de Meiji Shrine, een indrukwekkend Shinto-heiligdom.

Judo is één van de grootste sporten van Japan en de Nippon Budokan, waar het judotoernooi plaatsvindt, is een icoon in de judowereld. Anton Geesink won hier in 1964 een historische gouden medaille, welke Nederlander zou in zijn voetsporen kunnen treden? De Budokan ligt aan de noordzijde van het Keizerlijk Paleis van Tokyo in het centrum van de stad. De binnenkant van het paleis is helaas niet te bezoeken maar u kunt heerlijk struinen door de prachtige tuinen van het complex. Museumliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het National Museum of Modern Art of het Science Museum, dat gericht is op families met kinderen.

In de Tokyo Bay Area bevinden zich een aantal grote sportcomplexen waaronder het Tokyo Aquatics Centre waar de zwemwedstrijden worden gehouden en de Ariake Gymnastics Arena waar Epke Zonderland zijn kunsten hoopt te kunnen vertonen. Dit deel van de stad bestaat voornamelijk uit kunstmatige eilanden met moderne gebouwen. U heeft vanaf Odaiba fantastisch uitzicht op de skyline van Tokyo. U kunt daarnaast ontsnappen aan de hitte van de stad aan één van de vele stadsstranden die zich hier bevinden. Het Olympisch dorp bevindt zich ook in dit gebied, namelijk het Harumi Waterfront.

Niet alle evenementen vinden in Tokyo plaats, zo zijn er voetbalwedstrijden in onder meer Yokohama, Sendai en zelfs Sapporo (ruim 800 km van Tokyo verwijderd). De wegwedstrijd van de wielrenners vindt plaats op en rond Mount Fuji. Deze legendarische berg is heilig voor de Japanners en moet minimaal één keer in het leven beklommen worden. Hoewel de top van de berg vaak in de wolken is gehuld is de omgeving van Mount Fuji zeer de moeite waard. Aan de noordzijde bevinden zich de Fuji Five Lakes, een serie meren met prachtig uitzicht bij helder weer. Aan de zuidzijde kunt u genieten van de vele heetwaterbronnen in het gebed rond Hakone. Met behulp van de Hakone Free Pass kunt u ook gemakkelijk een dagbezoek plannen vanuit Tokyo. U kunt dan een leuk rondje maken waarbij u onder meer per trein, kabeltrein, kabelbaan, bus en piratenboot reist.

Om Dorian van Rijsselberge en Marit Bouwmeester te steunen in hun jacht naar titelprolongatie moet u afreizen naar de zeilwateren bij het eilandje Enoshima. Ook Enoshima werd in 1964 al gebruikt voor de Olympische zeilwedstrijden. Dit kleine, toeristische eilandje is per brug verbonden met het vasteland. De verschillende heiligdommen die verspreid zijn over de groene heuvels zijn bekend onder de verzamelterm Enoshima Shrine. U kunt Enoshima combineren met een bezoek aan Kamakura, ook wel het Kyoto van west Japan genoemd. U vindt hier vele tempels, altaren en historische monumenten. Daarnaast vindt u hier meerdere zandstranden die in de zomer drukbezocht zijn.

Als u eenmaal de lange vlucht naar het oosten heeft ondernomen heeft u geen excuus meer om voor of na uw bezoek aan Tokyo niet ook andere delen van dit fascinerende land te verkennen. U kunt genieten van de natuur van de Japanse Alpen, dwalen langs de vele tempels en heiligdommen van Kyoto, de tragische geschiedenis van Hiroshima induiken of slapen bij de monniken van Koyasan. U kunt overnachten in traditionele ryokans of minshuku’s of juist kiezen voor hotels met westerse bedden. U kunt kiezen voor een rondreis met het fantastische openbaar vervoer of genieten van de extra flexibiliteit die een huurauto biedt. Misschien dat een van onze inspiratieroutes u aanspreekt, u kunt ook altijd telefonisch contact opnemen met onze Japan reisspecialisten op 020-6735353 zodat we u van een passend advies kunnen voorzien.

Blog 25 september 2019