Boek met onze 4 zekerheden

Reisplanner Tanzania en Zanzibar

Hier vindt u een overzicht van reismogelijkheden naar Tanzania en Zanzibar. U kunt op deze pagina inspiratie op doen om uw eigen reis door dit fascinerende land samen te stellen. Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u van ons vervolgens een uitgewerkt reisplan thuis.

Tanzania is de ultieme safaribestemming in Afrika. Het combineert wereldberoemde natuurparken als de Serengeti en de Ngorongoro-krater met de cultuur, de geschiedenis en de palmenstranden van het tropische eiland Zanzibar. Ook voor de sportieve reiziger biedt Tanzania voldoende uitdaging in de beklimming van Mount Kilimanjaro, Afrika’s hoogste berg. Rondrijdend in uw eigen safarivoertuig met chauffeur beleeft u een safari in stijl. Vanuit de Serengeti kunt u gemakkelijk doorrijden naar de Maasai Mara, waardoor een combinatiereis met Kenia zeer goed mogelijk is.

Klik op de kaart om deze uit te vergroten.

Lake Manyara en Tarangire

Tarangire National Park is een klein park op een uurtje rijden van Arusha. Tarangire is een prachtig groen park met dieren zoals olifanten, gnoes, buffels en hartebeesten. De Tarangirerivier stroomt door graslanden, lage bossen en vormt het hart van het park. Zeker in de drogere periodes trekt het water van de rivier vele dieren op zoek naar drinkwater.  

Het nationaal park Lake Manyara ligt vlakbij Tarangire maar is totaal anders. Het regenwater uit de hooglanden dat hier boven de grond uitkomt, heeft hier een zoutmeer gevormd. Tijdens de regenperiode is het meer de thuisbasis van miljoenen flamingo’s en andere vogels. Aan de oevers van het meer zijn voldoende andere dieren zoals olifanten, gnoes en leeuwen te vinden.

Serengeti

Het Masai-woord Serengeti betekent ‘eindeloze vlakte’ en eindeloos zijn de grasvlaktes van de Serengeti zeker. Dit is een van ’s werelds mooiste en rijkste wildparken. Grote kuddes dieren trekken hier rond op zoek naar voedsel. Dat al deze dieren ook grote aantallen roofdieren lokken spreekt voor zich. Het grootste spektakel van de grote migratie is de oversteek van de rivieren Grumeti en Mara. De gnoes storten zich massaal in de rivieren, die vol zitten met wachtende krokodillen. Naast de migrerende dieren zijn er altijd wel genoeg dieren te zien in elk jaargetijde.

Ngorongoro

De Ngorongoro-krater vormt een uniek natuurgebied. Op de bodem van deze uitgedoofde vulkaan leven ruim 25 duizend grote zoogdieren, talloze kleinere dieren en evenzoveel vogels. De kans op het ontmoeten van de Big Five (de buffel, de leeuw, de luipaard, de olifant en de neushoorn) is nergens zo groot als op dit kleine oppervlak omringd door 600 meter hoge steile hellingen. De Ngorongoro-krater maakt nog steeds deel uit van het leefgebied van de Maasai, dus kijk niet raar op als u ineens een Maasaiherder met vee tegenkomt tijdens een gamedrive.  

Uitgelicht: de Hadzabe stam bij Lake Eyasi

Bij Lake Eyasi kunt u een bezoek brengen aan de Hadzabe stam. Deze stam houdt nog vast aan hun eeuwenoude tradities van jagen en verzamelen. U kunt overnachten in Tindiga Tented Camp, dat nauw samenwerkt met de lokale bevolking. Zo is het restaurant gebouwd door vrouwen van de Datoga stam.

Kilimanjaro

De Kilimanjaro in het noorden van Tanzania is de hoogste berg van Afrika. De beklimming van deze 5891 meter hoge gigant is weliswaar zwaar maar technisch eenvoudig. Er zijn meerdere routes omhoog, die allemaal net anders zijn. Bij sommige routes overnacht u in hutten, bij andere slaapt u in tenten. Een extra dag om te acclimatiseren aan de grote hoogte is ook vaak een goed idee. Het bereiken van de top bij zonsopgang is een geweldige beloning voor het harde werk van de beklimming.

Zanzibar

Voor de kust van het vasteland ligt het heerlijke tropische eiland Zanzibar, gemakkelijk per vliegtuig te bereiken. Eeuwenlang was Zanzibar een belangrijke handelspost. De hoofdstad van het eiland is Stone Town. Al wandelend door de steegjes van deze oude stad is de lange geschiedenis overal aanwezig.  

Aan de noord- en oostkust van Zanzibar liggen uitgestrekte palmenstranden. Hier kunt u heerlijk tot rust komen en genieten van de blauwe zee en de tropische zon. Voor de kust zijn ook uitstekende koraalriffen waar u goed kunt snorkelen of duiken. Langs de kust verspreid liggen allerlei kleine dorpjes waar u
’s avonds vers gevangen vis kunt eten in een van de lokale restaurantjes.  

Uitgelicht: Casa del Mar
Zanzibar heeft ontzettend veel mogelijkheden qua accommodatie, zeker in de luxe categorie. Een echte aanrader in de budgetcategorie is het kleine, vriendelijke Casa del Mar bij het plaatsje Jambiani. Een heerlijk strand, zwembad en sfeervol ingerichte kamers, die ook geschikt zijn voor een verblijf voor families.