Boek met onze 4 zekerheden
Vámonos Highlight
Fiume Bush Camp intro

Grootfontein: 3D/2N Fiume Bush Camp

Ontdek de rust van de natuur zonder de gemakken van het hedendaagse leven. Een verblijf in het Fiume Bush Camp betekent namelijk een verblijf zonder internet, wi-fi, televisie, airconditioning en zwembad. Fiume Bush Camp wil iedereen namelijk laten ervaren hoe de Bushmen vroeger leefden. Wel is er elektriciteit voor licht in de tenten en om je apparatuur op te laden. ’s Ochtends vroeg en in de namiddag kun je warm douchen, dan wordt er water opgewarmd.

De lodge bevindt zich op 30 km van het plaatsje Grootfontein. De lodge ligt in een mooi landschap, waar je veel verschillende soorten dieren gaat zien.

De acht lodges zijn uitgerust met goede voorzieningen zoals mooie badkamers, klamboes, koffiezetapparaat, airconditioning en prachtig uitzicht. Een restaurant, een bar en een klein zwembad zijn aanwezig. Er kunnen safari’s worden gemaakt op eigen terrein.

Programma 3 dagen / 2 nachten

Dag 1: De aankomstdag in Fiume Bush Camp. Vanuit Etosha kun je rustig aan doen richting Grootfontein, lunch is namelijk niet inbegrepen op de dag van aankomst en ook staan er nog geen activiteiten op het programma vandaag.

Dag 2: De dagexcursie is een prachtige manier om een inkijk te krijgen in het dagelijkse leven van dit bijzondere volk. Je trekt er een volle dag op uit met maximaal vier mensen en met een lokale gids die de taal van de Bushmen goed spreekt. Doordat je alle tijd hebt, maak je op een ontspannen manier kennis met de Bushmen. Je bezoekt hun dorpen en huizen en de Bushmen zelf laten zien hoe ze gereedschap, wapens en juwelen maken, ze demonstreren hoe vuur gemaakt wordt en hoe ze jagen. Een bushwalk is optioneel.

Dag 3: Na het ontbijt vervolg je de reis naar Waterberg of naar de Caprivi strook.

Inbegrepen:

2 overnachtingen in Fiume Bush Camp
2 x diner
1 x picknick-lunch
2 x ontbijt
Dagexcursie met gids