Boek met onze 4 zekerheden

Rondreis Namibië en Botswana

Namibië is een fascinerende bestemming. Dit prachtige land is een zeer geschikte bestemming om zowel met als zonder gezin te bezoeken. Ontdek prachtige natuurparken en aanschouw de schoonheid van eindeloze woestijnen en savannes. Ga op safari en spot tal van wilde dieren, zoals olifanten en leeuwen,  kom tot rust in een van de lodges en bezoek interessante steden. Doorkruis het land van zuid naar noord door zelf te rijden en ontdek de leegte en rust van Namibië. Je geniet ongetwijfeld van deze unieke bestemming tijdens een prachtige rondreis.

Verder lezen

Offerte aanvragen

Offerte aanvragen

Bewonder de uitgestrekte gebieden van Namibië

De eindeloze natuur zorgt ervoor dat je fantasie wordt geprikkeld. In Damaraland vind je de mooiste en ruigste landschappen van Namibië. Dit uitgestrekte gebied is dunbevolkt maar toch beschikt dit gebied over diverse bezienswaardigheden. Bezoek de bijzonder gevormde Spitzkoppe en de Brandberg die zijn naam te danken heeft aan de prachtige kleuren die deze krijgt op het moment dat de zon onder gaat. Bezoek de bruisende Epupa watervallen of de beroemde zandduinen van Sossusvlei. Sossusvlei ligt in de oudste woestijn ter wereld, ook wel Namibwoestijn genoemd. De rode zandduinen in dit gebied zijn meer dan 200 meter hoog. De Deadvlei is een van de meest surrealistische plaatsen van het land. Bewonder Fish River Canyon, het droge Kaokoveld en wildpark Ethosa. Ethosa is een van de grootste wildparken van het zuidelijke deel van Afrika. Het hart van dit park wordt gevormd door een uitgestrekte zoutvlakte. In de omliggende bossen en grasvlaktes leven talloze diersoorten. Spot olifanten, leeuwen, zebra’s en verschillende soorten antilopen. Heb je altijd al rotsgravures van de Bosjesmannen willen zien? Bezoek Twyfelfontein waar er meer dan 2.000 gevonden zijn.

Ontdek de leukste steden van Namibië

Namibië beschikt over prachtige natuur maar ook over een aantal gezellige steden en plaatsen. Windhoek is een relatief rustige en zeer prettige stad. Aan het eind van de 19e eeuw vestigden de Duitsers hier de hoofdstad van hun kolonie. Dankzij het grote aanbod aan comfortabele gasthuizen en hotels vind je hier ongetwijfeld een prettige plek om te verblijven. Vanuit Windhoek bezoek je eenvoudig een leuke bestemming. Het Daan Viljoen Game Park is een perfecte plek om mooie wandelingen te maken. De kans is groot dat je onderweg diverse ongevaarlijke dieren tegenkomt. Ook het kustplaatsje Lüderitz is een echte aanrader. Hier vind je kerken, huizen en bijzondere winkeltjes die je eerder in Duitsland verwacht. Het schiereiland bij deze plaats vormt een prachtig natuurgebied. Geniet van het spectaculaire dierenleven dat bestaat uit onder andere zeeleeuwen, dolfijnen, pinguïns en diverse vogelsoorten. De leukste stad van Namibië is de gezellige kustplaats Swakopmund, vanuit waar je vele activiteiten kunt ondernemen in de omliggende duinen en woestijn.

Combineer Namibië met Botswana

Een reis door Namibië kan goed gecombineerd worden met Botswana. Dit buurland vormt de perfecte toevoeging aan je reis. Bezoek het op de grens gelegen Mahango Game Reserve en bewonder dit afwisselende wildpark waar veel dieren leven. Of ga naar het Chobe Nationaal Park, waar je grote groepen olifanten in het wild spot. Rijd van Nata naar Maun en verken de Makgadikgadi zoutpannen. De Sowa, Ntwetwe en Nxai pannen zijn de grootste ter wereld, dus zijn zeker een bezoek waard.

Laat een offerte op maat samenstellen

Een vakantie naar Namibië is perfect te combineren met het prachtige Botswana. Heb je specifieke wensen en wil je graag een vakantie naar Namibië op maat laten samenstellen? Vraag een vrijblijvende offerte aan en maak je wensen kenbaar. Ook kun je gebruikmaken van onze voorbeeldreizen. Deze reizen zijn al vooraf samengesteld, maar kunnen gewijzigd worden naar je wensen. Natuurlijk kun je bij vragen of voor meer informatie over Namibië contact met ons opnemen via 020-6735353 of info@vamonos.nl