Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 5849,-

Offerte aanvragen

22 dagen Namibië en Botswana: Luxe reis met fly-in safari

 • Luxe fly-in safari in de Okavango-delta
 • Geniet van de zandduinen van Sossusvlei en de dieren van Etosha
 • Eindig bij natuurgeweld van de beroemde Victoria Falls

Namibië is meer dan alleen dorre en onherbergzame streken die je meestal op foto's ziet. In het noordoosten lopen langs en door de Caprivistrook meerdere rivieren met weelderige begroeiing aan de oevers. In deze reis combineer je de traditionele hoogtepunten van centraal Namibië met de verrassende natuur- en wildparken van het noordoosten en de fantastische parken in Botswana. Je eindigt de reis bij de spectaculaire Victoria Falls.

Deze luxe reis begint direct met een van de hoogtepunten: de onwerkelijke zandduinen van Sossusvlei. Daarna kun je aan de kust van het strand genieten in Swakopmund. Dit is voorlopig de laatste keer dat je in de bewoonde wereld bent. In het onherbergzame Damaraland kun je vanuit de lodge een bezoek brengen aan de Spitzkoppe, de Brandberg of aan Twyfelfontein.  Oude volken hebben hier rotstekeningen achtergelaten. Etosha Nationaal Park is een van de beroemdste wildparken van Afrika. Langs de zoutpannen in het hart van dit uitgestrekte park leven grote kuddes dieren. Je kunt het park bezoeken in je eigen auto of met een georganiseerde gamedrive.

Na het verblijf in Etosha is het tijd om het relatief veelbezochte hart van Namibië te verlaten. Je rijdt naar het noordoosten waar aan het begin van de Caprivistrook het plaatsje Rundu ligt. Via het bijzonder gevarieerde Mahango Game Reserve steek je de grens over naar Botswana.

Het bezoek aan de Okavango-delta is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze reis. Vanuit Maun ga je met een klein vliegtuigje naar je lodge. 's ochtend en 's middags maak je excursies vanuit de lodge, waarbij je de big 5 kunt spotten, maar bijvoorbeeld ook wilde honden en de witte en zwarte neushoorn. Een absoluut unieke ervaring!

De Makgadikgadi zoutpannen beschikken niet alleen over uitgestrekte,  surrealistische vlaktes, je vindt hier ook nog verrassend veel wild. De laatste stop in Botswana is Chobe National Park. Dit fantastische wildpark heeft onder meer een enorme olifantenpopulatie.

Nadat je de auto hebt achtergelaten in Kasane regel je zelf een transfer naar de Victoria Falls. Deze prachtige watervallen op de grens van Zimbabwe en Zambia vormen een spetterende afsluiting van deze gevarieerde reis.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Je reist met een huurauto door Namibië. De rondreis voer je deels over asfaltwegen en deels over goede gravelwegen. Ook de gravelwegen zijn het hele jaar door goed begaanbaar. De bewegwijzering is uitstekend en met behulp van de wegenkaart die je meekrijgt is verdwalen moeilijk. Bovendien krijg je een uitgebreide routebeschrijving mee.
Voor je vanuit Windhoek begint aan je tocht, neem je met onze agent de route door. In geval van vragen of problemen kun je altijd contact opnemen met onze agent.

Dag 1 Vlucht naar Windhoek

Je vertrekt naar Windhoek, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2 Windhoek

Je haalt de huurauto op bij de luchthaven van Windhoek.

Windhoek is een relatief rustige en prettige stad die voor de meeste bezoekers van Namibië het begin- en eindpunt van de reis is.  Pas aan het eind van de 19e eeuw vestigden de Duitsers hier de hoofdstad van hun kolonie in zuidwest Afrika. Het is een goede plaats om proviand in te slaan aan het begin van de reis of souvenirs aan te schaffen aan het eind van de reis. Windhoek heeft een groot aanbod aan comfortabele guesthouses en hotels. Je kunt er ook voor kiezen om in een van de lodges buiten de stad te verblijven, waar je meteen de rust van Namibië ervaart. Een leuke bestemming net buiten Windhoek is het Daan Viljoen Game Park, waar een aantal mooie wandelroutes zijn uitgezet en je onderweg allerlei ongevaarlijke wilde dieren tegen kunt komen.

Dag 3-4 Sossusvlei

Autorit Windhoek – Sesriem: 330 km; ca. 4-5 uur

De Namibwoestijn is de oudste woestijn ter wereld en middenin die woestijn ligt één van de absolute highlights van Namibië: de zandduinen van Sossusvlei. De indrukwekkende rode zandduinen zijn hier meer dan 200 meter hoog. Vanaf de entree van het park rijd je over een 65 kilometer lange weg naar de zoutpan van Sossusvlei. De laatste vijf kilometer rijd je door het mulle zand, wat alleen mogelijk is met een 4×4. Mocht je geen 4×4 hebben dan kun je de auto bij de parkeerplaats bij het einde van de asfaltweg parkeren en het laatste stuk met de klaarstaande parkvoertuigen afleggen (of lopend!).

Verschillende korte wandelingen maken het mogelijk het onwerkelijke landschap goed op je in te laten werken. Zo moet je zeker Deadvlei niet overslaan, een iconische zoutpan met dode bomen midden tussen de duinen. De duinen zijn het mooist tijdens zonsopgang en zonsondergang, wanneer ze continu van kleur lijken te veranderen. Dune 45 is een van de meest populaire duinen om dit schouwspel te bewonderen.

Dag 5-6 Swakopmund

Autorit Sesriem – Swakopmund: 340 km; ca. 5-6 uur

Swakopmund is de belangrijkste badplaats van Namibië en een leuke afwisseling met de leegte van de rest van Namibië. Je vindt hier vele leuke restaurants, guesthouses en hotels. Door het klimaat, het strand en het historische karakter is Swakopmund een perfecte plaats om even bij te komen van de reis. Surfers en strandliefhebbers kunnen genieten van de zee, maar moeten wel bedenken dat de temperatuur van het water laag is. Verder bezit Swakopmund een prachtig aquarium en een goed museum over de geschiedenis en de flora en fauna van het land.

Swakopmund is daarnaast de avonturenhoofdstad van het land. Er zijn ontzettend veel leuke excursies te ondernemen zoals sandboarden, quadrijden of fietsen door de duinen op een zogenaamde fatbike. Vanaf de havenplaats Walvisbaai kun je per boot of zeekayak op zoek naar dolfijnen, zeehonden en tal van zeevogels die hier te vinden zijn. Vaak zijn deze dieren net zo geïnteresseerd in de boot met toeristen als andersom. Een echte aanrader zijn de living desert tours. Onder begeleiding van een gids ga je de woestijn in op zoek naar de Little Five, vijf kleine, bijzondere dieren die hier voorkomen. Je leert hier alles over de fascinerende levenskringloop in de woestijn en ziet dieren die je zonder gids zeker over het hoofd zou zien zoals de kameleon en de woestijngekko.

Dag 7 Damaraland

Autorit Swakopmund – Twyfelfontein: 340 km; ca. 4-5 uur

In Damaraland vind je enkele van de mooiste en ruigste landschappen van Namibië. In dit uitgestrekte, dunbevolkte gebied liggen verschillende bezienswaardigheden. De bijzonder gevormde Spitzkoppe is duidelijk herkenbaar in het landschap. Niet ver van deze berg ligt de Brandberg. Deze top heeft zijn naam te danken aan de prachtige kleuren die de berg krijgt in het licht van de ondergaande zon. Daarnaast zijn op verschillende plaatsen getuigen te vinden van de oude Afrikaanse culturen die vroeger in dit gebied bestonden. Bij Twyfelfontein zijn 6000 jaar geleden taferelen in de rotsen uitgehakt, die nu nog te bezichtigen zijn. In deze regio leven ook de zeldzame woestijnolifanten, die zich aangepast hebben aan het leven in dit barre gebied.

Dag 8 Damaraland

Autorit Twyfelfontein – Kamanjab: 205 km; ca. 3 uur

In de omgeving van Kamanjab kun je een bezoek brengen aan een Himbadorp. De seminomadische Himba leven al eeuwen in het noorden van het land volgens hun eigen tradities. De kenmerkende Himbavrouwen smeren de huid insmeren met een okramix, die hun huid een oranje gloed geeft. Hetzelfde gebeurt met hun haren, waardoor een dreadlock effect ontstaat. Het is fascinerend om door het dorp te lopen en te zien hoe de traditionele levenswijze van de Himba’s wordt beïnvloed door de moderne maatschappij.

Dag 9 Etosha National Park

Autorit Twyfelfontein – westpoort Etosha: 275 km; ca. 4 uur

Etosha Nationaal Park is één van de beste safariparken van Afrika en voor de meeste reizigers het hoogtepunt van een bezoek aan Namibië. In de wereld zijn maar weinig parken waar je een grotere verscheidenheid aan dieren kunt tegen komen. Het hart van het park wordt gevormd door een uitgestrekte zoutvlakte. In de omringende grasvlaktes en bossen leven de talloze dieren waardoor het park beroemd is. Vooral in het droge seizoen kun je in Etosha gemakkelijk dieren spotten bij de talloze kunstmatige waterholes die het park rijk is.

Dag 10 Etosha National Park

Het park is te doorkruisen in een gewone auto. De beste manier om het wild te bespieden is door de auto te parkeren bij een van de vele drinkplaatsen die verspreid door het park liggen. Er zijn uitstekende kaarten en gidsen te koop die aangeven bij welke drinkplaatsen je welke dieren kunt tegenkomen.
 

Dag 11 Etosha National Park

Overnachten is mogelijk in een van de grote kampen in het park zelf. Je slaapt in comfortabele bungalows en de kampen beschikken over een restaurant, een winkel en een benzinepomp. Aan de rand liggen verlichte drinkplaatsen, zodat je ook ’s nachts de dieren kunt observeren. In drukke periodes zijn de kampen regelmatig al lang van tevoren volgeboekt. In dat geval vormen verschillende lodges die net buiten het park liggen een goed alternatief.

Dag 12 Rundu

Autorit oostpoort Etosha – Rundu: 420 km; ca. 4 uur

Rundu is een ideale tussenstop op weg van noord Namibië naar de Caprivistrook. Rundu ligt tegen de grens met Angola aan de oevers van de Okavangorivier. De sfeer is ontspannen en doet enigszins Portugees aan. De lodge ligt aan de rivier, een heerlijke plek om tot rust komen met het geluid van nijlpaarden op de achtergrond. Je kunt ook de rivier op gaan om te vissen of een sundowner cruise te maken tijdens zonsondergang.

Dag 13 Mahango

Autorit Rundu – Mahango: 220 km; ca. 2-3 uur 

Het Mahango Game Reserve is een klein, maar mooi en afwisselend wildpark waar je vele dieren kunt zien. Het park ligt tegen de grens met Botswana en wordt doorkruist door de Okavango-rivier. De oevers van de rivier zijn dichtbegroeid. Verder van de rivier is de grond droger en veel minder dicht begroeid.  Vooral vogelliefhebbers kunnen in dit park hun hart ophalen. Daarnaast vind je hier een aantal antilopes die je in de rest van Namibië niet zo snel zult vinden zoals de sabelantilope, roan antilope en waterantilopes als de sitatunga en de rode lechwe. De lodges in dit gebied organiseren boottochten, goede gelegenheden om vogels en andere dieren rustig te bekijken. Popa Falls is meer een serie stroomversnellingen dan een echte waterval maar is zeer mooi gelegen.

Dag 14 Maun

Autorit Mahango – Maun: 450 km; ca. 6 uur

De unieke delta van de Okavangorivier vormt één van de belangrijkste natuurgebieden van Afrika. De Okavangorivier verliest zich hier in een uitgestrekt gebied van meren, rivieren en watertjes. Het is een paradijs voor watervogels en dieren en door de stilte, het groen en alle dieren een van de meest sfeervolle en betoverende plaatsen van Afrika. De manier om de delta te verkennen is per mokoro. Dit zijn smalle, houten kano’s met weinig diepgang en daarmee ideaal voor de ondiepe waterwegen van de Okavango. Je kunt er ook voor kiezen om per vliegtuig naar een van de luxe lodges middenin de delta te vliegen, het verblijf is dan inclusief alle excursies en maaltijden.

Vanuit uitvalsbasis Maun kun je een gamedrive maken in het wildrijke Moremi Game Reserve, een deel van de Okavangodelta dat per auto te bereiken is. De Moremi staat onder meer bekend als een van de laatste plaatsen waar de ernstig bedreigde Afrikaanse wilde hond nog floreert. Daarnaast vind je er dieren als giraffes, olifanten, leeuwen en allerlei soorten antilopes. Als je de delta van bovenaf wilt bekijken zonder in een van de exclusieve lodges te verblijven kun je ook kiezen voor een scenic flight per vliegtuig of helikopter.

Dag 15-16

Je laat je auto achter op het vliegveld van Maun, een korte vlucht brengt je naar je lodge in de delta.

Een bezoek brengen bij Moremi Game Reserve en de delta van Okavango is een lust voor het oog. Er zijn verschillende landschappen te vinden waaronder ook veel water. Onder begeleiding van een gids ga je opzoek naar dieren die op het water afkomen. De delta van Okavango is ook dé plek voor de vogelliefhebbers. Vele verschillende soorten vogels zijn tijdens het varen te spotten. De vogels bestaan zowel uit vaste bewoners als migrerende vogels. Het gebied is het gehele jaar door erg afwisselend, zo verschillend de gebieden met dichte bossen, uitgestrekte vlaktes en moerasachtige meren.

In het Moremi Game Reserve kun je vele verschillende soorten dieren tegen komen. Zo kun je de olifant, impala, neushoorn, giraffe, nijlpaard, luipaard, leeuw, antilopen, buffel, zebrapaard, gnoe, gevlekte hyena en de wilde hond spotten. Vooral de wilde honden zijn bijzonder omdat deze dieren vrij zeldzaam zijn.

Dag 17 Makgadikgadi Pans

Terugvlucht naar Maun
Autorit Maun – Nata: 300 km; ca. 3-4 uur

De Makgadikgadi zoutpannen vormen tezamen één van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Het park bestaat uit meerdere pannen, waarvan de Sowa, Ntwetwe en Nxai pan de grootste zijn. Gedurende het droge seizoen leven de meeste dieren in de begroeiing rondom de zoutvlaktes, maar tijdens het regenseizoen trekken grote kuddes zebra’s en gnoes naar de vlaktes, met in hun kielzog de roofdieren. Je kunt bij de lodge een excursie boeken om een van de zoutpannen te bezoeken, dit wordt vaak ’s ochtends vroeg of aan het eind van de middag gedaan. Het is niet aan te raden om zelf met de auto op de pannen te rijden. De felle zon in combinatie met de spierwitte vlakte kan een desoriënterend effect hebben.

Dag 18-19 Chobe NP

Autorit Nata – Kasane: 310 km; circa 3-4 uur

Je levert de huurauto op de laatste dag van het verblijf in Kasane in.

Het Chobe Nationaal Park is een fantastisch safaripark waar je af en toe struikelt over de olifanten, die hier in enorme aantallen aanwezig zijn. Met tellingen die variëren van 50.000 tot 70.000 olifanten heeft dit park de grootste olifantenpopulatie ter wereld.  Het is in 1967 uitgeroepen tot eerste National Park in Botswana en dankt haar naam aan de rivier waaraan het ligt: de Chobe. De rivier vormt een deel van de grens tussen Botswana en Namibië. Een absolute aanrader zijn de boottochten over de rivier. In de namiddag komen de dieren drinken en vanaf het water kun je ze ongestoord bespieden. Alle lodges organiseren ook gamedrives, waarbij je met een 4×4 en een gids het park intrekt.
 
Je kunt vanuit het plaatsje Kasane gemakkelijk een bezoek brengen aan de Victoria Falls. Deze indrukwekkende watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. De lodges in Chobe kunnen gemakkelijk een transfer voor je regelen. De meeste autoverhuurders staan het helaas niet toe om met je eigen huurauto de grens met Zambia of Zimbabwe over te steken.

Dag 20 Victoria Falls

Je boekt zelf een transfer van Kasane naar Victoria Falls, dit is eenvoudig ter plaatse te regelen.

Victoria Falls is een van de grootste natuurwonderen die je in Afrika kunt vinden. In 1855 ontdekte David Livingstone als eerste deze majestueuze watervallen en vernoemde deze naar de Britse koningin Victoria. De watervallen zijn meer dan een kilometer breed en storten meer dan honderd meter naar beneden. De mist van de watervallen is op vijftig kilometer afstand zichtbaar en de lokale naam Mosi oa Tunya betekent dan ook ‘de rook die dondert’.

Livingstones woorden bij het aanschouwen van de watervallen waren: ‘scenes so lovely must have been gazed upon by angels in their flight’. Je kunt zelf bepalen of je het met hem eens bent door een spectaculaire vlucht per helikopter of microlight over de watervallen te maken. Daarnaast zijn er vele adrenalineactiviteiten te beleven zoals bungeejumpen vanaf de spoorbrug met Zambia of raften op de machtige Zambezirivier.
 
De watervallen liggen voor het grootste gedeelte in Zimbabwe, een kleiner deel is aan de Zambiaanse kant te bewonderen. Om ook dit gedeelte van de Falls te bezoeken moet je een Zambiaans visum kopen. Je kunt ook kiezen voor een combinatievisum voor zowel Zimbabwe en Zambia, waarmee je iets voordeliger uit bent.

Dag 21-22 Victoria Falls en vertrek

Vanuit Victoria Falls (aan de Zimbabwaanse kant) of Livingstone (aan de Zambiaanse kant) vlieg je terug naar huis.

Kies een hotelcategorie:

BS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Windhoek
2 Windhoek
Olive Grove Guesthouse Olive Exclusive
3-4 Sossusvlei
Desert Homestead Sossus Dune Lodge
5-6 Swakopmund
Hansa Hotel Strand Hotel
7-8 Damaraland
Twyfelfontein Country Lodge Mowani Mountain Camp
9 Etosha National Park
Dolomite Camp Dolomite Camp
10 Etosha National Park
Okaukuejo Resort Etosha Onguma Tented Camp
11 Etosha National Park
Mushara Lodge Etosha Onguma Tented Camp
12 Rundu
Hakusembe River Lodge Hakusembe River Lodge
13 Mahango
Ndhovu Lodge Divava Okavango Lodge
14 Maun
Crocodile Camp Thamalakane River Lodge
15-16
Moremi Crossing Pom Pom Camp
17 Makgadikgadi Pans
Nata Lodge Nata Lodge
18-19 Chobe NP
Chobe Safari Lodge Garden Lodge
20 Victoria Falls
Bayete Guest Lodge Victoria Falls Hotel
21-22 Victoria Falls en vertrek
Periode Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (dec - jun) v.a. € 5849,- v.a. € 8975,-
Tussenseizoen (sep - nov) v.a. € 6275,- v.a. € 9325,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 6725,- v.a. € 9775,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchten Brussel – Windhoek // Victoria Falls -Brussel met Lufthansa of Ethiopian (toeslag vertrek Amsterdam op aanvraag)
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Briefing door onze agent en uitgebreide routebeschrijving
 • Assistentie van onze agent indien nodig
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt (bij een aantal lodges is ook diner inbegrepen)
 • Toyota Rav4 AWD of gelijkwaardig, inclusief verzekering, belasting en ongelimiteerd aantal kilometers, ophalen op Windhoek airport op dag 2, inleveren op Kasane airport op dag 19
 • Fly in safari 3 dagen/ 2 nachten in de delta, inclusief vluchten, alle maaltjden en excursies

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Drop-off kosten huurauto (ca. €550,-, ter plaatse te voldoen)
 • Cross-border permit (ca. € 100,-, ter plaatse te voldoen)
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.