Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3225,-

Offerte aanvragen

24 dagen Zuid-Afrika en Namibië: Wijn, walvissen en wildparken

 • Avontuurlijke tocht dwars door zuidelijk Afrika
 • Combinatie van hoogtepunten van Zuid-Afrika en Namibië
 • Van de prettige drukte van Kaapstad tot de indrukwekkende leegte van Damaraland

Met de eigen auto rijd je in drie weken van Kaapstad naar Windhoek. Onderweg ervaar je de prachtige natuur van zuidelijk Afrika. De reis begint in Kaapstad. De combinatie van de prachtige ligging, de bezienswaardigheden in en direct buiten de stad en de prettige sfeer maken dit tot een van de topsteden van Afrika. Na een aantal nachten in Kaapstad begint je reis naar Windhoek met de wijngaarden, glooiende heuvels en historische dorpjes van de West-Kaap.

Via Stellenbosch en Tulbagh kom je bij de Cederberg. Hier kun je vanuit het plaatsje Clanwilliam een tocht maken naar Lambert's Bay, waar van juli tot januari walvissen te vinden zijn, of over een prachtige bergpas naar het geïsoleerde dorpje Wuppertal. Namaqualand is de laatste stop op weg naar de grens met Namibië. Het droge, lege berglandschap is het hele jaar door van een bijzondere schoonheid. Maar in augustus en september maken de vele bloemen het zonder meer spectaculair.

De Fish River Canyon ligt in het zuiden van Namibië. Je hebt een volle dag voor wandelingen bij deze indrukwekkende kloof. Daarna rijd je door naar een van de hoogtepunten van Namibië: de rode zandduinen van Sossusvlei. Na een lange tocht door de leegte en de natuur maak je eerst een stop in de badplaats Swakopmund. Dan begint het laatste deel van de reis. Via de desolate wildernis van Damaraland rijd je naar Etosha Nationaal Park, een van de beste wildparken van dit deel van Afrika. Je sluit je reis af in de vriendelijke natuur van het Waterberg Plateau.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Je reist met een huurauto door Zuid-Afrika en Namibië. Deze auto haal je op dag 2 in het centrum van Kaapstad. Je kunt de auto dan gebruiken om dagtochten in de omgeving te maken. De rondreis voer je in Zuid-Afrika over goede asfaltwegen en in Namibië deels over asfaltwegen en deels over goede gravelwegen. Ook de gravelwegen zijn het hele jaar door goed begaanbaar. De reis is gebaseerd op een normale auto. Deze wagen is ook geschikt voor de gravelwegen waarlangs de reis voert. Je kunt tegen een meerprijs kiezen voor een SUV-type (die hoger op de wielen staat) of een wagen met 4×4-aandrijving.
In de uitgebreide reisbeschrijving die hieronder volgt staat een indicatie van afstanden en rijtijden. Deze gaan uit van de snelste weg tussen twee plaatsen. Op veel trajecten liggen omwegen langs bezienswaardigheden of over langere en mooiere wegen voor de hand.

Dag 1-4 Kaapstad

Op dag 2 haalt u in de ochtend uw auto op in het centrum van Kaapstad. Deze kunt u gebruiken voor dagtochten in de directe omgeving van de stad. Bij het hotel is veilige parkeerruimte beschikbaar.

Een bezoek aan Zuid-Afrika is niet compleet zonder een bezoek aan de wereldstad Kaapstad. De stad is ooit gesticht door de Hollanders van de VOC, als pleisterplaats op de lange tocht naar Indië. Dit Hollandse koloniale verleden is onder meer terug te vinden in het grote fort, de landhuizen in de omgeving en verschillende musea. Kaapstad is een prettige en mooie stad, prachtig gelegen in de schaduw van de beroemde Tafelberg. Het is heerlijk wandelen door de kleurrijke straatjes aan de waterkant, vol winkeltjes, cafeetjes en restaurants. In de directe omgeving van de stad zijn diverse uitstapjes te maken. Zo is het uitzicht van de Tafelberg onvergetelijk. Je kan naar de top wandelen of, minder vermoeiend, de kabelbaan nemen. Als je geïnteresseerd bent in de recente geschiedenis moet je zeker een bezoek brengen aan Robbeneiland, waar Nelson Mandela jaren gevangen heeft gezeten.

Buiten de stad zelf zijn er ook een aantal leuke dagexcursies te maken. Via het Kaapse schiereiland kan je naar de beroemde en beruchte Kaap de Goede Hoop rijden. Onderweg kom je langs de schattige pinguïns van Boulders Beach. Op de weg terug naar Kaapstad kan je kiezen voor de spannende tolweg langs de oceaan bij Chapman’s Peak voor prachtige uitzichten over de stad en de Atlantische Oceaan. De bijzondere botanische tuinen van Kirstenbosch zijn een must voor iedereen die van planten en bloemen houdt en ook de wijnlanden rond Stellenbosch zijn gemakkelijk te bezoeken vanuit Kaapstad.

Dag 5 Stellenbosch

Kaapstad – Stellenbosch: 60 km; 1 uur

Ten noordoosten van Kaapstad liggen de beroemde Kaapse wijnlanden. Hoofdstad van het gebied is Stellenbosch, één van de oudste plaatsen van Zuid-Afrika. Stellenbosch is een universiteitsstad en heeft een zeer prettig en compact centrum. De omgeving bestaat uit glooiende heuvels met akkers en wijngaarden, afgewisseld door rotsige bergen. Verspreid in het landschap liggen oud-Hollandse boerderijen die vrijwel allemaal wijn verbouwen. Je kan hier eindeloos proeven van de vele wijnen, onder meer per fiets of gepaard met een chocoladeproeverij. Leuke historische steden die een bezoek waard zijn in de omgeving zijn Paarl en Franschhoek.

Dag 6 Tulbagh

Autorit Stellenbosch – Tulbagh: 140 km; circa 2 uur

Tulbagh is één van de oudste plaatsen in Zuid-Afrika, met een historie die teruggaat tot het begin van de 18e eeuw. Langs de charmante Church Street vind je vele Cape Dutch, Edwardiaanse en Victoriaanse gebouwen. Tulbagh is gelegen in de zogenaamde Valley of Abundance, een prachtige vallei omgeven door de Saronsberg, Winerhoek en Witzenberg Mountains. Verspreid over de heuvels liggen verschillende prachtige wijngaarden die je van harte welkom heten bij een wijnproeverij. Ook voor een mooie wandeling, fiets- of paardrijtocht heb je in de omgeving van Tulbagh voldoende keuze. Op weg naar of van Tulbagh is de Bains Kloof Pass een prachtige autoroute door de bergen met fantastische uitzichtpunten.

Dag 7 Clanwilliam

Autorit Tulbagh – Clanwilliam: 152 km; circa 2 uur

Clanwilliam is het centrum van de rooibosthee-industrie dus een theeproeverij moet je zeker niet overslaan. Het is een klein plaatsje met nog een flink aantal mooie koloniale gebouwen zoals de Nederlands gereformeerde kerk en de rechtbank. Daarnaast ligt de woeste natuur van de Cederberg op een half uur rijden van de stad. Het plaatsje is een prima uitvalsbasis voor wandeltochten door de bergen of een mooie rit over de Pakhuiskloof naar het geïsoleerde Wuppertal. Je kan ook een uitstapje maken naar de walvissen die een groot deel van het jaar zijn te vinden in de baai bij Lambert's Bay.

Dag 8-9 Namaqualand

Autorit Clanwilliam – Springbok: 265 km; circa 3 uur

De dunbevolkte wildernis van Namaqualand is het thuis van het Nama-volk. Bezoekers komen hier echter vooral voor het gevoel van leegte en de wilde natuur van droge heuvels en schaars begroeide woestijn. In augustus en september vormen de vlaktes een ongekend spektakel door de kleuren van de vele bloemen. De mooie landschappen zijn het beste te voet te verkennen, je kan hier dan ook vele dagwandelingen ondernemen.

Dag 10-11 Fish River Canyon

Autorit Springbok – Fish River Canyon: 400 km; circa 5 uur

De Fish River Canyon vormt een van de meest dramatische landschappen van zuidelijk Afrika. Deze enorme kloof heeft een lengte van 160 kilometer, een breedte van soms 27 kilometer en een diepte van meer dan vijfhonderd meter. Langs de kloof bevinden zich spectaculaire uitzichtpunten waarvandaan je schitterend zicht hebt over de indrukwekkende canyon. Vooral zonsondergang is een magische tijd waarin de kloof prachtig van kleur verschiet. Je zult hier naast allerlei dieren ook de bijzonder gevormde kokerbomen regelmatig tegenkomen.

Dag 12-13 Sossusvlei

Autorit Fish River Canyon - Sesriem: 500 km; circa 6 uur

De Namibwoestijn is de oudste woestijn ter wereld en middenin die woestijn ligt één van de absolute highlights van Namibië: de zandduinen van Sossusvlei. De indrukwekkende rode zandduinen zijn hier meer dan 200 meter hoog. Vanaf de entree van het park rijd je over een 65 kilometer lange weg naar de zoutpan van Sossusvlei. De laatste vijf kilometer rijd je door het mulle zand, wat alleen mogelijk is met een 4×4. Mocht je geen 4×4 hebben dan kun je de auto bij de parkeerplaats bij het einde van de asfaltweg parkeren en het laatste stuk met de klaarstaande parkvoertuigen afleggen (of lopend!).

Verschillende korte wandelingen maken het mogelijk het onwerkelijke landschap goed op je in te laten werken. Zo moet je zeker Deadvlei niet overslaan, een iconische zoutpan met dode bomen midden tussen de duinen. De duinen zijn het mooist tijdens zonsopgang en zonsondergang, wanneer ze continu van kleur lijken te veranderen. Dune 45 is een van de meest populaire duinen om dit schouwspel te bewonderen.

Dag 14-15 Swakopmund

Autorit Sesriem – Swakopmund: 340 km; ca. 5-6 uur

Swakopmund is de belangrijkste badplaats van Namibië en een leuke afwisseling met de leegte van de rest van Namibië. Je vindt hier vele leuke restaurants, guesthouses en hotels. Door het klimaat, het strand en het historische karakter is Swakopmund een perfecte plaats om even bij te komen van de reis. Surfers en strandliefhebbers kunnen genieten van de zee, maar moeten wel bedenken dat de temperatuur van het water laag is. Verder bezit Swakopmund een prachtig aquarium en een goed museum over de geschiedenis en de flora en fauna van het land.

Swakopmund is daarnaast de avonturenhoofdstad van het land. Er zijn ontzettend veel leuke excursies te ondernemen zoals sandboarden, quadrijden of fietsen door de duinen op een zogenaamde fatbike. Vanaf de havenplaats Walvisbaai kun je per boot of zeekayak op zoek naar dolfijnen, zeehonden en tal van zeevogels die hier te vinden zijn. Vaak zijn deze dieren net zo geïnteresseerd in de boot met toeristen als andersom. Een echte aanrader zijn de living desert tours. Onder begeleiding van een gids ga je de woestijn in op zoek naar de Little Five, vijf kleine, bijzondere dieren die hier voorkomen. Je leert hier alles over de fascinerende levenskringloop in de woestijn en ziet dieren die je zonder gids zeker over het hoofd zou zien zoals de kameleon en de woestijngekko.

Dag 16 Damaraland

Autorit Swakopmund – Twyfelfontein: 340 km; ca. 4-5 uur

 

In Damaraland vind je enkele van de mooiste en ruigste landschappen van Namibië. In dit uitgestrekte, dunbevolkte gebied liggen verschillende bezienswaardigheden. De bijzonder gevormde Spitzkoppe is duidelijk herkenbaar in het landschap. Niet ver van deze berg ligt de Brandberg. Deze top heeft zijn naam te danken aan de prachtige kleuren die de berg krijgt in het licht van de ondergaande zon. Daarnaast zijn op verschillende plaatsen getuigen te vinden van de oude Afrikaanse culturen die vroeger in dit gebied bestonden. Bij Twyfelfontein zijn 6000 jaar geleden taferelen in de rotsen uitgehakt, die nu nog te bezichtigen zijn. In deze regio leven ook de zeldzame woestijnolifanten, die zich aangepast hebben aan het leven in dit barre gebied.

Dag 17 Damaraland

Autorit Twyfelfontein – Kamanjab: 205 km; ca. 3 uur

In de omgeving van Kamanjab kun je een bezoek brengen aan een Himbadorp. De seminomadische Himba leven al eeuwen in het noorden van het land volgens hun eigen tradities. De kenmerkende Himbavrouwen smeren de huid insmeren met een okramix, die hun huid een oranje gloed geeft. Hetzelfde gebeurt met hun haren, waardoor een dreadlock effect ontstaat. Het is fascinerend om door het dorp te lopen en te zien hoe de traditionele levenswijze van de Himba’s wordt beïnvloed door de moderne maatschappij.

Dag 18 Etosha National Park

Autorit Kamanjab – westpoort Etosha: 70 km; ca. 1 uur

Etosha Nationaal Park is één van de beste safariparken van Afrika en voor de meeste reizigers het hoogtepunt van een bezoek aan Namibië. In de wereld zijn maar weinig parken waar je een grotere verscheidenheid aan dieren kunt tegen komen. Het hart van het park wordt gevormd door een uitgestrekte zoutvlakte. In de omringende grasvlaktes en bossen leven de talloze dieren waardoor het park beroemd is. Vooral in het droge seizoen kun je in Etosha gemakkelijk dieren spotten bij de talloze kunstmatige waterholes die het park rijk is.

Dag 19 Etosha National Park

Het park is te doorkruisen in een gewone auto. De beste manier om het wild te bespieden is door de auto te parkeren bij een van de vele drinkplaatsen die verspreid door het park liggen. Er zijn uitstekende kaarten en gidsen te koop die aangeven bij welke drinkplaatsen je welke dieren kunt tegenkomen.
 

Dag 20 Etosha National Park

Overnachten is mogelijk in een van de grote kampen in het park zelf. Je slaapt in comfortabele bungalows en de kampen beschikken over een restaurant, een winkel en een benzinepomp. Aan de rand liggen verlichte drinkplaatsen, zodat je ook ’s nachts de dieren kunt observeren. In drukke periodes zijn de kampen regelmatig al lang van tevoren volgeboekt. In dat geval vormen verschillende lodges die net buiten het park liggen een goed alternatief.

Dag 21-22 Waterberg Plateau Park

Autorit oostpoort Etosha – Waterberg: 370 km; ca. 4 uur

Het Waterberg Plateau is een mooi en groen park dat prachtig uitsteekt boven de omliggende vlaktes. Het roodkleurige plateau is ongeveer 60 bij 15 kilometer groot en wordt onder meer bewoond door witte neushoorns en buffels. Je mag niet met eigen huurauto op het plateau rijden, de safari’s gebeuren hier alleen onder leiding van een gids in een safarijeep. Aan de voet van het plateau zijn een aantal mooiewandelroutes uitgezet, waaronder een beklimming naar de top. Dit zijn ideale mogelijkheden om de natuur van Waterberg op eigen gelegenheid te verkennen. Leuke andere activiteiten in de buurt zijn het Cheetah Conservation Fund in de buurt van Otjiwarongo of de Africat Foundation in Okonjima. Deze projecten staan  beiden in het teken van de bescherming van de grote Afrikaanse katten zoals de cheeta, leeuw en luipaard.

Dag 23-24 Vlucht naar Amsterdam

Autorit Waterberg – Windhoek luchthaven: 350 km; circa 3-4 uur

Je rijdt weer terug naar Windhoek, vanwaar je terugvliegt naar huis. Je komt de volgende dag aan.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-4 Vlucht naar Kaapstad
Sundown Manor Floreal House Abbey Manor
5 Stellenbosch
Cultivar Guest Lodge Rusthuiz Guesthouse Evergreen Manor
6 Tulbagh
Rijks Country House Rijks Country House Rijks Country House
7 Clanwilliam
Yellow Aloe Guesthouse Yellow Aloe Guesthouse Yellow Aloe Guesthouse
8-9 Namaqualand
Skilpad Restcamp Daisy Country Lodge Naries Namakwa Retreat
10-11 Fish River Canyon
Hobas Canyon Roadhouse Canyon Lodge
12-13 Sossusvlei
Desert Camp Desert Homestead Sossus Dune Lodge
14-15 Swakopmund
Brigadoon Hansa Hotel Strand Hotel
16-17 Damaraland
Twyfelfontein Country Lodge Twyfelfontein Country Lodge Mowani Mountain Camp
18 Etosha National Park
Dolomite Camp Dolomite Camp Dolomite Camp
19 Etosha National Park
Okaukuejo Resort Okaukuejo Resort Etosha Onguma Tented Camp
20 Etosha National Park
Namutoni Resort Mushara Lodge Etosha Onguma Tented Camp
21-22 Waterberg Plateau Park
Waterberg Rest Camp Waterberg Guestfarm Waterberg Wilderness Lodge
23-24 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 3225,- v.a. € 3849,- v.a. € 4099,-
Hoogseizoen v.a. € 3575,- v.a. € 4099,- v.a. € 5799,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Kaapstad // Windhoek – Amsterdam met KLM
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Transfer na aankomst in Kaapstad
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt (Skilpad Rest Camp zonder ontbijt, Desert Homestead, Mowani Mountain, Wilderness Lodge inclusief diner)
 • Ford Fiesta of vergelijkbaar, inclusief verzekering, belasting en vrije kilometers, ophalen in centrum Kaapstad op dag 2, inleveren op luchthaven Windhoek op dag 23
 • Uitgebreid Nederlandstalig routeboek inclusief tips voor onderweg (gedeelte in Zuid-Afrika)
 • Uitgebreide Engelstalige routebeschrijving (gedeelte in Namibië)
 • Assistentie van onze lokale agent indien nodig

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • One way drop-off kosten voor de auto (circa € 400,-)
 • Cross-border fee voor de auto (circa €80,-)
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Excursies en entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.