Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3675,-

Offerte aanvragen

25 dagen: Het beste van Namibië en Botswana

 • Okavango-delta en Victoria Falls
 • De dierenwereld van Etosha
 • De hordes olifanten van Botswana

Tijdens deze combinatiereis bezoek je de hoogtepunten van zowel Namibië als Botswana. Na een kort verblijf in Windhoek reis je in je eigen auto via de Kalahariwoestijn naar de beroemde zandduinen van Sossusvlei. Na een rit door de Namib –Naukluft kom je vervolgens bij de kustplaats Swakopmund waar je twee nachten verblijft. Hier kun je heerlijk ontspannen of een boottocht maken bij Walvisbaai.

Je rijdt langs de kust naar het noorden totdat je landinwaarts Damaraland binnen rijdt. Hier ervaar je de ruige wildernis van Namibië en zul je diverse dieren vrij rond zien lopen. Etosha Nationaal Park is ideaal om met de auto te verkennen. Goede onverharde wegen leiden naar drinkplaatsen waar vaak veel wild te vinden is. En hoewel Etosha populair is heb je vaak het idee helemaal alleen door de wildernis van Afrika te rijden.

Na de woestijnen en droge vlaktes van Sossusvlei, Damaraland en Etosha is het tijd voor een ander landschap. Je rijdt de Caprivi binnen, de smalle strook land tussen Botswana en Angola. Hier liggen verschillende uitstekende, groene natuurparken. Via Rundu, Mahangu en Kongola rijd je naar Chobe Nationaal Park in Botswana. Hier blijf je drie nachten zodat je alle tijd hebt voor het verkennen van dit gevarieerde park of voor een dagexcursie naar de Victoria Falls.

Via de zoutvlaktes van Nata bereik je Maun. Dit stadje is de uitvalsbasis voor een mogelijke dagtocht per mokoro de delta in. Via Buitepos rijd je terug naar Windhoek, vanwaar je weer terug naar huis vliegt.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Je reist met een huurauto door Namibië. De rondreis voer je deels over asfaltwegen en deels over goede gravelwegen. Ook de gravelwegen zijn het hele jaar door goed begaanbaar. De bewegwijzering is uitstekend en met behulp van de wegenkaart die je meekrijgt is verdwalen moeilijk. Bovendien krijg je een uitgebreide routebeschrijving mee.
Voor je vanuit Windhoek begint aan je tocht, neem je met onze agent de route door. In geval van vragen of problemen kun je altijd contact opnemen met onze agent.

Dag 1 Vlucht naar Windhoek

Je vertrekt naar Windhoek, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2 Windhoek

Je haalt de huurauto op bij de luchthaven van Windhoek.

Windhoek is een relatief rustige en prettige stad die voor de meeste bezoekers van Namibië het begin- en eindpunt van de reis is.  Pas aan het eind van de 19e eeuw vestigden de Duitsers hier de hoofdstad van hun kolonie in zuidwest Afrika. Het is een goede plaats om proviand in te slaan aan het begin van de reis of souvenirs aan te schaffen aan het eind van de reis. Windhoek heeft een groot aanbod aan comfortabele guesthouses en hotels. Je kunt er ook voor kiezen om in een van de lodges buiten de stad te verblijven, waar je meteen de rust van Namibië ervaart. Een leuke bestemming net buiten Windhoek is het Daan Viljoen Game Park, waar een aantal mooie wandelroutes zijn uitgezet en je onderweg allerlei ongevaarlijke wilde dieren tegen kunt komen.

Dag 3 Kalahari

Autorit Windhoek – Mariental: 270 km; ca. 3 uur

De Kalahariwoestijn is een van de laatste grote wildernissen op het Afrikaanse continent. De natuur is indrukwekkend leeg en toch is de woestijn boordevol leven. Van kleine planten en dieren tot enorme bomen en dieren als de giraffe. Er leven hier ook al eeuwenlang mensen, namelijk de San ofwel bosjesmannen. Je overnacht in één van de prachtige lodges in de omgeving van Mariental, aan de westzijde van de Kalahari. Deze liggen midden in de natuur en hebben meestal een groot eigen terrein waar dieren als giraffen en verschillende antilopes leven. Een sundowner gamedrive is in dit gebied een echte aanrader om te genieten van de schitterende zonsondergang achter de rode duinen.

Dag 4-5 Sossusvlei

Autorit Mariental – Sesriem: 270 km; ca. 4 uur

De Namibwoestijn is de oudste woestijn ter wereld en middenin die woestijn ligt één van de absolute highlights van Namibië: de zandduinen van Sossusvlei. De indrukwekkende rode zandduinen zijn hier meer dan 200 meter hoog. Vanaf de entree van het park rijd je over een 65 kilometer lange weg naar de zoutpan van Sossusvlei. De laatste vijf kilometer rijd je door het mulle zand, wat alleen mogelijk is met een 4×4. Mocht je geen 4×4 hebben dan kun je de auto bij de parkeerplaats bij het einde van de asfaltweg parkeren en het laatste stuk met de klaarstaande parkvoertuigen afleggen (of lopend!).

Verschillende korte wandelingen maken het mogelijk het onwerkelijke landschap goed op je in te laten werken. Zo moet je zeker Deadvlei niet overslaan, een iconische zoutpan met dode bomen midden tussen de duinen. De duinen zijn het mooist tijdens zonsopgang en zonsondergang, wanneer ze continu van kleur lijken te veranderen. Dune 45 is een van de meest populaire duinen om dit schouwspel te bewonderen.

Dag 6-7 Swakopmund

Autorit Sesriem – Swakopmund: 340 km; ca. 5-6 uur

Swakopmund is de belangrijkste badplaats van Namibië en een leuke afwisseling met de leegte van de rest van Namibië. Je vindt hier vele leuke restaurants, guesthouses en hotels. Door het klimaat, het strand en het historische karakter is Swakopmund een perfecte plaats om even bij te komen van de reis. Surfers en strandliefhebbers kunnen genieten van de zee, maar moeten wel bedenken dat de temperatuur van het water laag is. Verder bezit Swakopmund een prachtig aquarium en een goed museum over de geschiedenis en de flora en fauna van het land.

Swakopmund is daarnaast de avonturenhoofdstad van het land. Er zijn ontzettend veel leuke excursies te ondernemen zoals sandboarden, quadrijden of fietsen door de duinen op een zogenaamde fatbike. Vanaf de havenplaats Walvisbaai kun je per boot of zeekayak op zoek naar dolfijnen, zeehonden en tal van zeevogels die hier te vinden zijn. Vaak zijn deze dieren net zo geïnteresseerd in de boot met toeristen als andersom. Een echte aanrader zijn de living desert tours. Onder begeleiding van een gids ga je de woestijn in op zoek naar de Little Five, vijf kleine, bijzondere dieren die hier voorkomen. Je leert hier alles over de fascinerende levenskringloop in de woestijn en ziet dieren die je zonder gids zeker over het hoofd zou zien zoals de kameleon en de woestijngekko.

Dag 8-9 Damaraland

Autorit Swakopmund – Twyfelfontein: 340 km; ca. 4-5 uur

In Damaraland vind je enkele van de mooiste en ruigste landschappen van Namibië. In dit uitgestrekte, dunbevolkte gebied liggen verschillende bezienswaardigheden. De bijzonder gevormde Spitzkoppe is duidelijk herkenbaar in het landschap. Niet ver van deze berg ligt de Brandberg. Deze top heeft zijn naam te danken aan de prachtige kleuren die de berg krijgt in het licht van de ondergaande zon. Daarnaast zijn op verschillende plaatsen getuigen te vinden van de oude Afrikaanse culturen die vroeger in dit gebied bestonden. Bij Twyfelfontein zijn 6000 jaar geleden taferelen in de rotsen uitgehakt, die nu nog te bezichtigen zijn. In deze regio leven ook de zeldzame woestijnolifanten, die zich aangepast hebben aan het leven in dit barre gebied.

Dag 10 Etosha National Park

Autorit Twyfelfontein – westpoort Etosha: 316 km; ca. 4.5 uur

Etosha Nationaal Park is één van de beste safariparken van Afrika en voor de meeste reizigers het hoogtepunt van een bezoek aan Namibië. In de wereld zijn maar weinig parken waar je een grotere verscheidenheid aan dieren kunt tegen komen. Het hart van het park wordt gevormd door een uitgestrekte zoutvlakte. In de omringende grasvlaktes en bossen leven de talloze dieren waardoor het park beroemd is. Vooral in het droge seizoen kun je in Etosha gemakkelijk dieren spotten bij de talloze kunstmatige waterholes die het park rijk is.

Dag 11 Etosha National Park

Het park is te doorkruisen in een gewone auto. De beste manier om het wild te bespieden is door de auto te parkeren bij een van de vele drinkplaatsen die verspreid door het park liggen. Er zijn uitstekende kaarten en gidsen te koop die aangeven bij welke drinkplaatsen je welke dieren kunt tegenkomen.
 

Dag 12 Etosha National Park

Overnachten is mogelijk in een van de grote kampen in het park zelf. Je slaapt in comfortabele bungalows en de kampen beschikken over een restaurant, een winkel en een benzinepomp. Aan de rand liggen verlichte drinkplaatsen, zodat je ook ’s nachts de dieren kunt observeren. In drukke periodes zijn de kampen regelmatig al lang van tevoren volgeboekt. In dat geval vormen verschillende lodges die net buiten het park liggen een goed alternatief.

Dag 13 Rundu

Autorit oostpoort Etosha – Rundu: 420 km; ca. 4 uur

Rundu is een ideale tussenstop op weg van noord Namibië naar de Caprivistrook. Rundu ligt tegen de grens met Angola aan de oevers van de Okavangorivier. De sfeer is ontspannen en doet enigszins Portugees aan. De lodge ligt aan de rivier, een heerlijke plek om tot rust komen met het geluid van nijlpaarden op de achtergrond. Je kunt ook de rivier op gaan om te vissen of een sundowner cruise te maken tijdens zonsondergang.

Dag 14 Mahango

Autorit Rundu – Mahango: 220 km; ca. 2-3 uur 

Het Mahango Game Reserve is een klein, maar mooi en afwisselend wildpark waar je vele dieren kunt zien. Het park ligt tegen de grens met Botswana en wordt doorkruist door de Okavango-rivier. De oevers van de rivier zijn dichtbegroeid. Verder van de rivier is de grond droger en veel minder dicht begroeid.  Vooral vogelliefhebbers kunnen in dit park hun hart ophalen. Daarnaast vind je hier een aantal antilopes die je in de rest van Namibië niet zo snel zult vinden zoals de sabelantilope, roan antilope en waterantilopes als de sitatunga en de rode lechwe. De lodges in dit gebied organiseren boottochten, goede gelegenheden om vogels en andere dieren rustig te bekijken. Popa Falls is meer een serie stroomversnellingen dan een echte waterval maar is zeer mooi gelegen.

Dag 15 Kongola

Autorit Mahango – Kongola: 200 km; ca. 2-3 uur

Aan de oevers van de pittoreske Kwandorivier vind je de weinig bezochte wildparken in het oostelijk deel van de Caprivistrook. Mudumu en Nkasa Rupara zijn prachtig gelegen en je kunt hier per boot of 4×4 op zoek naar de verschillende dieren die hier voorkomen. Mudumu is nog enigszins aan het herstellen van de hevige stroperij uit het verleden terwijl Nkasa Rupara al bijna de concurrentie aan kan met de wildrijke gebieden over de grens met Botswana. Bijkomend voordeel is dat door de ligging in een uithoek van het land hier veel minder toeristen komen dan in de rest van Namibië.

Dag 16-18 Chobe NP

Autorit Kongola – Kasane: 230 km; ca. 3 uur

Het Chobe Nationaal Park is een fantastisch safaripark waar je af en toe struikelt over de olifanten, die hier in enorme aantallen aanwezig zijn. Met tellingen die variëren van 50.000 tot 70.000 olifanten heeft dit park de grootste olifantenpopulatie ter wereld.  Het is in 1967 uitgeroepen tot eerste National Park in Botswana en dankt haar naam aan de rivier waaraan het ligt: de Chobe. De rivier vormt een deel van de grens tussen Botswana en Namibië. Een absolute aanrader zijn de boottochten over de rivier. In de namiddag komen de dieren drinken en vanaf het water kun je ze ongestoord bespieden. Alle lodges organiseren ook gamedrives, waarbij je met een 4×4 en een gids het park intrekt.
 
Je kunt vanuit het plaatsje Kasane gemakkelijk een bezoek brengen aan de Victoria Falls. Deze indrukwekkende watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. De lodges in Chobe kunnen gemakkelijk een transfer voor je regelen. De meeste autoverhuurders staan het helaas niet toe om met je eigen huurauto de grens met Zambia of Zimbabwe over te steken.

Dag 19 Makgadikgadi Pans

Autorit Kasane – Nata: 310 km; ca. 3-4 uur

De Makgadikgadi zoutpannen vormen tezamen één van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Het park bestaat uit meerdere pannen, waarvan de Sowa, Ntwetwe en Nxai pan de grootste zijn. Gedurende het droge seizoen leven de meeste dieren in de begroeiing rondom de zoutvlaktes, maar tijdens het regenseizoen trekken grote kuddes zebra’s en gnoes naar de vlaktes, met in hun kielzog de roofdieren. Je kunt bij de lodge een excursie boeken om een van de zoutpannen te bezoeken, dit wordt vaak ’s ochtends vroeg of aan het eind van de middag gedaan. Het is niet aan te raden om zelf met de auto op de pannen te rijden. De felle zon in combinatie met de spierwitte vlakte kan een desoriënterend effect hebben.

Dag 20-22 Maun

Autorit Nata – Maun: 300 km; ca. 3-4 uur

De unieke delta van de Okavangorivier vormt één van de belangrijkste natuurgebieden van Afrika. De Okavangorivier verliest zich hier in een uitgestrekt gebied van meren, rivieren en watertjes. Het is een paradijs voor watervogels en dieren en door de stilte, het groen en alle dieren een van de meest sfeervolle en betoverende plaatsen van Afrika. De manier om de delta te verkennen is per mokoro. Dit zijn smalle, houten kano’s met weinig diepgang en daarmee ideaal voor de ondiepe waterwegen van de Okavango. Je kunt er ook voor kiezen om per vliegtuig naar een van de luxe lodges middenin de delta te vliegen, het verblijf is dan inclusief alle excursies en maaltijden.

Vanuit uitvalsbasis Maun kun je een gamedrive maken in het wildrijke Moremi Game Reserve, een deel van de Okavangodelta dat per auto te bereiken is. De Moremi staat onder meer bekend als een van de laatste plaatsen waar de ernstig bedreigde Afrikaanse wilde hond nog floreert. Daarnaast vind je er dieren als giraffes, olifanten, leeuwen en allerlei soorten antilopes. Als je de delta van bovenaf wilt bekijken zonder in een van de exclusieve lodges te verblijven kun je ook kiezen voor een scenic flight per vliegtuig of helikopter.

Inbegrepen excursie
mokoro day tour

Mokoro Dagocht (optioneel bij te boeken)

De Okavango delta is hét grootste watersysteem van de wereld. Het verkennen van deze waterwegen in een traditionele boomstamkano (mokoro) is een echte aanrader en een werkelijk unieke ervaring.

Je wordt 's ochtends vroeg opgehaald bij je hotel in een 4x4 open safarivoertuig. Over onverharde wegen ga je op weg naar het Boro Mokoro Station. Hier ontmoet je de lokale mokoro-poler, die veel over de dieren en de omgeving weet. Hij begleidt je over de kanalen, terwijl jij de geluiden in de Okavango delta rustig in je op kan nemen. Er is een grote kans dat je onderweg nijlpaarden en krokodillen tegenkomt. Na zo'n 2 uur maak he een tussenstio om even lekker de benen te strekken en een natuurwandeling te maken. Kom oog in oog te staan mer bijvoorbeeld zebra's, olifanten, buffels, impala's, giraffen en nog veel meer! Als je geluk hebt kan je ook nog een leeuw spotten. Daarna is het tijd voor de lunch, waarna jij de kans krijgt om ook een echte mokoro-poler te worden. Vervolgens keer je weer terug naar de 4x4 die op je staat te wachten. Je arriveert rond 16.00 en 17.00 uur weer in Maun.

Tip: neem voor de zekerheid extra water mee.

Dag 23 Gobabis

Autorit Maun – Gobabis: 605 km; ca. 6 uur 

Gobabis ligt tegen de grens van Namibië en Botswana aan en wordt voornamelijk gebruikt als overnachtingsplaats om de lange rit tussen Windhoek en Maun op te breken. De lodges hier liggen midden in de natuur en hebben vaak nog een groot stuk grond met verschillende dieren die erop rondlopen zoals zebra’s en antilopes.

Dag 24-25 Naar Windhoek en vertrek

Autorit Gobabis – Windhoek: 215 km; ca. 2-3 uur

Je rijdt weer terug naar Windhoek, vanwaar je terugvliegt naar huis. Je komt de volgende dag aan.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Windhoek
2 Windhoek
Vondelhof Guesthouse Olive Grove Guesthouse Olive Exclusive
3 Kalahari
Anib Lodge Bagatelle Kalahari Bagatelle Kalahari
4-5 Sossusvlei
Desert Camp Desert Homestead Sossus Dune Lodge
6-7 Swakopmund
Meike's Guesthouse Hansa Hotel Strand Hotel
8-9 Damaraland
Madisa Camp Twyfelfontein Country Lodge Mowani Mountain Camp
10 Etosha National Park
Hobatere Lodge Dolomite Camp Dolomite Camp
11 Etosha National Park
Okaukuejo Resort Okaukuejo Resort Etosha Onguma Tented Camp
12 Etosha National Park
Namutoni Resort Namutoni Resort Etosha Onguma Tented Camp
13 Rundu
Tambuti Lodge Hakusembe River Lodge Hakusembe River Lodge
14 Mahango
Mahangu Safari Lodge Ndhovu Lodge Divava Okavango Lodge
15 Kongola
Camp Kwando Namushasha River Lodge Nkasa Lupala Tented Lodge
16-18 Chobe NP
The Old House Chobe Safari Lodge Garden Lodge
19 Makgadikgadi Pans
Gweta Lodge Nata Lodge Nata Lodge
20-22 Maun
Discovery B&B Crocodile Camp Thamalakane River Lodge
23 Gobabis
West Nest Lodge West Nest Lodge Sandune Lodge
24-25 Naar Windhoek en vertrek
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (dec - jun) v.a. € 3675,- v.a. € 4849,- v.a. € 6275,-
Tussenseizoen (sep, okt, nov) v.a. € 4075,- v.a. € 4899,- v.a. € 6725,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 4325,- v.a. € 5199,- v.a. € 7025,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchtretour Brussel – Windhoek met Lufthansa of Ethiopian Airlines (toeslag vertrek vanaf Amsterdam op aanvraag)
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Briefing door onze agent
 • Assistentie van onze agent indien nodig
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt (bij een aantal lodges is ook diner inbegrepen)
 • Suzuki Jimny (4×4)of gelijkwaardig, inclusief verzekering, belasting en ongelimiteerd aantal kilometers, ophalen op Windhoek airport op dag 2, inleveren op Windhoek airport op dag 24 (zwaardere auto mogelijk tegen toeslag)

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.