Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2775,-

Offerte aanvragen

20 dagen: Namibië Compleet

 • Ervaar zelf rijdend de leegte van Namibië
 • Doorkruis het land van noord tot zuid
 • Op zoek naar wilde dieren in Etosha

 
Je doorkruist het uitgestrekte Namibië per auto. Dorre woestijnvlaktes, diepe canyons, onwerkelijk berglandschappen en vlaktes vol wild worden afgewisseld door kleine nederzettingen waar je gastvrij wordt ontvangen

De reis begint met een ronde door het zuiden. Na een overnachting in Windhoek, de hoofdstad van het land, rijd je met de huurauto de leegte in. De eerste stop is bij een lodge in de onherbergzame Kalahariwoestijn waar verrassend genoeg veel wild leeft. Vervolgens rijd je door naar de indrukwekkende Fish River Canyon. Omdat je hier twee nachten slaapt heb je een volle dag voor dagwandelingen in dit natuurgebied. Via het oude diamantzoekersplaatsje Luderitz rijd je weer naar het noorden waar je natuurlijk de wereldberoemde zandduinen van Sossusvlei bezoekt. Daarna is het tijd voor een tijdelijke terugkeer naar de bewoonde wereld, in de levendige badplaats Swakopmund.

Je ronde door het noorden van het land begint met een bezoek aan de wildernis van Damaraland. Hier liggen onder meer de Vingerklip, de Brandberg en Twyfelfontein waar eeuwenoude kunst op de rotsen is te vinden. Ook kun je hier op zoek naar de woestijnolifanten, die zich aangepast hebben aan het leven in dit barre landschap.

Een paar uur rijden naar het noorden ligt een van de beste wildparken van Afrika: Etosha Nationaal Park. Drie nachten slaap je in of aan de rand van het park. Dit geeft je voldoende tijd het park te verkennen. Je sluit de reis af bij het Waterberg Plateau, een gebied dat ideaal is voor wandelingen.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Je reist met een huurauto door Namibië. De rondreis voer je deels over asfaltwegen en deels over goede gravelwegen. Ook de gravelwegen zijn het hele jaar door goed begaanbaar. De bewegwijzering is uitstekend en met behulp van de wegenkaart die je meekrijgt is verdwalen moeilijk. Bovendien krijg je een uitgebreide routebeschrijving mee.
Voor je vanuit Windhoek begint aan je tocht, neem je met onze agent de route door. In geval van vragen of problemen kun je altijd contact opnemen met onze agent.

Dag 1 Vlucht naar Windhoek

Je vertrekt naar Windhoek, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2 Windhoek

Windhoek is een relatief rustige en prettige stad die voor de meeste bezoekers van Namibië het begin- en eindpunt van de reis is.  Pas aan het eind van de 19e eeuw vestigden de Duitsers hier de hoofdstad van hun kolonie in zuidwest Afrika. Het is een goede plaats om proviand in te slaan aan het begin van de reis of souvenirs aan te schaffen aan het eind van de reis. Windhoek heeft een groot aanbod aan comfortabele guesthouses en hotels. Je kunt er ook voor kiezen om in een van de lodges buiten de stad te verblijven, waar je meteen de rust van Namibië ervaart. Een leuke bestemming net buiten Windhoek is het Daan Viljoen Game Park, waar een aantal mooie wandelroutes zijn uitgezet en je onderweg allerlei ongevaarlijke wilde dieren tegen kunt komen.

Dag 3 Kalahari

Autorit Windhoek – Mariental: 270 km; ca. 3 uur

De Kalahariwoestijn is een van de laatste grote wildernissen op het Afrikaanse continent. De natuur is indrukwekkend leeg en toch is de woestijn boordevol leven. Van kleine planten en dieren tot enorme bomen en dieren als de giraffe. Er leven hier ook al eeuwenlang mensen, namelijk de San ofwel bosjesmannen. Je overnacht in één van de prachtige lodges in de omgeving van Mariental, aan de westzijde van de Kalahari. Deze liggen midden in de natuur en hebben meestal een groot eigen terrein waar dieren als giraffen en verschillende antilopes leven. Een sundowner gamedrive is in dit gebied een echte aanrader om te genieten van de schitterende zonsondergang achter de rode duinen.

Dag 4-5 Fish River Canyon

Autorit Mariental – Fish River: 380 km; ca. 4-5 uur

De Fish River Canyon vormt een van de meest dramatische landschappen van zuidelijk Afrika. Deze enorme kloof heeft een lengte van 160 kilometer, een breedte van soms 27 kilometer en een diepte van meer dan vijfhonderd meter. Langs de kloof bevinden zich spectaculaire uitzichtpunten waarvandaan je schitterend zicht hebt over de indrukwekkende canyon. Vooral zonsondergang is een magische tijd waarin de kloof prachtig van kleur verschiet. Je zult hier naast allerlei dieren ook de bijzonder gevormde kokerbomen regelmatig tegenkomen.

Dag 6-7 Lüderitz

Autorit Fish River – Lüderitz: 400 km; ca. 5 uur

Met een bezoek aan de kustplaats Lüderitz lijkt het alsof je je ineens buiten Namibië bevindt. Het is een vreemde gewaarwording in een stad te wandelen dat je door het soort kerken, het type huizen en de bijzondere winkeltjes eerder in Duitsland zou verwachten. Nergens anders in Namibië wordt zo duidelijk dat dit gebied ooit een Duitse kolonie was. Niet ver van Lüderitz ligt Kolmanskop. Voorheen was dit een bruisend mijnwerkersstadje. Maar nadat in de jaren ’50 de diamantmijnen niet meer rendabel bleken, is Kolmanskop veranderd in een spookstad. Het is een bizarre ervaring om te zien hoe het dorp langzaam opgeslokt werd door de woestijn. Het schiereiland bij Lüderitz is een mooi natuurgebied. Niet alleen de natuur is prachtig, maar ook leven hier zeeleeuwen, dolfijnen, pinguïns en verschillende andere vogelsoorten.

Dag 8-9 Sossusvlei

Autorit Lüderitz – Sesriem: 470 km; ca. 6 uur

De Namibwoestijn is de oudste woestijn ter wereld en middenin die woestijn ligt één van de absolute highlights van Namibië: de zandduinen van Sossusvlei. De indrukwekkende rode zandduinen zijn hier meer dan 200 meter hoog. Vanaf de entree van het park rijd je over een 65 kilometer lange weg naar de zoutpan van Sossusvlei. De laatste vijf kilometer rijd je door het mulle zand, wat alleen mogelijk is met een 4×4. Mocht je geen 4×4 hebben dan kun je de auto bij de parkeerplaats bij het einde van de asfaltweg parkeren en het laatste stuk met de klaarstaande parkvoertuigen afleggen (of lopend!).

Verschillende korte wandelingen maken het mogelijk het onwerkelijke landschap goed op je in te laten werken. Zo moet je zeker Deadvlei niet overslaan, een iconische zoutpan met dode bomen midden tussen de duinen. De duinen zijn het mooist tijdens zonsopgang en zonsondergang, wanneer ze continu van kleur lijken te veranderen. Dune 45 is een van de meest populaire duinen om dit schouwspel te bewonderen.

Dag 10-11 Swakopmund

Autorit Sesriem – Swakopmund: 340 km; ca. 5-6 uur

Swakopmund is de belangrijkste badplaats van Namibië en een leuke afwisseling met de leegte van de rest van Namibië. Je vindt hier vele leuke restaurants, guesthouses en hotels. Door het klimaat, het strand en het historische karakter is Swakopmund een perfecte plaats om even bij te komen van de reis. Surfers en strandliefhebbers kunnen genieten van de zee, maar moeten wel bedenken dat de temperatuur van het water laag is. Verder bezit Swakopmund een prachtig aquarium en een goed museum over de geschiedenis en de flora en fauna van het land.

Swakopmund is daarnaast de avonturenhoofdstad van het land. Er zijn ontzettend veel leuke excursies te ondernemen zoals sandboarden, quadrijden of fietsen door de duinen op een zogenaamde fatbike. Vanaf de havenplaats Walvisbaai kun je per boot of zeekayak op zoek naar dolfijnen, zeehonden en tal van zeevogels die hier te vinden zijn. Vaak zijn deze dieren net zo geïnteresseerd in de boot met toeristen als andersom. Een echte aanrader zijn de living desert tours. Onder begeleiding van een gids ga je de woestijn in op zoek naar de Little Five, vijf kleine, bijzondere dieren die hier voorkomen. Je leert hier alles over de fascinerende levenskringloop in de woestijn en ziet dieren die je zonder gids zeker over het hoofd zou zien zoals de kameleon en de woestijngekko.

Dag 12 Damaraland

Autorit Swakopmund – Twyfelfontein: 340 km; ca. 4-5 uur

 

In Damaraland vind je enkele van de mooiste en ruigste landschappen van Namibië. In dit uitgestrekte, dunbevolkte gebied liggen verschillende bezienswaardigheden. De bijzonder gevormde Spitzkoppe is duidelijk herkenbaar in het landschap. Niet ver van deze berg ligt de Brandberg. Deze top heeft zijn naam te danken aan de prachtige kleuren die de berg krijgt in het licht van de ondergaande zon. Daarnaast zijn op verschillende plaatsen getuigen te vinden van de oude Afrikaanse culturen die vroeger in dit gebied bestonden. Bij Twyfelfontein zijn 6000 jaar geleden taferelen in de rotsen uitgehakt, die nu nog te bezichtigen zijn. In deze regio leven ook de zeldzame woestijnolifanten, die zich aangepast hebben aan het leven in dit barre gebied.

Dag 13 Damaraland

Autorit Twyfelfontein – Kamanjab: 205 km; ca. 3 uur

In de omgeving van Kamanjab kun je een bezoek brengen aan een Himbadorp. De seminomadische Himba leven al eeuwen in het noorden van het land volgens hun eigen tradities. De kenmerkende Himbavrouwen smeren de huid insmeren met een okramix, die hun huid een oranje gloed geeft. Hetzelfde gebeurt met hun haren, waardoor een dreadlock effect ontstaat. Het is fascinerend om door het dorp te lopen en te zien hoe de traditionele levenswijze van de Himba’s wordt beïnvloed door de moderne maatschappij.

Dag 14 Etosha National Park

Autorit Kamanjab – westpoort Etosha: 70 km; ca. 1 uur

Etosha Nationaal Park is één van de beste safariparken van Afrika en voor de meeste reizigers het hoogtepunt van een bezoek aan Namibië. In de wereld zijn maar weinig parken waar je een grotere verscheidenheid aan dieren kunt tegen komen. Het hart van het park wordt gevormd door een uitgestrekte zoutvlakte. In de omringende grasvlaktes en bossen leven de talloze dieren waardoor het park beroemd is. Vooral in het droge seizoen kun je in Etosha gemakkelijk dieren spotten bij de talloze kunstmatige waterholes die het park rijk is.

Dag 15 Etosha National Park

Het park is te doorkruisen in een gewone auto. De beste manier om het wild te bespieden is door de auto te parkeren bij een van de vele drinkplaatsen die verspreid door het park liggen. Er zijn uitstekende kaarten en gidsen te koop die aangeven bij welke drinkplaatsen je welke dieren kunt tegenkomen.
 

Dag 16 Etosha National Park

Overnachten is mogelijk in een van de grote kampen in het park zelf. Je slaapt in comfortabele bungalows en de kampen beschikken over een restaurant, een winkel en een benzinepomp. Aan de rand liggen verlichte drinkplaatsen, zodat je ook ’s nachts de dieren kunt observeren. In drukke periodes zijn de kampen regelmatig al lang van tevoren volgeboekt. In dat geval vormen verschillende lodges die net buiten het park liggen een goed alternatief.

Dag 17-18 Waterberg Plateau Park

Autorit oostpoort Etosha – Waterberg: 370 km; ca. 4 uur

Het Waterberg Plateau is een mooi en groen park dat prachtig uitsteekt boven de omliggende vlaktes. Het roodkleurige plateau is ongeveer 60 bij 15 kilometer groot en wordt onder meer bewoond door witte neushoorns en buffels. Je mag niet met eigen huurauto op het plateau rijden, de safari’s gebeuren hier alleen onder leiding van een gids in een safarijeep. Aan de voet van het plateau zijn een aantal mooiewandelroutes uitgezet, waaronder een beklimming naar de top. Dit zijn ideale mogelijkheden om de natuur van Waterberg op eigen gelegenheid te verkennen. Leuke andere activiteiten in de buurt zijn het Cheetah Conservation Fund in de buurt van Otjiwarongo of de Africat Foundation in Okonjima. Deze projecten staan  beiden in het teken van de bescherming van de grote Afrikaanse katten zoals de cheeta, leeuw en luipaard.

Dag 19-20 Naar Windhoek en vertrek

Autorit Waterberg – Windhoek: 280 km; ca. 3 uur

Je rijdt weer terug naar Windhoek, vanwaar je terugvliegt naar huis. Je komt de volgende dag aan.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Windhoek
2 Windhoek
Vondelhof Guesthouse Olive Grove Guesthouse Olive Exclusive
3 Kalahari
Anib Lodge Bagatelle Kalahari Bagatelle Kalahari
4-5 Fish River Canyon
Hobas Canyon Roadhouse Canyon Lodge
6-7 Lüderitz
Zur Waterkant Guesthouse Alte Villa Guesthouse Nest Hotel
8-9 Sossusvlei
Desert Camp Desert Homestead Sossus Dune Lodge
10-11 Swakopmund
Meike's Guesthouse Hansa Hotel Strand Hotel
12 Damaraland
Twyfelfontein Adventure Camp Twyfelfontein Country Lodge Mowani Mountain Camp
13 Damaraland
Oppi Koppi Restcamp Oppi Koppi Restcamp Mowani Mountain Camp
14 Etosha National Park
Dolomite Camp Dolomite Camp Dolomite Camp
15 Etosha National Park
Okaukuejo Resort Okaukuejo Resort Etosha Onguma Tented Camp
16 Etosha National Park
Namutoni Resort Mushara Lodge Etosha Onguma Tented Camp
17-18 Waterberg Plateau Park
Waterberg Guestfarm Waterberg Wilderness Lodge Waterberg Plateau Lodge Campsite (K)
19-20 Naar Windhoek en vertrek
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (jan - jun, nov) v.a. € 2775,- v.a. € 3625,- v.a. € 5025,-
Tussenseizoen (sep, okt) v.a. € 3125,- v.a. € 4075,- v.a. € 5649,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 3375,- v.a. € 4349,- v.a. €5899,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchtretour Brussel – Windhoek met Lufthansa of Ethiopian Airlines (toeslag vertrek vanaf Amsterdam op aanvraag)
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen
 • Uitgebreide briefing en routebeschrijving
 • Assistentie van onze agent indien nodig
 • Alle hotelovernachtingen op basis van maaltijden zoals beschreven
 • Suzuki Jimny (4×4)of gelijkwaardig, inclusief verzekering, belasting en ongelimiteerd aantal kilometers, ophalen op Windhoek airport op dag 2, inleveren op Windhoek airport op dag 19

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.