Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3549,-

Offerte aanvragen

14 dagen Botswana en Zimbabwe: Botswana en Zimbabwe in een notendop (NIEUW)

 • Begin bij natuurgeweld van de beroemde Victoria Falls
 • Fly-in safari in de Okavango-delta
 • Ontdek de zoutvlaktes van Makgadikgadi Pans

Tijdens deze combinatiereis bezoek je de hoogtepunten van Botswana en Zimbabwe. Je trapt de reis gelijk goed af met een bezoek aan het spectaculaire Victoria Falls. Een van de meest indrukwekkende watervallen ter wereld, gelegen op de grens van Zambia en Zimbabwe.

Je vervolgt je reis naar het Chobe National Park in Botswana. Dit fantastische wildpark heeft onder meer een enorme olifantenpopulatie. Via het Mahango Game Reserve rijdt ja naar Maun, dé uitvalsbasis voor een trip naar de Okavango Delta. Een bezoek aan de Okavango-delta is ongetwijfeld een van de hoogtepunten van deze reis. Met een vliegtuigje vlieg je naar naar je lodge. 's Ochtend en 's middags maak je excursies vanuit de lodge, waarbij je de big 5 kunt spotten, maar bijvoorbeeld ook wilde honden en de witte en zwarte neushoorn. Een absoluut unieke ervaring!

Na twee nachten volledig ondergedompeld te zijn in weelderiger natuur, bezoek je de uitgestrekte zoutvlaktes van Makgadikgadi Pans. Een groter contrast bestaat er bijna niet. De zoutvlaktes creëren een surrealistische omgeving, perfect voor fotografen en natuurliefhebbers!

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Victoria Falls

Je vertrekt naar Victoria Falls, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Victoria Falls

Na aankomst bij de luchthaven word je per transfer naar het hotel gebracht.

Victoria Falls is een van de grootste natuurwonderen die je in Afrika kunt vinden. In 1855 ontdekte David Livingstone als eerste deze majestueuze watervallen en vernoemde deze naar de Britse koningin Victoria. De watervallen zijn meer dan een kilometer breed en storten meer dan honderd meter naar beneden. De mist van de watervallen is op vijftig kilometer afstand zichtbaar en de lokale naam Mosi oa Tunya betekent dan ook ‘de rook die dondert’.

Livingstones woorden bij het aanschouwen van de watervallen waren: ‘scenes so lovely must have been gazed upon by angels in their flight’. Je kunt zelf bepalen of je het met hem eens bent door een spectaculaire vlucht per helikopter of microlight over de watervallen te maken. Daarnaast zijn er vele adrenalineactiviteiten te beleven zoals bungeejumpen vanaf de spoorbrug met Zambia of raften op de machtige Zambezirivier.
 
De watervallen liggen voor het grootste gedeelte in Zimbabwe, een kleiner deel is aan de Zambiaanse kant te bewonderen. Om ook dit gedeelte van de Falls te bezoeken moet je een Zambiaans visum kopen. Je kunt ook kiezen voor een combinatievisum voor zowel Zimbabwe en Zambia, waarmee je iets voordeliger uit bent.

Dag 4-5 Chobe NP

Transfer Victoria Falls - Kasane: 81 km; ca. 1 uur
Je haalt de auto op op Kasane airport.

Het Chobe Nationaal Park is een fantastisch safaripark waar je af en toe struikelt over de olifanten, die hier in enorme aantallen aanwezig zijn. Met tellingen die variëren van 50.000 tot 70.000 olifanten heeft dit park de grootste olifantenpopulatie ter wereld.  Het is in 1967 uitgeroepen tot eerste National Park in Botswana en dankt haar naam aan de rivier waaraan het ligt: de Chobe. De rivier vormt een deel van de grens tussen Botswana en Namibië. Een absolute aanrader zijn de boottochten over de rivier. In de namiddag komen de dieren drinken en vanaf het water kun je ze ongestoord bespieden. Alle lodges organiseren ook gamedrives, waarbij je met een 4×4 en een gids het park intrekt.
 
Je kunt vanuit het plaatsje Kasane gemakkelijk een bezoek brengen aan de Victoria Falls. Deze indrukwekkende watervallen liggen op de grens van Zambia en Zimbabwe. De lodges in Chobe kunnen gemakkelijk een transfer voor je regelen. De meeste autoverhuurders staan het helaas niet toe om met je eigen huurauto de grens met Zambia of Zimbabwe over te steken.

Dag 6-7 Mahan

Autorit Kasane – Mahango: 426 km; ca. 5 uur

Het Mahango Game Reserve is een klein, maar mooi en afwisselend wildpark waar je vele dieren kunt zien. Het park ligt tegen de grens met Botswana en wordt doorkruist door de Okavango-rivier. De oevers van de rivier zijn dichtbegroeid. Verder van de rivier is de grond droger en veel minder dicht begroeid.  Vooral vogelliefhebbers kunnen in dit park hun hart ophalen. Daarnaast vind je hier een aantal antilopes die je in de rest van Namibië niet zo snel zult vinden zoals de sabelantilope, roan antilope en waterantilopes als de sitatunga en de rode lechwe. De lodges in dit gebied organiseren boottochten, goede gelegenheden om vogels en andere dieren rustig te bekijken. Popa Falls is meer een serie stroomversnellingen dan een echte waterval maar is zeer mooi gelegen.

Dag 8 Maun

Autorit Mahango - Maun: 445 km; ca. 6 uur

De unieke delta van de Okavangorivier vormt één van de belangrijkste natuurgebieden van Afrika. De Okavangorivier verliest zich hier in een uitgestrekt gebied van meren, rivieren en watertjes. Het is een paradijs voor watervogels en dieren en door de stilte, het groen en alle dieren een van de meest sfeervolle en betoverende plaatsen van Afrika. De manier om de delta te verkennen is per mokoro. Dit zijn smalle, houten kano’s met weinig diepgang en daarmee ideaal voor de ondiepe waterwegen van de Okavango. Je kunt er ook voor kiezen om per vliegtuig naar een van de luxe lodges middenin de delta te vliegen, het verblijf is dan inclusief alle excursies en maaltijden.

Vanuit uitvalsbasis Maun kun je een gamedrive maken in het wildrijke Moremi Game Reserve, een deel van de Okavangodelta dat per auto te bereiken is. De Moremi staat onder meer bekend als een van de laatste plaatsen waar de ernstig bedreigde Afrikaanse wilde hond nog floreert. Daarnaast vind je er dieren als giraffes, olifanten, leeuwen en allerlei soorten antilopes. Als je de delta van bovenaf wilt bekijken zonder in een van de exclusieve lodges te verblijven kun je ook kiezen voor een scenic flight per vliegtuig of helikopter.

Dag 9-10 Okavango delta

Een korte vlucht brengt je naar je lodge in de delta.

Een bezoek brengen bij Moremi Game Reserve en de delta van Okavango is een lust voor het oog. Er zijn verschillende landschappen te vinden waaronder ook veel water. Onder begeleiding van een gids ga je opzoek naar dieren die op het water afkomen. De delta van Okavango is ook dé plek voor de vogelliefhebbers. Vele verschillende soorten vogels zijn tijdens het varen te spotten. De vogels bestaan zowel uit vaste bewoners als migrerende vogels. Het gebied is het gehele jaar door erg afwisselend, zo verschillend de gebieden met dichte bossen, uitgestrekte vlaktes en moerasachtige meren.

In het Moremi Game Reserve kun je vele verschillende soorten dieren tegen komen. Zo kun je de olifant, impala, neushoorn, giraffe, nijlpaard, luipaard, leeuw, antilopen, buffel, zebrapaard, gnoe, gevlekte hyena en de wilde hond spotten. Vooral de wilde honden zijn bijzonder omdat deze dieren vrij zeldzaam zijn.

Dag 11 Makgadikgadi Pans

Met het vliegtuig ga je weer terug naar Maun.
Autorit Maun - Nata: 310 km; ca. 3,5 uur

De Makgadikgadi zoutpannen vormen tezamen één van de grootste zoutvlaktes ter wereld. Het park bestaat uit meerdere pannen, waarvan de Sowa, Ntwetwe en Nxai pan de grootste zijn. Gedurende het droge seizoen leven de meeste dieren in de begroeiing rondom de zoutvlaktes, maar tijdens het regenseizoen trekken grote kuddes zebra’s en gnoes naar de vlaktes, met in hun kielzog de roofdieren. Je kunt bij de lodge een excursie boeken om een van de zoutpannen te bezoeken, dit wordt vaak ’s ochtends vroeg of aan het eind van de middag gedaan. Het is niet aan te raden om zelf met de auto op de pannen te rijden. De felle zon in combinatie met de spierwitte vlakte kan een desoriënterend effect hebben.

Dag 12 Terug in Victoria Falls

Autorit Nata - Kasane: 307 km; ca. 4 uur. 
Je levert de auto in op Kasane airport.
Transfer Kasane - Victoria Falls

Vanuit Victoria Falls (aan de Zimbabwaanse kant) of Livingstone (aan de Zambiaanse kant) vlieg je de volgende dag terug naar huis.

Dag 13-14 Vertrek

Transfer naar de luchthaven van Victoria Falls
Vanuit Victoria Falls (aan de Zimbabwaanse kant) vlieg je naar huis.

Vanuit Victoria Falls (aan de Zimbabwaanse kant) of Livingstone (aan de Zambiaanse kant) vlieg je terug naar huis.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Victoria Falls
2-3 Victoria Falls
Shongwe Lookout Shongwe Lookout Victoria Falls Hotel
4-5 Chobe NP
The Old House River View Lodge Chobe Bush Lodge
6-7 Mahan
Mahangu Safari Lodge Ndhovu Lodge Divava Okavango Lodge
8 Maun
Discovery B&B Crocodile Camp Maun Waterfront
9-10 Okavango delta
O Bona Safari Camp Moremi Crossing Pom Pom Camp
11 Makgadikgadi Pans
Gweta Lodge Nata Lodge Nata Lodge
12 Terug in Victoria Falls
Shongwe Lookout Shongwe Lookout Victoria Falls Hotel
13-14 Vertrek
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen (dec - jun) € 3549,- € 4249,- € 5249,-
Tussenseizoen (sep - nov) € 3849,- € 4549,- € 5549,-
Hoogseizoen (jul, aug) € 4149,- € 4849,- € 5849,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchten Brussel – Victoria Falls retour, incl. 1 stuk bagage met Lufthansa of Ethiopian Airlines
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt (bij een aantal lodges is ook diner inbegrepen)
 • Fly in safari 3 dagen/ 2 nachten in de delta, inclusief vluchten, alle maaltijden en excursies
 • Toyota Hilux of gelijkwaardig, inclusief verzekering, belasting en ongelimiteerd aantal kilometers, ophalen en inleveren aansluitend aan de vluchten.
 • Assistentie van onze agent indien nodig

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Visum Zimbabwe
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.