Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 4125,-

Offerte aanvragen

23 dagen: Wild Namibië en Zuid-Afrika

 • Ervaar zelf rijdend de leegte van Namibië
 • Doorkruis het land van noord tot zuid
 • Op zoek naar wilde dieren in  de Kgalagadi en Etosha

Adembenemende vergezichten, buitenaardse ogende rotsformaties en torenhoge zandduinen. Namibië staat bekend om haar overweldigende landschappen en de enorme leegte. Je kunt hier uren rijden zonder andere mensen tegen te komen terwijl je na iedere bocht je ogen weer uitkijkt. In je eigen huurauto ervaar je de schoonheid en ruimte van dit deel van Afrika en kun je zowel in als buiten de safariparken wilde dieren tegenkomen. De hotels zijn speciaal uitgezocht op hun afgelegen ligging of kleinschalige aard, het is dan ook aan te raden deze reis ver vooraf te boeken zodat beschikbaarheid geen probleem is. 

Na aankomst in Windhoek reis je langs de rand van de Kalahariwoestijn naar het schitterende Kgalagadi Transfrontier Park, net over de grens met Zuid-Afrika. Tussen de rode zandduinen leven hier dieren als giraffes, gemsbokken en de machtige Kalaharileeuw. Weer terug in Namibië ontdek je het zuiden van het land met onder meer de indrukwekkende Fish River Canyon. Rond het kleine plaatsje Aus kun je onder meer de wilde woestijnpaarden tegenkomen.

De wereldberoemde zandduinen van Sossusvlei kunnen uiteraard niet ontbreken in deze reis. Je hebt hier alle tijd om de verschillende valleien van dit bijzondere gebied te ontdekken en de kleuren van het zand te zien veranderen tijdens zonsopkomst en -ondergang. Vanuit het kustplaatsje Swakopmund ervaar je de natuur vanaf het land of vanaf de zee.

De volgende stop is Damaraland met haar ruige landschappen en rotsformaties. Zo bezoek je het prachtige gebied rond de Spitzkoppe. In Damaraland leven nog veel wilde dieren buiten de parken, zoals de aan het woestijnleven aangepaste neushoorns, olifanten en zelfs leeuwen! Vaak is de hulp van een gids wel nodig om deze bijzondere dieren op te sporen.

De reis eindigt met een bezoek aan het beste safaripark van het land: Etosha National Park. Gelegen rond een enorme zoutpan vind je hier vele dieren die vaak verzamelen rond de waterdrinkplaatsen in het park. Door het open landschap en het feit dat de dieren aangetrokken worden door de waterholes is dit één van de beste parken ter wereld om met de eigen auto op safari te gaan.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Voor iedere reiziger die een Vámonos Wild reis (of een variant daarop) boekt, maken wij een donatie aan een goed doel. Voor deze reis is het goede doel het Save the Rhino Trust Namibia. Deze organisatie zet zich in voor het behoud van de zwarte neushoorn in Damaraland. Hier bevindt zich de laatste, vrijlevende populatie zwarte neushoorns ter wereld. Het aantal zwarte neushoorns is wereldwijd gekelderd van meer dan 100.000 naar minder dan 6.000 exemplaren door met name stroperij. Het Save the Rhino Trust werkt met trackers uit locale gemeenschappen die jarenlange kennis van de neushoorns en de omgeving hebben. Zij patrouilleren te voet dit enorme gebied, dat niet door hekken is omgeven en waar geen controle is over wie er in- en uitrijdt. Sinds 2013 is de stroperij in dit gebied met 80% afgenomen, een fantastisch resultaat! Tijdens deze reis kun je vanuit je lodge in de Palmwag regio een neushoorntrekking ondernemen om dit bijzondere dier te spotten en het werk van de trackers te kunnen zien. Deze excursie moet ruim van tevoren geboekt worden.

Je reist met een huurauto door Namibië. De rondreis voer je deels over asfaltwegen en deels over goede gravelwegen. Ook de gravelwegen zijn het hele jaar door goed begaanbaar. De bewegwijzering is uitstekend en met behulp van de wegenkaart die je meekrijgt is verdwalen moeilijk. Bovendien krijg je een uitgebreide routebeschrijving mee.
Voor je vanuit Windhoek begint aan je tocht, neem je met onze agent de route door. In geval van vragen of problemen kun je altijd contact opnemen met onze agent.

Dag 1 Vlucht naar Windhoek

Je vertrekt naar Windhoek, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2 Windhoek

Je haalt de huurauto op bij de luchthaven van Windhoek.

Windhoek is een relatief rustige en prettige stad die voor de meeste bezoekers van Namibië het begin- en eindpunt van de reis is. Je verblijft net buiten de stad op het Daan Viljoen Game Park. In dit kleine natuurpark kun je in alle rust bijkomen van een lange vlucht of autorit. In het park zijn een aantal mooie wandelroutes uitgezet waar je onderweg allerlei ongevaarlijke wilde dieren tegen kunt komen. Ook kun je met de auto een mooie gamedrive over het reservaat maken. In het heuvelachtige reservaat vind je onder meer giraffes, bergzebra’s, koedoes en andere antilopes.

Dag 3 Kalahari

Autorit Windhoek – Auob Lodge: 380 km; ca. 4 uur

De Kalahariwoestijn is een van de laatste grote wildernissen op het Afrikaanse continent. De natuur is indrukwekkend leeg en toch is de woestijn boordevol leven. Van kleine planten en dieren tot enorme bomen en dieren als de giraffe. Er leven hier ook al eeuwenlang mensen, namelijk de San ofwel bosjesmannen. Je overnacht in één van de prachtige lodges in de omgeving van Mariental, aan de westzijde van de Kalahari. Deze liggen midden in de natuur en hebben meestal een groot eigen terrein waar dieren als giraffen en verschillende antilopes leven. Een sundowner gamedrive is in dit gebied een echte aanrader om te genieten van de schitterende zonsondergang achter de rode duinen.

Dag 4 Kgalagadi Transfrontier Park

Autorit Auob Lodge – Mata Mata Gate: 190 km; ca. 2 uur

Bij Mata Mata steek je de grens over naar Zuid-Afrika.

Het spectaculaire Kgalagadi Transfrontier Park is door de afgelegen ligging een waar verborgen juweeltje. Het park staat bekend om haar rode zandduinen en de karakteristieke gemsbokken, die je in groten getale zult aantreffen. Daarnaast is het één van de beste plekken in Afrika om de grote katten van het continent te zien. De machtige Kalahari-leeuw met zijn zwarte manen en de razendsnelle cheetah worden vaak gezien langs de droge rivierbeddingen van de Nossob en de Auob. Door het gebrek aan water laten de dieren zich met name in de droge periode gemakkelijk zien bij de kunstmatige waterdrinkplaatsen in het park.

Dag 5-6 Kgalagadi Transfrontier Park

We laten je op verschillende plaatsen in het park overnachten zodat je een goede indruk van het park krijgt. De accommaties liggen allemaal in het Zuid-Afrikaanse deel van het park, je steekt de grens met Botswana niet over. Langs de zandwegen zijn drinkplaatsen te vinden waar de dieren zich verzamelen. Ga op zoek naar woestijndieren zoals de grootoorvos of het schattige stokstaartje. Olifanten en buffels zul je door de schaarste van drinkwater niet terugvinden.

Dag 7-8 Fish River Canyon

Autorit Twee Rivieren – Fish River: 460 km; ca. 5-6 uur

De Fish River Canyon vormt een van de meest dramatische landschappen van zuidelijk Afrika. Deze enorme kloof heeft een lengte van 160 kilometer, een breedte van soms 27 kilometer en een diepte van meer dan vijfhonderd meter. Langs de kloof bevinden zich spectaculaire uitzichtpunten waarvandaan je schitterend zicht hebt over de indrukwekkende canyon. Vooral zonsondergang is een magische tijd waarin de kloof prachtig van kleur verschiet. Je zult hier naast allerlei dieren ook de bijzonder gevormde kokerbomen regelmatig tegenkomen.

Dag 9-10 Aus

Autorit Fish River – Aus: 220 km; ca. 3 uur

Aan de rand van het Sperrgebiet richting Lüderitz is het kleine plaatsje Aus. In deze wildernis is het prachtig wandelen en fietsen zonder andere mensen tegen te komen. Op de woestijnvlakte ten westen leeft een groep wilde woestijnpaarden die je tegen kunt komen op weg naar Lüderitz. In dit Duits aandoende kustplaatsje kun je onder meer zeeleeuwen, flamingo’s en pinguïns tegenkomen. Een andere leuke optie is een excursie naar het spookstadje Kolmanskop, dat langzaam door het woestijnzand wordt verzwolgen.

Dag 11-12 Sossusvlei

Autorit Aus – Sesriem: 350 km; ca. 5 uur

De Namibwoestijn is de oudste woestijn ter wereld en middenin die woestijn ligt één van de absolute highlights van Namibië: de zandduinen van Sossusvlei. De indrukwekkende rode zandduinen zijn hier meer dan 200 meter hoog. Vanaf de entree van het park rijd je over een 65 kilometer lange weg naar de zoutpan van Sossusvlei. De laatste vijf kilometer rijd je door het mulle zand, wat alleen mogelijk is met een 4×4. Mocht je geen 4×4 hebben dan kun je de auto bij de parkeerplaats bij het einde van de asfaltweg parkeren en het laatste stuk met de klaarstaande parkvoertuigen afleggen (of lopend!).

Verschillende korte wandelingen maken het mogelijk het onwerkelijke landschap goed op je in te laten werken. Zo moet je zeker Deadvlei niet overslaan, een iconische zoutpan met dode bomen midden tussen de duinen. De duinen zijn het mooist tijdens zonsopgang en zonsondergang, wanneer ze continu van kleur lijken te veranderen. Dune 45 is een van de meest populaire duinen om dit schouwspel te bewonderen.

Dag 13-14 Swakopmund

Autorit Sesriem – Swakopmund: 350 km; ca. 5 uur

Swakopmund is de belangrijkste badplaats van Namibië en een leuke afwisseling met de leegte van de rest van Namibië. Je vindt hier vele leuke restaurants, guesthouses en hotels. Door het klimaat, het strand en het historische karakter is Swakopmund een perfecte plaats om even bij te komen van de reis. Surfers en strandliefhebbers kunnen genieten van de zee, maar moeten wel bedenken dat de temperatuur van het water laag is. Verder bezit Swakopmund een prachtig aquarium en een goed museum over de geschiedenis en de flora en fauna van het land.

Swakopmund is daarnaast de avonturenhoofdstad van het land. Er zijn ontzettend veel leuke excursies te ondernemen zoals sandboarden, quadrijden of fietsen door de duinen op een zogenaamde fatbike. Vanaf de havenplaats Walvisbaai kun je per boot of zeekayak op zoek naar dolfijnen, zeehonden en tal van zeevogels die hier te vinden zijn. Vaak zijn deze dieren net zo geïnteresseerd in de boot met toeristen als andersom. Een echte aanrader zijn de living desert tours. Onder begeleiding van een gids ga je de woestijn in op zoek naar de Little Five, vijf kleine, bijzondere dieren die hier voorkomen. Je leert hier alles over de fascinerende levenskringloop in de woestijn en ziet dieren die je zonder gids zeker over het hoofd zou zien zoals de kameleon en de woestijngekko.

Dag 15 Damaraland

Autorit Swakopmund – Spitzkoppe: 150 km; ca. 2 uur

In Damaraland vind je enkele van de mooiste en ruigste landschappen van Namibië. In dit uitgestrekte, dunbevolkte gebied liggen verschillende bezienswaardigheden. De bijzonder gevormde Spitzkoppe is duidelijk herkenbaar in het landschap. Niet ver van deze berg ligt de Brandberg. Deze top heeft zijn naam te danken aan de prachtige kleuren die de berg krijgt in het licht van de ondergaande zon.

Dag 16-17 Damaraland

Autorit Spitzkoppe – Palmwag: 345 km; ca. 5 uur

In de Palmwagregio leven de zeldzame woestijnolifanten, die zich aangepast hebben aan het leven in dit barre gebied. Vanuit de lodge kun je onder begeleiding van een gids op zoek naar deze dieren. Damaraland is daarnaast één van de laatste plekken waar de zwarte neushoorn nog vrij rondloopt. Je kunt deelnemen aan een rhinotracking waarbij je deels te voet op zoek gaat naar dit uiterst schuwe, maar indrukwekkende dier.

Dag 18 Etosha National Park

Autorit Palmwag – westpoort Etosha: 160 km; ca. 2-3 uur

Etosha Nationaal Park is één van de beste safariparken van Afrika en voor de meeste reizigers het hoogtepunt van een bezoek aan Namibië. In de wereld zijn maar weinig parken waar je een grotere verscheidenheid aan dieren kunt tegen komen. Het hart van het park wordt gevormd door een uitgestrekte zoutvlakte. In de omringende grasvlaktes en bossen leven de talloze dieren waardoor het park beroemd is. Vooral in het droge seizoen kun je in Etosha gemakkelijk dieren spotten bij de talloze kunstmatige waterholes die het park rijk is.

Dag 19 Etosha National Park

Het park is te doorkruisen in een gewone auto. De beste manier om het wild te bespieden is door de auto te parkeren bij een van de vele drinkplaatsen die verspreid door het park liggen. Er zijn uitstekende kaarten en gidsen te koop die aangeven bij welke drinkplaatsen je welke dieren kunt tegenkomen.
 

Dag 20 Etosha National Park

Overnachten is mogelijk in een van de grote kampen in het park zelf. Je slaapt in comfortabele bungalows en de kampen beschikken over een restaurant, een winkel en een benzinepomp. Aan de rand liggen verlichte drinkplaatsen, zodat je ook ’s nachts de dieren kunt observeren. In drukke periodes zijn de kampen regelmatig al lang van tevoren volgeboekt. In dat geval vormen verschillende lodges die net buiten het park liggen een goed alternatief.

Dag 21 Windhoek

Autorit oostpoort Etosha – Windhoek: 529 km; ca. 5 uur

Windhoek is een relatief rustige en prettige stad die voor de meeste bezoekers van Namibië het begin- en eindpunt van de reis is.  Pas aan het eind van de 19e eeuw vestigden de Duitsers hier de hoofdstad van hun kolonie in zuidwest Afrika. Het is een goede plaats om proviand in te slaan aan het begin van de reis of souvenirs aan te schaffen aan het eind van de reis. Windhoek heeft een groot aanbod aan comfortabele guesthouses en hotels. Je kunt er ook voor kiezen om in een van de lodges buiten de stad te verblijven, waar je meteen de rust van Namibië ervaart. Een leuke bestemming net buiten Windhoek is het Daan Viljoen Game Park, waar een aantal mooie wandelroutes zijn uitgezet en je onderweg allerlei ongevaarlijke wilde dieren tegen kunt komen.

Dag 22-23 Windhoek en vertrek

Je rijdt weer terug naar Windhoek, vanwaar je terugvliegt naar huis. Je komt de volgende dag aan.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Windhoek
2 Windhoek
Sun Karros Daan Viljoen
3 Kalahari
Auob Country Lodge
4 Kgalagadi Transfrontier Park
Kalahari Tented Camp
5-6 Kgalagadi Transfrontier Park
Twee Rivieren Restcamp
7-8 Fish River Canyon
Fish River Lodge
9-10 Aus
Klein Aus Vista Eagle's Nest
11-12 Sossusvlei
Desert Hills Lodge
13-14 Swakopmund
Desert Breeze
15 Damaraland
Spitzkoppen Lodge
16-17 Damaraland
Grootberg Lodge
18 Etosha National Park
Dolomite Camp
19 Etosha National Park
Okaukuejo Resort
20 Etosha National Park
Namutoni Resort
21 Windhoek
Sun Karros Daan Viljoen
22-23 Windhoek en vertrek
Periode Prijs
Laagseizoen (nov - jun) v.a. € 4125,-
Hoogseizoen (jul - okt) v.a. € 5275,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegretour Amsterdam – Frankfurt – Windhoek met Lufthansa
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Hotelovernachtingen op basis van maaltijden zoals aangegeven
 • Renault Duster SUV 4×4 of vergelijkbaar, inclusief verzekering zonder eigen risico, belasting en vrije kilometers, ophalen op luchthaven Windhoek op dag 2, inleveren op luchthaven Windhoek op dag 22
 • Uitgebreid Engelstalig routeboek inclusief tips voor onderweg
 • Assistentie van onze lokale agent indien nodig
 • GreenSeat CO2-compensatie

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Entreegelden en excursies
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.