Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3625,-

Offerte aanvragen

16 dagen Argentinië en Chili: Alles van Patagonië

  • Dans de Tango in Bruisend Buenos Aires
  • Bewonder de Perito Moreno-gletsjer
  • Wandel langs de toppen van Torres del Paine

Een prachtige rondreis per auto voert je langs de natuurwonderen van Perito Moreno en Torres del Paine. Aansluitend bezoek je de meest zuidelijke stad ter wereld.
Je begint de reis in het bruisende Buenos Aires.  Hier heb je 2 dagen de tijd om door de stad te struinen langs marktjes, barretjes en terrasjes. Met name de wijken Recoleta en San Telmo zijn heel sfeervol.

Vervolgens vlieg je naar het verlaten Patagonië. Vanuit Calafate bezoek je het Parque los Glacieres met de Perito Moreno gletsjer. Een rit van 4 uur brengt je naar een van de mooiste natuurgebieden van Zuid-Amerika: Torres del Paine in Chili. Tussen de vreemdsoortige rotsformaties en bizar gekleurde meren tref je hier vicuñas en condors.

De laatste stop is de meest zuidelijke stad van Latijns-Amerika: Ushuaia. Tijdens een tocht over het Beagle-kanaal zul je onder andere magelhaenpinguïns en zeeleeuwen zien!

  • Programma
  • Route & Hotels
  • Impressie
  • Prijs
  • Klantenervaringen
  • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Buenos Aires

Je vliegt naar Buenos Aires waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Buenos Aires

Aankomst op de de luchthaven van Buenos Aires en transfer naar je hotel.

Buenos Aires is zonder twijfel de meest Europese stad van Latijns-Amerika en wordt vaak vergeleken met Parijs. De stad telt talloze terrasjes, parken, restaurants en cafés waar je kunt genieten van echte Argentijnse sferen. Je kunt een bezoek brengen aan één van de vele tientallen musea, een theater of misschien wel een voetbalwedstrijd. En natuurlijk mag een bezoek aan een tangoshow niet ontbreken. Indien je zelf wilt leren tangodansen dan is de wijk San Telmo de beste plek om dit te doen.
Andere hoogtepunten van de stad zijn onder andere de schilderachtige wijk La Boca en de begraafplaats Recoleta, met onder andere de graven van Evita Perón en Carlos Gardel.

Wie Buenos Aires zegt, zegt tango en wie tango zegt, zegt Buenos Aires. In San Telmo vind je niet alleen mooie oude gebouwen, geplaveide straatjes en gezellige pleinen. In deze barrio draait het om de temperamentvolle muziek en expressieve dans, je vindt er vele barretjes, restaurants en dansscholen. Professionele tangoduo's geven optredens op straat.
Op zondag verandert de wijk in een bruisende markt vol kraampjes, straatartiesten, muziek en dans, en is één van de leukste plekken van de stad om het weekend af te sluiten.
Bezoek ook de kleurrijke wijk La Boca Buenos Aires. De felgekleurde huizen, tangoclubs en restaurants, geven de wijk een gezellige en artistieke sfeer.

Dag 4-6 El Calafate

Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Buenos Aires
Vlucht van Buenos Aires naar El Calafate
Op dag 5 kun je de huurauto ophalen bij het verhuurkantoor in El Calafate.

Dit kleine stadje, een van de meest bezochte bestemmingen van het land, ligt vlakbij het Parque Nacional de los Glaciares, ofwel het Nationaal Park van de gletsjers. De beroemdste gletsjer is de imposante Perito Moreno, een van de weinige nog groeiende gletsjers ter wereld. De Upsala gletsjer ligt op circa 50 kilometer ten noorden van El Calafate en is per boot te bezoeken. De omgeving van El Calafate biedt ook talloze andere mogelijkeheden voor dagtochten naar meren en watervallen. Ook is een bezoek aan El Chalten zeer de moeite waard vanwege onvergetelijke wandeltochten die daar mogelijk zijn.

Dag 7-9 Torres del Paine

Autorit El Calafate – Torres del Paine: 290 km: ca. 4 uur

Het nationaal park Torres del Paine is een van de biosfeerreservaten van de UNESCO. En niet voor niets! De verschillende lichtvallen door snel veranderende weersomstandigheden zullen er voor zorgen dat je van de ene verbazing in de andere valt in deze parel van Chili’s nationale parken.

Torres del Paine geldt dan ook als één van de meest bijzondere en ongerepte natuurgebieden in Chili. Het park heeft zijn naam te danken aan de drie markante graniettorens, de “Torres del Paine”, die uit de steppe omhoog rijzen. Het park herbergt een unieke flora en fauna en is dan ook zeer populair bij natuurliefhebbers. Het gebied heeft prachtige kliffen, rotsen, gletsjers, watervallen, rivieren, meren en lagunes.
Daarnaast krijg je waarschijnlijk condors, flamingo's, guanaco's (een lamasoort) en herten te zien. Dit alles te midden van de voor dit park zo karakteristieke rotsformaties en felgekleurde meren.

Het nationaal park is het beste te voet of per huurauto te verkennen. Voor de actieve wandelaar is ook mogelijk om in verschillende refugio's te verblijven, waarbij je van de ene naar de andere refugio loopt.

Dag 10 El Calafate

Autorit Torres del Paine – El Calafate: 290 km; ca. 4 uur

Je gaat terug naar El Calafate in Argentinië voor een laatste overnachting.

Dag 11-13 Ushuaia

Je rijdt naar de luchthaven van El Calafate waar je de huurauto moet inleveren.
Vlucht van El Calafate naar Ushuaia
Je gaat op eigen gelegenheid naar je hotel in Ushuaia.

Ushuaia ligt op Vuurland en is de zuidelijkste stad ter wereld. Het is imponerend om de schepen in de haven te zien liggen die een expeditie naar de Zuidpool maken. In de stad zelf zijn er een aantal musea zoals het "Museo del Fin del Mundo", een scheepvaartmuseum en een geologisch museum onder de naam Yámana. Het is een aangename plaats om een paar dagen door te brengen en de overweldigende natuur in de omgeving te verkennen. Maak een wandeling door het nationale park Tierra del Fuego (Vuurland). Hier zul je onder andere door bevers gebouwde dammen tegenkomen. Beleef een van de mooiste ritten en pak een treinreis mee van circa een uur dwars door het nationaal park met El Tren del Fin del Mundo. Tot slot kun je een boottocht maken over het Beagle-kanaal die je langs de beroemde vuurtoren Les Eclaireur brengt en waarbij je onderweg zeehonden, pinguïns, zeeleeuwen en vele vogelsoorten kunt bewonderen.

Dag 14 Buenos Aires

Op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Ushuaia
Vlucht van Ushuaia naar Buenos Aires
Je gaat op eigen gelegenheid naar je hotel.

Je vliegt naar Buenos Aires voor een laatste overnachting.

Dag 15-16 Vlucht naar Amsterdam

Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Buenos Aires.

Je vliegt weer terug naar Nederland waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Buenos Aires
2-3 Buenos Aires
NH 9 de Julio Clásico Fierro Hotel
4-6 El Calafate
Rincón del Calafate Kau Yatun Mirador del Lago
7-9 Torres del Paine
Hosteria Pehoé Hotel Lago Grey Rio Serrano hotel & spa
10 El Calafate
Rincón del Calafate Kau Yatun Mirador del Lago
11-13 Ushuaia
Hotel de los Andes Hostería Patagonia Jarké Los Cauquenes
14 Buenos Aires
NH 9 de Julio Clásico Fierro Hotel
15-16 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Hoogseizoen (okt t/m mrt) v.a. € 3625,- v.a. € 4549,- v.a. 5325,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

  • Vliegretour Amsterdam – Buenos Aires met KLM of Air Europa inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
  • Binnenlandse vluchten met Aerolineas Argentinas.
  • Luchthavenbelastingen en toeslagen
  • Transfer na aankomst in Buenos Aires van de luchthaven naar je hotel
  • Alle hotelovernachtingen op basis van logies & ontbijt in een 2-pers. kamer
  • Huurauto El Calafate cat Toyota Hilux of gelijkwaardig. Ophalen huurauto dag 5 bij het verhuurkantoor in El Calafate. Inleveren huurauto dag 11 op de luchthaven van El Calafate voorafgaand aan je vlucht. Inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering met een eigen risico van USD 1500,- (exclusief aanvullende verzekeringen, je kunt in Nederland een afkoop eigen risico verzekering van Allianz afsluiten)

Exclusief

  • Overige maaltijden
  • Overig vervoer en transfers
  • Excursies en entreegelden
  • Toeristenbelasting Buenos Aires USD 1,50 pppn. Je dient dit ter plaatse te betalen
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Afkoop eigen risico à € 6,75 per dag via Allianz, vraag ons naar de voorwaarden
  • cross border vergunning voor Chili ca USD 120,- ter plaatse voldoen
  • GreenSeat CO2-compensatie € 25,90 per persoon (optioneel)
  • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
  • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
  • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.