Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2075,-

Offerte aanvragen

16 dagen: Spanje: Andalusië in Paradores

  • Verblijf in sfeervolle paradores
  • Architectonische hoogstandjes
  • In de voetsporen van de Moorse cultuur

Andalusië heeft zeer veel historische interessante steden en stadjes. Tijdens deze reis krijg je de gelegenheid om al deze bijzondere plaatsen uitvoerig te bekijken. Na een dagje rondstruinen kom je steeds weer terug in de Parador. Een Parador is een hotel in een historische gebouw, zoals een oud kasteel, haciënda of klooster. Deze bijzondere hotels zijn opgericht door de Spaanse staat om het culturele erfgoed te kunnen bewaren voor toekomstige generaties.
 
Je start deze luxe reis in Malaga, waar de Parador op een heuvel in de stad gebouwd is. Vanaf de Parador heb je mooi uitzicht over de Middellandse Zee. Het Alcazaba, een Moorse vesting, is een mooie plek om als eerste uitstap te bezoeken. Buiten Malaga kun je de Caminito del Rey wandeling maken, dwars door een diepe kloof.

Je reist nu verder de binnenlanden in naar Granada, een van de hoogtepunten wat betreft de Moorse bouwkunst. Het Alhambra en de tuinen van de Generalife zijn hier de must-see. Het iets minder bekende Córdoba heeft een heel bijzondere kathedraal; de Mezquita. Deze kathedraal was in vroegere tijden een moskee, wat het woord Mezquita ook betekent. De stad heeft ook een bijzondere Joodse wijk, la Judería, waar de Sefardische joden honderden jaren zij aan zij met de christenen gewoond hebben.

De reis vervolgt zich naar het bekende Sevilla, de stad waar je de meest heerlijke tapas kunt vinden van de streek en waar de flamenco cultuur hoogtij viert.

Na al deze steden sluit je af in de natuur van het Nationaal Park Doñana, een plek met bijzondere natuur aan de westkust van Andalusië. Het is een moerassige rivierdelta en biedt onderdak aan een verscheidenheid aan trekvogels.
 

  • Programma
  • Route & Hotels
  • Impressie
  • Prijs
  • Klantenervaringen
  • Offerte

Dag 1-3 Malaga

Autorit Malaga Airport  – Malaga: 20 km; ca. 30 min.

De stad Malaga heeft een ideale ligging aan zee en wordt omgeven door heuvels. De stad heeft een mediterraan klimaat en heeft daardoor ook in de zomer een aangename temperatuur. Het is er minder warm dan in de binnenlanden van Andalusië. Er is een gezellige haven met boulevard waar je ’s avonds heerlijk kunt flaneren, net als de locals. Het meest indrukwekkende historische bouwwerk van Malaga is het Alcazaba, een Moorse vesting. Het bekendste museum is het Picasso museum dat helemaal gewijd is aan Spanje's meest bekende schilder. Malaga is een goede uitvalsbasis voor een uitstapje naar de Caminito del Rey, een bekende wandelroute dwars door een kloof waarbij het wandelpad aan de rotswanden hangt. Niet geschikt voor mensen met hoogtevrees dus!

Parador de Málaga Gibralfaro

Parador Malaga Gibralfano

Categorie S

Parador Malaga Gibralfaro is gelegen op de Gibralfaro berg. Dankzij deze locatie biedt de Parador een schitterend uitzicht over de baai en de stad Málaga. Het hotel is gebouwd in een luxe stijl, met gebruik van steen en antieke meubels.

De kamers zijn comfortabel en stijlvol ingericht. Het hotel heeft een zwembad, met panoramisch uitzicht, een restaurant en een lounge.

De locatie van Parador Malaga Gibralfaro is heel gunstig. Op de berg heb je geen last van de drukte van de stad. Toch ben je binnen 30 minuten lopen in het centrum van Málaga. Breng onderweg een bezoek aan het Alcazaba de Málaga, dit is een voormalig Moors fort en paleis. Hier vind je onder andere een archeologisch museum en de restanten van het voormalige Moorse regeringspaleis.

Dag 4-6 Granada

Autorit Malaga – Granada: 150 km; ca. 2 uur

Granada is een van de meest bijzondere steden van Spanje en dé stad waar je de oude Moorse geschiedenis het beste voelt. De architectuur van de gebouwen met de markante vierkante torens, de tegeltableaus en de fonteinen ademt die oude sfeer aan alle kanten. Het Alhambra is een must als je hier bent. Het complex is groot en je dwaalt door alle paleiszalen en weelderige tuinen met prachtige doorkijkjes door de zuilengalerijen. In de stad mag je zeker de Arabische wijk El Albaícin niet missen. De wijk is helemaal tegen een heuvel opgebouwd en heeft pittoreske kleine straatjes vol restaurantjes en barretjes waar je heerlijk de avond kunt doorbrengen. Net buiten Granada ligt het berggebied van de Sierra Nevada, een plek waar je in de winter zelfs kan skiën terwijl het vlakbij de Middellandse zee ligt. Een unieke plek.

Parador de Granada nieuw

Parador de Granada

Categorie S

Parador de Granada is gevestigd in een 15e-eeuws klooster, tussen tuinen en fonteinen. Overal in het hotel zijn onderdelen van dit klooster terug te vinden. De stenen bogen, antieke meubels en plafonds met balken zijn gecombineerd met een luxe inrichting. Het hotel is een onderdeel van het Alhambra complex. Dit is een middeleeuws paleis en fort met een plekje op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het staat bekend om het unieke bouwwerk, met invloeden van verschillende culturen.

De kamers zijn comfortabel ingericht en beschikken over een airco en een minibar. Het hotel heeft een restaurant en zelfs een eigen museum.

Vanuit de Parador kan je gemakkelijk bij de leukste bezienswaardigheden van Granada komen. Maak bijvoorbeeld een wandeling door de stad richting de Kathedraal van Granada. Hier bent u in 20 minuten. Deze kathedraal komt uit de 16e eeuw en is een mix van renaissance, gotische en barokke bouwstijlen.

Dag 7-9 Córdoba

Autorit Granada – Córdoba: 206 km; ca. 2,5  uur

Córdoba is een van de minder bekende steden van Andalusië maar dit is niet terecht. Het is een prachtige stad in de binnenlanden van de streek. De Mezquita bezoeken is het hoogtepunt van een verblijf in de stad. In de tijd van de Moren was dit gebouw een moskee maar tegenwoordig is het een kathedraal die op de site van Unesco staat als werelderfgoed. De kathedraal bestaat uit honderden gestreepte bogen die als een optische illusie aan je voorbij trekken.
De stad ligt aan de rivier de Guadalquivir waar een prachtige Romeinse brug over gebouwd is. Je kunt verschillende uitstapjes maken in de stad zoals deelnemen aan een fietstour, een Flamenco show bijwonen of relaxen in de Hammam; het Arabische badhuis.

Parador de Cordoba nieuw

Parador de Cordoba la Arruzafa

Categorie S

Parador de Córdoba bevindt zich op de voormalige locatie van Al-Rusafa. Dit is het zomerpaleis van Abderramán I. De parador wordt omgeven door een tuin, waar de oudste palmbomen van Europa in staan. Het luxe, elegante gebouw geeft een prachtig uitzicht over Córdoba.

De kamers zijn ruim en stijlvol ingericht. Het hotel heeft een eigen zwembad, een tuin en een restaurant.

In de omgeving van Parador de Córdoba is van alles te doen. Zo kan je een bezoek brengen aan de Mezquita van Córdoba, die op de Unesco werelderfgoedlijst staat. Dit was een moskee waarvan de bouw gestart is in de 8e eeuw, later is hij verbouwd tot kathedraal. De Mezquita bestaat onder andere uit 860 zuilen, die een indrukwekkend beeld geven. Vanuit het hotel loop je hier in een uur naartoe, of rijd je hierheen in 15 minuten.

Dag 10-12 Sevilla

Autorit Córdoba - Sevilla: 140 km; ca. 1 uur, 45 min

Sevilla herbergt een schat aan indrukwekkende gebouwen, zoals de enorme kathedraal met de Moorse Giralda klokkentoren, die fraai uitzicht biedt op de Torre del Oro en het Alcazarpaleis dat grenst aan de knusse oude stadswijk Santa Cruz. Sevilla is ook een stad met vele parken en fonteinen. Een van de nieuwste trekpleisters van de stad is de Metrosol Parasol, de grootste houten constructie ter wereld, dat op het Plaza de la Ercarnación voor heerlijke schaduw zorgt.
Sevilla is eigenlijk nog het meest bekend door de tapascultuur die hier hoogtij viert. Je kunt avond na avond alle kleine barretjes ontdekken en heerlijk eten. Ook de flamenco cultuur is hier zeer belangrijk. Een optreden van een gitarist met bijbehorend flamenco dansoptreden is een bijzondere ervaring.

Parador de Carmona, Sevilla nieuw

Parador de Carmona

Categorie S

Parador de Carmona is gebouwd op de ruïnes van een 14e-eeuwse vesting. Dankzij de ligging, op een heuvel, biedt de parador een schitterend uitzicht over de stad Sevilla. De schitterende Moorse architectuur is overal terug te vinden, bijvoorbeeld in de plafonds, de stenen en de terrassen.

De kamers zijn groot en licht en zijn klassiek ingericht, waarbij Sevilliaanse tegels zijn gebruikt. Ook hangen er wandtapijten en staat er antiek meubilair. Dit ontwerp past perfect bij de rest van het gebouw. Verder zijn er twee zwembaden en een eetzaal die bekend staat als een van de mooiste van de Spaanse paradores.

Vanuit Parador de Carmona ben je binnen een half uur rijden in de stad Sevilla. Hier zijn vele bezienswaardigheden te bezoeken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan de Metropol Parasol: de grootste houten constructie ter wereld. Ook kunt naar het Real Alcázar, de Torre del Oro en de Giralda.

Dag 13-15 Mazagon / NP Doñana

Autorit Sevilla - Mazagon: 112 km; ca. 1,5 uur

Mazagon ligt midden in het Nationaal Park Doñana, dit nationale park is een van de belangrijkste moerasgebieden ter wereld. Het gebied is van groot belang voor een vescheidenheid aan vogels. Er zijn drie bezoekerscentra in het park vanwaaruit excursies georganiseerd worden. Mazagon ligt aan zee en het mooiste strand vind je ter hoogte van de Parador van Mazagon. Ten westen van de stad is een mooi uitgestrekt duingebied, het Parque Dunar. Hier is ook het “Museo Mundo marino”, over het mariene leven.

Parador de Mazagon nieuw

Parador de Mazagon (HP)

Categorie S

Parador de Mazagon ligt in het natuurgebied Doñana, op 10 minuten rijden van het centrum van Mazagon. Vanuit de parador heb je uitzicht op de oceaan en de stranden. Anders dan de meeste andere paradores, is Parador de Mazagon niet gebouwd in een oud kasteel. Het is namelijk gebouwd als een sfeervol, modern hotelcomplex. Verder wordt het omgeven door tuinen waarin je volledig tot rust kunt komen.

De kamers zijn comfortabel ingericht en hebben een terras met wederom een prachtig uitzicht. De parador heeft een zwembad, een hottub, een restaurant, een fitnessruimte en een sauna.

In de omgeving is van alles te beleven. Zo kan je genieten van het Doñana natuurgebied of ontspannen op het strand of een bezoek brengen aan Parque Dunar. Dit is een groot beschermd gebied met zandduinen.

Dag 16 Vlucht naar Amsterdam

Autorit Mazagon – Sevilla Airport: 122 km; ca. 1,5 uur
Je levert de auto in op de luchthaven. 

Vandaag vlieg je terug naar huis.

Dag Plaats Vervoer Hotel
1-3 Vlucht naar Malaga
Parador Malaga Gibralfano
4-6 Granada
Parador de Granada
7-9 Córdoba
Parador de Cordoba la Arruzafa
10-12 Sevilla
Parador de Carmona
13-15 Mazagon / NP Doñana
Parador de Mazagon (HP)
16 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2075,-
Hoogseizoen (april, mei, juni, juli, augustus) v.a. € 2499,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

  • Vlucht Amsterdam – Malaga// Sevilla – Amsterdam met Transavia exclusief bagage
  • Luchthavenbelastingen en toeslagen
  • Alle hotelovernachtingen op basis van logies in de aangegeven kamertypes, Sevilla en Malaga obv logies/ontbijt
  • Autohuur 19 dagen Opel Corsa of vergelijkbaar obv basisverzekering, ophalen auto bij aankomst op de luchthaven van Malaga, inleveren op de luchthaven van Sevilla.

Exclusief

  • Bagage. U kunt bij Transavia voor ca. 60 euro pp kiezen voor het plustarief, u heeft dan 20 kilo bagage pp, een zitplaatsreservering en mag wijzigen tot 14 dagen voor vertrek. (u betaalt wel het verschil in tarief)
  • Stoelreservering vluchten
  • GreenSeat CO2-compensatie: € 6,50 per persoon
  • Drop-off kosten autohuur, u betaalt ter plekke ca. 120 euro drop off kosten (afhankelijk van de aanbieder)
  • Afkoop eigen risicoverzekering a €5,50 euro per dag via Allianz
  • Overige maaltijden
  • Excursies en entreegelden
  • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
  • Reserverings- en ticketingkosten à € 15,- pp
  • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
  • Calamiteitenfonds € 2,50 per boeking

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.