Boek met onze 4 zekerheden

Reisplanner Argentinië

Hier vindt u een (lang niet compleet) overzicht van reismogelijkheden naar Argentinië. U kunt op deze pagina inspiratie op doen om uw eigen reis door dit fascinerende land samen te stellen. Door het offerteformulier in te vullen ontvangt u van ons vervolgens een uitgewerkt reisplan thuis.

Argentinië is een land van bijna onvoorstelbare tegenstellingen. Ontdek de immense watervallen van Iguazu, de kleurrijke en bijzondere rotsformaties van de Quebrada de Humahuaca, proef de heerlijke wijnen in de regio van Mendoza en spot walvissen bij Península Valdés. Wat een reis ook zeker bijzonder maakt is een bezoek aan Patagonië en het indrukwekkende merengebied, onvergetelijk!

Binnenlandse vluchten met frequente verbindingen maken het reizen gemakkelijk en zorgen ervoor dat u dit land goed kunt doorkruisen. Ontdek ook de selfdrives! Goed mogelijk in de regio van Salta, Mendoza, maar ook in het merengebied en Patagonië.

Klik op de kaart om deze uit te vergroten

Buenos Aires en Pampas

Buenos Aires wordt ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd. Dit heeft de stad vooral te danken aan de brede avenidas, de schilderachtige wijk San Telmo waar tango-orkestjes op straat te vinden zijn en de ambiance van de lokale bevolking die de reiziger een warm welkom heten in dit bijzondere land. Buenos Aires is een goede stad om direct na aankomst in Argentinië te acclimatiseren en eventueel een tangoshow te bezoeken. Het is ook een goede mogelijkheid uw reis juist in deze stad af te sluiten.

Er zijn veel goede en sfeervolle restaurants, legio uitgaansmogelijkheden en overal kunt u een vleugje Tango meepakken. Buenos Aires is een stad waar iedere Europeaan zich compleet op zijn gemak voelt. In de verschillende wijken heerst een ander gevoel, wonen andere mensen; iedere wijk is een hoofdstuk apart en dit kunt u door het goede metronetwerk allemaal ontdekken.

Ten noordwesten van Buenos Aires liggen de Pampa's en het gauchostadje San Antonio de Areco. Gaucho's zijn de cowboys van Argentinië, met een rijke historie. Zij staan symbool voor het leven op het platteland en hebben het imago van pionier en volksheld. Zij hebben hun eigen klederdracht, manieren en taal en zijn veelal in dienst van een estancia (een grote herenboerderij), waar ze verantwoordelijk zijn voor het vee en de boerderij. Een estancia die dichterbij gelegen is (ca. 1,5 uur rijden ten noorden van de stad Buenos Aires), is Puesto Viejo. Zeer de moeite waard!

Noord-Argentinie

Vanaf Buenos Aires bent u met een binnenlandse vlucht in een korte tijd in het prachtige noordwesten van Argentinië. Dit gebied grenst aan Bolivia en dat ziet u terug in de lokale bevolking, de cactussen en kuddes lama's en alpaca's die u in de Andes vindt. Tevens zijn er Inca-opgravingen die u kunt bezoeken in de vallei van Humahuaca. Salta kan zonder twijfel de meest koloniale stad van Argentinië worden genoemd. De omgeving van Salta laat ook duidelijk het indianenverleden van Argentinië zien. In Cafayate en Cachi vindt u naast prachtige bergen ook vele wijngaarden die een bezoek waard zijn.

Zeer indrukwekkend en verrassend zijn de wetlands bij Iberá (noordoosten). Hier is een compleet programma mogelijk met excursies en maaltijden. Maak wandelingen, een bootsafari door de wetlands, spot bijzondere dieren en zie de zon ondergaan in het Iberámeer. Eindig de reis bij Iguazu om deze onvergetelijke watervallen te bezoeken. Bekijk ze van zowel de Argentijnse als de Braziliaanse kant. De Braziliaanse kant leent zich het beste voor een goed overzicht, de Argentijnse kant ligt midden in een Nationaal Park en biedt de mogelijkheid om heel dichtbij de verschillende watervallen te komen.

Uitgelicht: Fly-Drive Salta en omgeving
Het indrukwekkende gebied van Salta en omgeving is het beste te verkennen per huurauto. Een verblijf van minimaal 5 of 6 nachten is aan te raden om een goede indruk te krijgen van de prachtige omgeving. Boek de "Movitrack" excursie en ervaar de schoonheid van de Andes met haar zoutvlakten, bijzondere rotsformaties en bezoek pittoreske plaatsjes.

Overnacht ook in Cachi, gelegen in de Valle de Calchaquies. Het ligt in de groene vallei aan de voet van de Nevado del Cachi, een immens berggebied. Het gebied is zeer geschikt om mooie wandelingen te maken en te genieten van de fantastische vergezichten. Cafayate ligt ongeveer 3 rijden ten zuiden van Salta en staat vooral bekend om de fantastische omgeving en wijnen die worden geproduceerd in de zogenaamde "bodegas". Purmamarca ligt op 2200 meter hoogte aan de voet van de "Cerro de Siete Colores", de indrukwekkende berg die daadwerkelijk 7 kleuren heeft. Tenslotte is Tilcara het levendigste dorp in de Quebrada en hét dorp om de lokale souvenirmarkt te bezoeken.
 

Centrale hooglanden en Mendoza

In Mendoza komt u alles te weten over (en kunt u uiteraard proeven van) de heerlijke wijnen die Argentinië produceert. Mendoza wordt omgeven door het imposante Andesgebergte en er is een prachtige oase waar veel fruit en groente wordt verbouwd. Córdoba is economische gezien de tweede meest belangrijke stad in Argentinië. De straten en promenades weerspiegelen een mix van oude koloniale architectuur en moderne gebouwen. In de omgeving van de stad zijn verschillende avontuurlijke activiteiten die gedaan kunnen worden, zoals 4WD excursies, vissen, mountainbiking, paragliding of trekking in één van de mooiste regio’s van Argentinië.

Ga vanaf Mendoza met een huurauto de hooglanden in en ontdek prachtige natuurgebieden. De charmante stad San Juan ligt in een bergachtig gebied waar natuurliefhebbers niets tekort komen. U gaat vanaf hier een andere kant van Argentinië zien; eenvoudiger en puur. In de omgeving van San Agustin de Valle Fertil ligt het indrukwekkende Nationaal Park Ischigualasto, ook wel bekend als de maanvallei. Verder naar het noorden laat het Talampaya Nationaal Park u de intense droogte van het gebied zien. De steile rode wanden zijn enorm indrukwekkend!

Het merengebied

Bariloche is een bekend ski-oord op de grens met Chili, gelegen in een mooi merengebied. De prachtige natuur hier biedt talrijke mogelijkheden voor wandeltochten, paardrijden of fietsen. U kunt ook per boot een mooie tocht maken op het meer van Bariloche of zelfs met een boot- en bustocht (Cruce Andino) naar Puerto Varas in Chili reizen.

De omgeving van El Bolsón en de uitzichten zijn werkelijk adembenemend. Er zijn in de omgeving verschillende gemakkelijke en toegankelijke wandelroutes, de moeite waard!

Ontdek de omgeving met een huurauto! San Martin maakt deel uit van de zogenaamde 'route van de 7 meren', waarschijnlijk de bekendste route van Argentinië. In april/mei is de route op zijn mooist, wanneer de bomen alle tinten rood en geel kleuren. Het middelgrote stadje is mooi gelegen in de bergen aan de oever van het Lacarmeer. Het biedt bezoekers tal van activiteiten, van mountainbiking tot paardrijden en van vissen tot bergbeklimmen. Maar gewoon genieten van het uitzicht is ook heerlijk!
 

Patagonië

Enorme kale vlaktes strekken zich uit over duizenden kilometers tot aan Vuurland. Bij Puerto Madryn vindt u het schiereiland Valdés. Dit gebied wordt gekenmerkt door de gevarieerde verzameling dieren zoals pinguïns, flamingokolonies, zeeleeuwen en walvissen. Deze laatste dieren vertonen zich overigens alleen van circa half juli tot half december. Het is zeer de moeite waard om deze omgeving met een huurauto te verkennen. Vraag naar de mogelijkheden voor een fly-drive. U kunt in Puerto Madryn verblijven, maar u kunt ook kiezen voor een verblijf op het schiereiland zelf of het plaatsje Puerto Piramides. Tevens kunt u dan een bezoek brengen aan de plaats Punta Tombo, een enorme pinguïnkolonie op ca. 140 km van Puerto Madryn vandaan.

Indrukwekkend is het Het Nationaal Park los Glaciares; gestaag groeiende gletsjers bij El Calafate. De excursies naar de Perito Moreno en de gletsjers van Upsala en Onelli zijn adembenemend.

Vanuit El Calafate reist u in een paar uur naar El Chalten; dit plaatsje ligt aan de voet van de Cerro Fitz Roy, een fantastisch mooie locatie. Vanuit El Chaltén zijn er verschillende trekkings te maken vanuit het dorp. Vergeet tevens niet de mogelijkheid om vanaf El Calafate naar het indrukwekkende park Torres del Paine te reizen. Er worden tours aangeboden of er is een fly-drive mogelijk wanneer u terugkeert naar El Calafate.

Ushuaia is de zuidelijkste stad ter wereld en een bijzondere plek. Er is een aantal musea zoals het "Museo del Fin del Mundo", een scheepvaartmuseum en een geologisch museum onder de naam Yámana, naar de eerste bewoners. Het is een aangename plaats om een paar dagen door te brengen en de omgeving te verkennen. U kunt u een tocht maken door het Beagle-kanaal waar zeehonden, zeeleeuwen en pinguïns zijn te bewonderen. Ook is een bezoek aan het Nationaal Park Tierra del Fuego aan te raden. Hier kunt u oa zien hoe bevers hun dammen hebben gemaakt of een kaart sturen vanaf het meest zuidelijke postkantoor.

Uitgelicht: Minitrekking Perito Moreno
Maak uw trip naar de Perito Moreno extra speciaal door deze imposante gletsjer te bezichtigen in combinatie met een minitrekking! U stapt op de boot om de zuidelijke arm van Lago Argentino over te steken. Aan land doet u stijgijzers om en ervaart u de machtige gletsjers tegenover de nietigheid van een mens; wat een uitzichten! De spectaculaire wandeling over het ijs is een onvergetelijke ervaring.