Boek met onze 4 zekerheden

ALGEMEEN

Het land Egypte is verdeeld over 2 continenten: het grootste deel van het land met de belangrijkste steden ligt in Afrika, het schiereiland Sinaï ligt in Azië. Het land is ongeveer 25 x zo groot als Nederland en heeft 5,5 x het aantal inwoners. De meeste Egyptenaren wonen in de buurt van de vruchtbare oevers van de rivier de Nijl, waar het enige landbouwland van Egypte wordt gevonden. Het overgrote deel van het land wordt bedekt door woestijnen als de Sahara en de Sinaï.

Beste reistijd en klimaat
Het Egyptisch klimaat is een woestijnklimaat. Overdag is het  heet, ’s avonds koelt het serieus af.
In de zomer kan de loopt de temperatuur van 15 graden 's nachts tot 45 graden overdag, ook in de winter is het overdag nog 20 graden. Het regent zeer weinig.
April, mei, september en oktober zijn de beste maanden om naar Noord-Egypte te reizen. Januari, februari en december zijn de beste maanden om naar Zuid-Egypte te reizen.

Taal
Arabisch is de officiële taal in Egypte. Daarnaast wordt er Egyptisch en Soedanees gesproken. Een klein gedeelte van de bevolking spreekt Engels en Frans.

De keuken van Egypte
De maaltijden in Egypte beginnen vaak met mezze, zoals olijven, tahina, babaghanouh (aubergine-puree), hummus en salades. Het hoofdgerecht bestaat meestal uit mahshi (gevulde aubergine, courgette of druivenbladeren), kebab en kofta (gegrild vlees en gehaktrolletjes). In hotels worden ook veel westers georiënteerde gerechten geserveerd, vaak in buffetvorm. De desserts zijn vaak zoet.
Alleen in grotere hotels en restaurants wordt alcohol geschonken.

Feestdagen en vrije dagen
1 januari: Nieuwjaarsdag
7 februari: Koptische Kerst
Maart / april: Koptisch Pasen
Maart / april: Shamm el-Nasseem (Voorjaarsfeest, maandag na Koptisch Pasen)
1 mei: Dag van de Arbeid
25 januari: Dag van de Revolutie
23 juli: Nationale dag
6 oktober: Dag van de Strijdkrachten

Daarnaast is er de Ramadan, de heilige maand. Deze duurt 29 of 30 dagen en vaak gelden er dan aangepaste openingstijden

De tijd in Egypte
Egypte valt in tijdzone UTC+2. Dit betekent dat het in de winter een uur later is dan in Nederland in België. In de zomer is er geen tijdsverschil.
Voor de actuele tijdsverschillen kun je hier kijken. Voor de tijden van zonsopgang en zonsondergang voor Caïro kun je hier kijken.

Internet/wifi
Op de luchthaven, in de meeste hotels en sommige restaurants is er gratis wifi. Op de cruiseschepen op de Nijl is er vaak geen wifi of alleen tegen betaling.

Telefoneren
Bellen naar Nederland of binnen Egypte is vaak duur via een Nederlandse provider. Check voordat je op reis gaat de mogelijkheden en tarieven van je eigen telefoonprovider. Het is vaak voordeliger om een Egyptische simkaart aan te schaffen. Bellen naar Nederland kan daarom het beste via whatsapp. Buiten de steden is er vaak geen mobiel bereik.

Alarmnummers (landelijk)
Politie: 122
Ambulance: 123
Brandweer: 180
Toeristenpolitie: 126

 

Klik hier voor de beste reistijd per regio

FINANCIEEL

Valuta
In Egypte wordt betaald met de Egyptische pond. Voor de actuele koers kun je kijken op www.wisselkoers.nl.
 
Overal in de grote steden zijn er ATM's om geld te pinnen. Controleer voor vertrek bij je eigen bank of je de bankpas voor gebruik in Egypte moet activeren. De creditcard kan ook op de meeste plaatsen gebruikt worden in hotels, op de cruiseschepen, in restaurants en winkels.

Kosten levensonderhoud
Egypte is een goedkoop land. Aan maaltijden en drankjes zul je in Egypte gemiddeld ongeveer € 25 per persoon per dag uitgeven. Hierbij gaan we uit van een eenvoudige lunch, een gemiddeld diner en enkele drankjes.

Fooi geven
Het geven van een fooi van ongeveer 10-15% is in Egypte in de restaurants gebruikelijk. Ook chauffeurs, dragers en gidsen verwachten over het algemeen een kleine fooi.

 

WAT NEEM IK MEE?

Stekker
In Egypte is de voedingsspanning 220 volt bij 50 hertz, ook op de cruiseschepen. Je kunt dezelfde stekkers gebruiken als in Nederland.

Kleding
Over het algemeen zal zomerse kleding aangevuld met een trui of jas voor de avonden voldoende zijn. Egypte is een Islamitisch land, schaarse kleding wordt dus niet gewaardeerd. Korte broeken, rokjes en hemden kunnen alleen op de hotelstranden en de zonnedekken van de cruiseschepen worden gedragen.

Reisdocumenten
Je dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 8 maanden geldig is bij aankomst in Egypte.
Een visum is verplicht. Deze kun je bij aankomst in Egypte aanschaffen. Wil je eventuele wachtrijen vermijden? Dan kun je een visum aanvragen via visa2egypt. Dit visum is 30 dagen geldig.

GEZONDHEID

Vaccinaties
Als je op reis gaat is het belangrijk dat je goed beschermd bent en de juiste vaccinaties krijgt. Vámonos Travels is niet bevoegd om medisch advies te geven. Je kunt via Thuisvaccinatie.nl een afspraak maken met een erkend arts die aan huis komt wanneer het je uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. De arts voorziet je van reisadvies en kan gelijk de juiste vaccinaties toedienen. Indien mogelijk wordt de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar gestuurd. Meer informatie over de reisbestemming vindt je hier.

Muggen
Als je je zorgen maakt over muggenbeten raden wij je aan altijd een eigen, geïmpregneerde klamboe mee te nemen. Vergeet daarnaast geen muggenlotion mee te nemen met voldoende deet erin.

 

VERVOER

Cruise over de Nijl
Een zeer aantrekkelijke manier om Egypte te leren kennen is middels een cruise over de Nijl. Er zijn zowel grote, zeer luxe als kleine en eenvoudigere schepen die de Nijl afvaren.

Auto met chauffeur
Een goede optie voor kleinere afstanden binnen Egypte is om gebruik te maken van een auto met chauffeur.

Huurauto
Het is mogelijk in Egypte een auto te huren, maar houd er rekening mee dat het verkeer chaotisch is en de afstanden lang kunnen zijn. Voor het huren van een auto in Egypte heb je een internationaal rijbewijs nodig.

Taxi’s
De taxi is de beste manier om in een stad van A naar B te gaan. Ze zijn volop aanwezig, goedkoop maar vaak niet voorzien van een meter.

Bussen
Het openbaar vervoer in Egypte bestaat uit een zeer uitgebreid netwerk bussen die met grote regelmaat tussen alle steden en dorpen rijden.

Vliegtuig
Egypte is een groot land, dus je zult vaak gebruik maken van een binnenlandse vlucht tijdens de reis. Deze gaan gelukkig frequent maar zijn wel prijzig.
 

De door jou gekozen bestemming bieden we (tijdelijk) niet aan.
Je wordt nu omgeleid naar onze homepage.