Boek met onze 4 zekerheden

Full Canal transit

De Panamakanaal-tour begint met een vroege pick-up bij uw hotel in Panama-Stad door onze chauffeur. Geniet van een korte transfer naar Flamenco Island, aan de Causeway van Amador aan de Pacifische kant van het kanaal, waar u wordt verwelkomt voor de inscheping. U vaart eerst onder de brug van de Amerika's, die meer dan 100 meter boven zeeniveau stijgt en het land herenigt dat is verdeeld tijdens de aanleg van het kanaal en een andere schakel vormt in de Pan-American Highway. Het ontbijt wordt geserveerd in buffetvorm. (inbegrepen)
Het Panamakanaal is 80 kilometer lang van de Stille Oceaan tot de Caribische Zee. Het kanaal is uitgegraven op de smalste plek die Noord- en Zuid-Amerika met elkaar verbindt. De oorspronkelijke hoogte was 95 meter boven zeeniveau waar het de continentale kloof kruist.
In noordelijke richting aan het Panamakanaal is de eerste stop bij de sluizen van Miraflores, de hoogste in het sluissysteem vanwege de extreme getijdevariatie van de Stille Oceaan. De boot wordt in twee stappen 17 meter boven zeeniveau geheven om het bijna 2 kilometer lange Miraflores-meer binnen te gaan. Hier vindt een overgang plaats van zout water in de Stille Oceaan naar zoet water in de sluiskamers en het meer. Vervolgens wordt het schip in één stap gehesen, ditmaal nog eens 9 meter, bij de Pedro Miguel sluizen. Op dit punt vaart het schip in het Gatun-meer op 26 meter boven zeeniveau en gaat het Gaillard Cut binnen, het smalste deel van het Panamakanaal. Het 13,7 kilometer lange deel van de waterweg is uitgehouwen door rotsen en schalie en wordt geflankeerd door de ruggengraat van de continentale kloof. De oorspronkelijke breedte van Gaillard Cut was 92 meter en werd begin jaren 70 vergroot tot 152 meter. Om aan de eisen van de huidige transitbehoeften te voldoen, heeft de Panamakanaalautoriteit onlangs de monumentale taak voltooid om de vaargeul te verbreden tot 192 meter in rechte secties en tot 222 meter in bochten.
Dit maakt onbeperkt tweerichtingsverkeer mogelijk van Panamax-schepen, de grootste schepen die in de sluizen van het Panamakanaal passen. Gaillard Cut mondt uit in het Gatun-meer, waar de rivier de Chagres uitmondt in de waterweg bij de stad Gamboa. De Chagres-rivier onderscheidt zich als de enige rivier ter wereld die in twee oceanen stroomt en het is de belangrijkste bron van zoet water die de werking van de waterweg garandeert.
De lunch wordt geserveerd (inbegrepen) terwijl u geniet van het uitzicht op de gigantische kranen en baggermateriaal in de buurt van Gamboa, schepen die naar het zuiden reizen met vracht of passagiers en de eilanden aan het Gatun-meer.
Halverwege de reis in het Gatun-meer passeert u het eiland Barro Colorado, waar het Smithsonian Tropical Research Institute onderzoek doet naar de biodiversiteit van het regenwoud sinds kort nadat dit gebied was overstroomd en het meer was gevormd. Gatun Lake heeft een oppervlakte van 423 vierkante kilometer en de eilanden daarin zijn eigenlijk de toppen van heuvels en bergen die niet onder water kwamen te staan. Gatun Lake was ooit het grootste kunstmatige meer ter wereld. Net voordat u de Gatun-sluizen aan de Caribische kant van het Panamakanaal bereikt, ziet u de Gatun-dam. De sluizen bij Gatun zullen het schip in drie stappen 26 meter tot zeeniveau brengen en het schip zal verder gaan langs een kanaal naar de haven van Cristobal. U gaat van boord in Cristobal en gaat aan boord van een touringcar die u terugbrengt naar Flamenco Island in een comfortabele rit van 1,5 uur. Op Flamenco Island staat onze chauffeur klaar om u terug te brengen naar uw hotel.
Groepsexcursie inclusief: Engelsprekende gids, vervoer, ontbijt en lunch. Duur ca. 10 – 12 uur
Let op: deze tour gaat niet dagelijks, vertrekdata op aanvraag.

full canal transit