Boek met onze 4 zekerheden

Jungle tour, Mae Wang Trek (3 dagen/2 nachten)

Tijdens deze drie dagen verkent u de jungle ten noordwesten van Chang Mai. Hier wonen verschillende traditionele bergstammen, zoals de Karen en de Shan. U maakt twee trekkings, een tocht op een bamboevlot en overnacht in een Karen dorp. Ondertussen kunt u genieten van de weelderige begroeiing, de geluiden en de geur van de jungle.
Dag 1:
Jullie trekking begint door de bergen en wouden van noord Thailand. U bezoekt eerst een lokale markt waar u proviand inslaat voor de komende dagen. Een korte ochtendrit neemt u naar Mae Rim, het olifantenkamp van Mae Wang. U heeft tijd om met de olifanten te spelen, te baden en hen te voeren. Na de lunch maakt u een trekking van ongeveer 3 uur door bossen en bergen met mooie uitzichten over diverse bergstam dorpjes. Onderweg ziet u hoe de lokale bevolking leeft, de culturele tradities van de bergstammen. U stopt bij een waterval waar u de tijd heeft om te ontspannen en te zwemmen. De gids maakt vanavond het avondeten klaar, diner rond een kampvuur.
U overnacht bij een bergstam. De overnachting is primitief.
Dag 2:
Na het ontbijt wandelt u verder, ongeveer 2½ uur door de bossen. U steekt een rivier over en arriveert bij een waterval kamp. Daar luncht u en kunt u zwemmen en relaxen bij de mooie waterval. ’s Middags wandelt u verder door de mooie natuur naar een Karen bergstam dorpje waar u zult overnachten. De gids bereidt jullie diner weer vandaag en u kunt een genoeglijke avond doorbrengen met de Karen bergstam families rond een kampvuur. Diner en overnachting bij het kamp.
Dag 3:
Na het ontbijt maakt u weer een ochtendwandeling door bossen en bergen en langs een waterval naar het dorp van de Shan bergstam waar u luncht. ’s Middags door naar een rafting camp. U maakt een bamboe vlotvaart stroomafwaarts over de Mae Taeng rivier. Daarna reist u terug naar het Park Hotel in Chiang Mai waar u rond 16:00 – 16:30 uur arriveert. Bij aankomst in Chiang Mai eindigt dit reisarrangement en kunt u verder op eigen gelegenheid reizen.

Inbegrepen:
Engelssprekende gids
Groepstour
Twee overnachtingen bij een bergstam
Ontbijt op dag 2 & 3, lunch op dag 1,2 en 3, diner op dag 1 & 2
Entreekosten

Indien gewenst kan deze trekking ook in een tweedaagse variant, vraag ons naar de mogelijkheden.
Dit is een avontuurlijke tour, bedoeld voor wie graag de natuur, de bergen en het eenvoudige leven van bergstammen in Noord Thailand wil ervaren. Deelnemers dienen lichamelijk fit en avontuurlijk ingesteld te zijn.

Mae Wang Trek