Boek met onze 4 zekerheden

Kilimanjaro Marangu Route (6 dagen)

De Kilimanjaro is met 5895 meter de hoogste berg van Afrika. Ondanks de hoogte is de berg te beklimmen door mensen zonder klimervaring. De Marangu Route is de oudste en meest gelopen route en wordt door de geleidelijke helling als de makkelijkste route beschouwd. Door het korte tijdsbestek ligt hoogteziekte op de loer, een extra dag acclimatiseren is dan ook aan te raden. De heen- en terugreis gaan via hetzelfde pad vanuit de zuidoostzijde van Mount Kilimanjaro.
 
De Marangu route neemt zes (of vijf als je de extra dag voor acclimatisatie niet nodig vindt) dagen in beslag en voert je door verschillende soorten landschappen. De uiteindelijke beloning is een prachtig uitzicht vanaf de top. De Marangu route is de enige route waarbij je slaapt in eenvoudige berghutten. Je slaapt hier in slaapzalen met matrassen en kussens, slaapzakken dien je zelf mee te nemen. Je maakt gebruik van de diensten van een ervaren gids en dragers zorgen voor je spullen. Zelf draag je de spullen die je gedurende dag nodig hebt, zoals bijvoorbeeld je camera en water. Voor de maaltijden wordt gezorgd.

Alhoewel technisch niet moeilijk is de beklimming zeker niet voor iedereen weggelegd. Het te overbruggen hoogteverschil en de hoogte zelf (minder zuurstof!) maken de beklimming tot een zware tocht. Alleen fitte reizigers moeten zich hieraan wagen.

Header Marangu