Boek met onze 4 zekerheden

Phnom Penh Stadstour

Na het ontbijt word je opgehaald door de gids voor een stadstour. Tijdens deze tour wandel je door de stad en leer je meer over de rijke geschiedenis van dit land. Je brengt een bezoek aan de Centrale Markt en het Nationaal Museum; een prachtig gebouw met Khmer-architectuur en meer dan 5000 kunstantiek gemaakt van brons, hout, goud, zilver, koper, zandsteen en andere. Je bezoekt de Ounalom-pagode, een van de belangrijkste pagodes met het Cambodjaanse boeddhisme
In de middag brengt de tour je naar de Tuol Sleng-gevangenis, nu het Genocidemuseum. Een indrukwekkend museum van de recente geschiedenis. Het wordt ook wel S-21 genoemd (afgekort van Security Office 21), het belangrijkste veiligheidskamp van de Rode Khmer, speciaal ontworpen voor de ondervraging en uitroeiing van anti-Angkor-elementen.

De laatste bezienswaardigheden vandaag is de Wat Phnom "Mountain Pagoda", een boeddhistische tempel die de naam Phnom Penh symboliseert, gelegen op de heuvel. Volgens de legende werd de eerste pagode op deze plek in 1372 gebouwd om vier Boeddhabeelden te huisvesten die hier bij het water van de Mekong rivier waren afgezet en ontdekt door Lady Penh. Wat Phnom is de meest populaire plek voor de lokale bevolking om op een gezonde plek te spelen, te bidden voor hun geluk en om de zonsondergang te bewonderen.