Boek met onze 4 zekerheden

Portobelo tour per trein

U wordt opgehaald bij uw hotel. We gaan eerst naar het noorden richting de Caribische kust, onderweg maakt u kennis met de gemeenschappen tussen Panama en Colon en leert u over de Panamese ”lifestyle”. In Portobelo aangekomen krijgt u uitleg over dit interessante stadje dat een belangrijke rol speelde voor de Spaanse kroon. Vanuit Portobelo werd al het goud en zilver uit Zuid- Amerika, dat over land van Panama Stad naar Portobelo gebracht werd, per schip naar Spanje vervoerd. De Spanjaarden hebben om deze reden een fort gebouwd in dit havenstadje. De stad is gebouwd in 1597 en werd beschermd door 4 forten in zijn hoogtijdagen.
Na het bezoek aan Portobelo wordt u afgezet in Colon bij het station van de historische Panama kanaaltrein. U reist in een uur met deze trein langs het Panamakanaal en dwars door het Rio Chagres National Park weer terug naar Panama. De chauffeur pikt u daar weer op en brengt u naar het hotel.
Privé-excursie inclusief Engelsprekende gids en transport, gaat dagelijks, vertrek om 10:00 uur. Vrijdag, zaterdag en feestdagen is het vervoer terug niet per trein maar per auto

Portobelo