Boek met onze 4 zekerheden

Shanghai Museum en French Concession

Bezoek met een gids het Shanghai Museum en de French Concession

Shanghai Museum is een groot museum voor oude Chinese kunst. Het is gelegen op het Volksplein in het Huangpu-district van Shanghai, China.
Dit museum werd opgericht en voor het eerst opengesteld voor het publiek in 1952 en verhuisde vervolgens in 1959 naar het voormalige Zhonghui-gebouw aan Henan Road. In 1992 wees de gemeentelijke overheid van Shanghai aan het museum een ​​stuk land toe in het centrum van de stad, het People Square, als nieuwe locatie. Dit prachtige nieuwe Shanghai Museum was in 1996 volledig open voor publiek, met elf galerijen en drie tentoonstellingshallen op een ruimte van ruim 10.000 vierkante meter. Met bronswerk, keramiek, schilderkunst en kalligrafie als onderscheidende collecties, beschikt het museum over 120.000 zeldzame en kostbare culturele relikwieën in 21 categorieën.

Shanghai French Concession, ook wel bekend als French Town, is een beroemde plaats vanwege zijn geschiedenis. In de periode van 1849 tot 1946 was het een buitenlandse concessie in Shanghai. Vanwege de ligging in de districten Lukawei en Xujiahui, bevindt het belangrijkste politiedepot en de gevangenis van de Franse concessie zich in het Lukawei-gebied, terwijl Xujiahui het centrum is van het katholieke Shanghai. De Shanghai French Concession is dus ook het centrum van het katholicisme in Shanghai. Huaihai Road in het district Luwan is een drukke winkelstraat en is ook de thuisbasis van zowel Xintiandi als Tian Zi Fang, extreem populaire winkel- en eetgelegenheden voor toeristen.
Naast de historische en religieuze factoren is Shanghai French Concession ook een fantastische plek om vrije tijd door te brengen. Je kunt urenlang door de smalle steegjes dwalen, dineren en een van de miljoen cafés of restaurants bezoeken, of bladeren door de eindeloze kunstgalerijen en fotostudio's. 

Duur: halve dag

French Concession