Boek met onze 4 zekerheden

Shompoo cruise (2 dagen/1 nacht)

In 2 dagen vaart u in een langzame boot de Mekong af. Het lokale leven trekt langzaam aan u voorbij, af en toe passeert een kleurige vissersboot of een andere slowboot drijft langzaam voorbij. Vanaf het open dek maakt u alles van dichtbij mee en er zijn fotomomenten in overvloed. U vertrekt vanuit Huay Xai naar Luang Prabang met een tussenstop in Pakbeng (of andersom). Bij deze versie van de tour komt u vanuit Thailand.
Dag 1: Huay Xai – Pakbeng.
Uw gids wacht op u om 08:30 uur voor het Laos immigratiebureau. Nadat u de visa procedure hebben afgerond, gaan we naar de Huay Xai pier met een tuk tuk. Vervolgens gaat u aan boord van één van onze luxe boten voor de Mekong cruise. Onderweg zal de boot zijn eerste stop in Pak Tha maken om de nodige bootdocumenten te ondertekenen. U vaart verder naar een dorpje langs de Mekong waar de Kamu stam woont. De gids zal u meer vertellen over hoe deze mensen leven. Lunch wordt geserveerd aan boord, tijdens de middag kunt u ontspannen en genieten van lokale gerechten met seizoensgebonden snacks en drankjes. De boot komt voor de zonsondergang in Pakbeng aan, waar u de nacht doorbrengt in uw accommodatie.
Dag 2: Pak beng – Luang Prabang
Al vroeg in de ochtend om 8 uur vertrekt de boot verder richting het oosten door het bergachtige Laos. Lunch wordt geserveerd aan boord, in middag stopt u twee keer. Eerst bezoeken we de beroemde Pak Ou Caves (Tham Ting). Hier vindt u duizenden Boeddha beelden. De tweede halte is in het Lao Lao dorp, algemeen bekend als de whisky Village. Daarin geeft de gids informatie over de lokaal gemaakte rijst whisky, en u krijgt natuurlijk de kans om het te proeven als u wilt. Ook zult u de tijd hebben om te genieten van de charme van dit kleine en authentieke dorp. In de middag krijgt u een typisch snack en drankje aan boord. U zult rond 16:30 uur in Luang Prabang aankomen.
Inclusief gids, 2x ontbijt, 1x lunch, bootticket en overnachtingen

shompoo cruise