Boek met onze 4 zekerheden

Stadstour Sucre te voet

Omdat er in de koloniale witte stad zo veel prachtige gebouwen en huizen met oude houten balkons zijn, gaan we alleen de belangrijkste ervan beter bekijken.
We wandelen door het oude stadsgedeelte dus we komen er onderweg sowieso veel tegen. Nadat je rond 9.00 uur wordt opgehaald bij je hostal of hotel gaan we de Plaza 25 de Mayo bezoeken. Het centrale plein wordt omringd met de voornaamste gebouwen van de stad zoals het Gemeentehuis, La Casa de la Libertad waar in 1825 de onafhankelijkheid werd uitgeroepen, de Prefectura van het Departement Chuquisaca en de Kathedraal met Renaissance- en Barokdetails.
Hierna gaan we te voet verder en bezoeken het ASUR Textielmuseum. Hier kun je allerhande soorten weefsels zien van verscheidene Boliviaanse culturen. Er zijn ook vakkundige wevers aan het werk die diverse technieken demonstreren. Vanaf het museum is het maar een kleine afstand naar een van de bijzondere plekken van Sucre, de Recoleta, vanaf welk punt je prachtige uitzichten hebt over de stad.

De tour eindigt rond 12.00 uur.

Het is ook mogelijk de tour 's middags te doen. Deze gaat dan om 14.30 uur van start en eindigt rond 17.30 uur.