Boek met onze 4 zekerheden

Strand & jungletour op zoek naar pijlgifkikkers

De inheemse Embera gebruikten het gif van de pijlkikkers op de toppen van hun blaasinstrumenten voor de jacht. Tegenwoordig wordt onderzoek gedaan om meer te weten te komen over de helende werking van een stof die de kikkers uitscheiden uit hun klieren. Panama, met zijn grote diversiteit aan soorten amfibieën, is een perfecte plek om hier onderzoek naar te doen.
 
Uw gids is een Duitse bioloog en in de 3 tot 3,5 uur durende tour geeft hij je veel inzichten in de lokale pijlgifkikkers, hun kleur, gedrag en voortplantingssysteem.
Natuurlijk kom je onderweg ook meer te weten over planten, spot misschien een leguaan, luiaard, aap, hagedissen, toekans, haviken, papegaaien en meer. De natuur belooft niets, maar de gids zal haar zijn doen. Daarom zijn de groepen niet groter dan 6 personen.
De wandeling gaat door een privé-eigendom en eindigt op een heuvel met een fantastisch uitzicht dat je nooit meer vergeet.
Ontmoetingspunt 09.00 uur in Bluff Beach, daarna wil je misschien genieten van het strand, lunchen ter plekke of gewoon ontspannen.
 
Gesloten schoenen zijn vereist, eenvoudige rubberen laarzen worden tijdens de tour gegeven voor gangbare maten. De gids spreekt Engels.
 We raden u aan een waterfles, zwempak, regenjas, hoed, zonnebrandcrème, insectenwerend middel, set droge kleding, rivierschoenen of crocks, droge zak of ritssluiting voor elektronica en contant geld in kleinere coupures mee te nemen.

pijlgifkikkers