Boek met onze 4 zekerheden

Terracotta leger en fabriek (optioneel)

Terracotta leger en fabriek.

Je rijdt in anderhalf uur van je hotel in Xian naar de site.
De Terra Cotta Warriors and Horses zijn de belangrijkste archeologische opgravingen van de 20e eeuw. Er worden werkzaamheden uitgevoerd op deze locatie, die ongeveer 1,5 kilometer ten oosten van het mausoleum van keizer Qin Shi Huang ligt, in Lintong County, in de provincie Shaanxi. Het is een bezienswaardigheid die geen enkele bezoeker van China mag missen. 
Toen Qin Shi Huang, later de eerste keizer van heel China, op 13-jarige leeftijd (in 246 v.Chr.) De troon besteeg, begon hij voor zijn mausoleum te werken. Het duurde 11 jaar voordat het klaar was. Er wordt gespeculeerd dat veel begraven schatten en offervoorwerpen de keizer in zijn hiernamaals hadden vergezeld. Een groep boeren ontdekte wat aardewerk tijdens het graven naar een put vlakbij het koninklijk graf in 1974. Het trok onmiddellijk de aandacht van archeologen. Ze kwamen massaal naar Xian om te studeren en de opgravingen uit te breiden. Ze hadden zonder enige twijfel vastgesteld dat deze artefacten verband hielden met de Qin-dynastie (211-206 v.Chr.). 
De Staatsraad gaf in 1975 toestemming om ter plaatse een museum te bouwen. Toen het voltooid was, kwamen mensen van heinde en verre op bezoek. Xian en het Museum van Qin Terra Cotta Warriors and Horses zijn herkenningspunten geworden op de reisroute van alle reizigers. 
Levensgrote terracotta figuren van krijgers en paarden, gerangschikt in gevechtsformaties, zijn de belangrijkste kenmerken van het museum. Het zijn replica's van hoe de keizerlijke garde eruit zou moeten zien in die dagen van pracht en praal.
Terug naar Xian.

Tegen een toeslag kan de excursie worden verlengd met een bezoek aan de moskee, de Wild Goose Pagado en/of de stadsmuur. Bij een verlenging is ook de lunch inbegrepen.

Duur 5 uur.

Terracotta leger