Boek met onze 4 zekerheden

Tree House Safari (4 dagen/3 nachten)

Deze unieke vierdaagse toer is geschikt voor iedereen met gevoel voor avontuur. Khao Sok is een tropisch regenwoud, met kalkstenen rotsformaties, bergen met riviertjes en watervallen en tevens het grootste Nationale Park van Zuid Thailand. Deze tour biedt de reiziger de bijzondere gelegenheid om een verblijf in een primair regenwoud te beleven. De Tree House huizen zijn hoog in de bomen genesteld en de jungle rafts, gelegen op een meer in het midden van Khao Sok, zijn ideale plekken voor verademing en rust.
De accommodatie in Tree House is een avontuur op zich. De bungalows gebouwd hoog in bomen van de jungle zijn eenvoudig maar comfortabel met toilet en douche. ’s Morgens wordt u gewekt door het geroep van gibbons en het gekrijs van neushoorn vogels. Het meer is een oase van rust waar u zich op een andere planeet waant. Kalkstenen rotsformaties, vol met grotten en bewoond door apen, torenen uit het meer omhoog.
Dag 1:
’s Ochtends komt u aan in Surat Thani. Transfer naar het Tree House Resort waar u de "tree house bungalow" betrekt. Na de lunch verkent u met een gids de Khao Sok rivier. U drijft op een grote binnenband de rivier af. Deze activiteit wordt “tubing” genoemd. Bij een te lage waterstand worden er kano's gebruikt. Geniet van de uitzichten en wildlife. U bezoekt de Panturat tempel en u heeft gelegenheid
om de vele apen te voeren. Terug in het Tree House Resort is het diner klaar en kunt u genieten van de locale keuken. Overnachting in boomhutten.
Dag 2:
Na het ontbijt maakt u een ochtendwandeling door het Khao Sok Nationale Park van ongeveer 3 – 4 uur. U luncht bij Tree House. In de middag bezoekt u de Mae Yai watervallen en mooi uitzichtspunt. Diner bij Tree house. De avond is vrij om te relaxen. U overnacht in de Tree house.
Dag 3:
Vandaag reist u per auto naar het prachtige Rajaphraba meer, ook wel Chiew Larn meer genoemd. Per longtailboot reist u door naar de drijvende bamboe hutjes waar u vanavond zult overnachten. Het Chiew Larn meer is een stuwmeer. De stuwdam genereert elektriciteit en voorziet vele districten in het zuiden van energie. Na aankomst bij de drijvende raft houses is er tijd om te zwemmen en te relaxen. U kunt er ook kajakken. Na de lunch vertrekken we voor een wandeling van in totaal 4 – 5 uur. De trek naar het view point is 1.5 uur. De uitzichten over het meer met de prachtige bergen en de tientallen kleine eilandjes zijn schitterend. Na de trek keren we terug bij de raft houses. Tijd om te relaxen, te zwemmen of te kajakken. Na het diner maken we nog een nachtsafari per boot. Overnachting in de drijvende raft hutjes.
Dag 4:
In de vroege ochtend maken we een ochtendsafari per boot. Daarna is het tijd voor ontbijt. We maken een wandeling naar de Namtaloo grotten of Pakkarung grotten. U luncht bij de ingang van de grotten. De trek door de grot zelf duurt ongeveer 1 uur. Tijdens de wandeling in de grot gaat u door kleine riviertjes en door water. Uw schoenen zullen dus nat worden. Aan het einde van de grot wordt de trail smaller en het water dieper. De laatste 5 – 10 meter zal u moeten zwemmen. De gids zorgt ervoor dat waarde-artikelen droog blijven. Wanneer we de grot verlaten dan wandelen we terug naar de raft hutjes waar er weer tijd is om te zwemmen en te relaxen en om schone kleren aan te trekken, voordat u per longtailboot terug keert naar de aanlegsteiger. Hierna reist u naar het trein- of busstation of vliegveld van Surat Thani.

Inbegrepen:
Engelssprekende gids
Activiteiten zoals vermeld
2 overnachtingen in een Tree House boomhut
1 overnachting in een lake raft bungalow op het meer
Alle maaltijden (behalve ontbijt op dag 1, lunch & diner op dag 4)
Geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, indien de kinderen avontuurlijk zijn en kunnen zwemmen. De tour is ook te boeken in een twee, drie of vijfdaagse variant, vraag naar de mogelijkheden.

Tree House Safari