Boek met onze 4 zekerheden

Copal Tree Lodge

Categorie S

De Copal Tree Lodge is door National Geographic bekroond tot één van de ‘Unique Lodges of the World’. Een verblijf hier zul je niet snel vergeten!  De Copal Tree Lodge is gelegen in het bijzondere Toledo district in zuiden van Belize, nabij de Caribische kust en aan de Rio Grande. Het is een natuurreservaat van maar liefst 12.000 hectare omringd het landgoed waarop de lodge gehuisvestigd is. Naast een cacao- en koffieplantage beschikt de lodge over een organische boerderij. Hier groeit meer dan 70% van alle producten die zij serveren in het restaurant.

Copal Tree Lodge is geïnspireerd door de schoonheid en biodiversiteit van Belize. De 16 riante en smaakvol ingerichte suites hebben riante bedden, een afgeschermde veranda met een comfortabel zitje en een badkamer waarbij je tijdens het douchen zo uitkijkt op het tropisch regenwoud.

Vanuit het restaurant kijk je uit over de jungle. De gerechten die in het restaurant geserveerd worden zijn gemaakt van de producten uit de organische boerderij. Voor of na het eten kun je in de rum bar een lekker drankje nuttigen. Als gast kun je gebruik maken van het mooie buitenzwembad, de uitgeruste spa en fitnesscentrum. Een klein ‘trammetje’ brengt je naar boven naar het observatiedek voor een werkelijk schitterend uitzicht over het regenwoud, de Maya mountains en de kust. Een tweede ‘trammetje’ brengt je naar de Rio Grande rivier. Hier kun je kanoën, kayakken of een boottocht over de rivier maken tijdens de zonsondergang. Daarnaast zijn er diverse hike trails uitgezet.

De lodge verstrekt gratis mountainbikes, zo kun je zelfs de omgeving van de Copal Tree Lodge verkennen. Mountainbike naar Punta Gorda en de kust. Je kunt gaan paardrijden, dit is een mooie tocht door het tropische regenwoud, langs cacao- en suikerriet plantages. Vanuit de lodge zijn snorkeltrips naar het Belize Barrief Reef en uitstapjes om te gaan vliegvissen mogelijk. Ook kun je een uitstapje maken naar de Maya sites Lubaantun en Nim Li Punit of de Rio Blanco watervallen. De lodge is gelegen op ongeveer 15 minuten rijden van het vliegveld van Punta Gorda.

CopalTree