Boek met onze 4 zekerheden

Crater Forest Tented Camp

Categorie A

Crater Forest Tented Camp is een kleinschalig tented camp gelegen op een koffieplantage net buiten Karatu. Op de grens van de Ngorongoro Conservation Area heb je een mooi uitzicht over de rollende heuvels, waar regelmatig dieren als buffels en olifanten voorbij komen.

Het tented camp is ecovriendelijk opgezet en heeft slechts 15 canvas tenten die gebouwd zijn op houten platformen. Vanaf de veranda van je tent heb je uitzicht op Ngorongoro Forest, waar regelmatig dieren passeren. De tenten hebben allemaal een eigen badkamer met douche. Er is wel elektriciteit voor de verlichting aanwezig, er zijn verder geen stopcontacten. Elektronische apparaten kun je opladen in de bar, waar iedere avond ook een heerlijk viergangenmenu wordt verzorgd. Vanwege de relatief hoge ligging op 1800 meter is het vrij koel, er is dan ook geen verkoelend zwembad aanwezig.

Vanuit het kamp kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan de wereldberoemde Ngorongorokrater en haar vele bewoners. Ook kun je een tour doen over de koffieplantage en worden er ochtendwandelingen door het bos georganiseerd.

Crater Forest Tented Camp