Boek met onze 4 zekerheden

Fumba Beach Lodge

Categorie B

De afgelegen Fumba Beach Lodge is de perfecte plaats om helemaal tot rust te komen op het tropische eiland Zanzibar. Gelegen aan de westkust aan een van de meest afgelegen stranden van Zanzibar draait het hier om privacy, ruimte, natuur en aandacht voor details.

De 26 vrijstaande huisjes liggen verspreid over een mooie tuin en hebben allemaal een eigen veranda. De ruime kamers zijn kleurrijk ingericht en zijn voorzien van een eigen badkamer, uitzicht op de zee of de tuin en een klamboe. De speciale Baobab Suites zijn gebouwd rond een 900 jaar oude baobabboom en hebben een open badkamer en direct toegang tot het strand. In het restaurant wordt gewerkt met verse, lokale ingrediënten om je de heerlijkste gerechten voor te zetten. Vers gevangen tonijn, barracuda's, kreeften en garnalen worden afgewisseld met rijpe tropische vruchten zoals mango's, bananen, kokosnoten en sinaasappels. De kruiden worden aangeleverd door de dames van het Fumba Village, die deze al generaties lang gebruiken in hun traditionele Zanzibari gerechten. Als je geen zin hebt om in de zee te zwemmen kun je altijd terecht in het zwembad, luieren in een hangmat of genieten van een drankje aan de bar.

De zee is één grote speeltuin, zo kun je een boottocht maken naar het Ukombe Reef om te snorkelen of duiken en kun je per kayak naar het dorpje peddelen. Excursies naar het historische Stonetown, de bossen van Jozani Forest, een specerijentour of een bezoek aan het intrigerende Prison Island zijn ook mogelijk.

Fumba Beach Lodge