Boek met onze 4 zekerheden

Pousada Mosteiro de Amares

Categorie S

Pousada Mosteiro de Amares, ook wel bekend als Hotel Santa Maria de Bouro, is gevestigd in een 12e-eeuws Cisterciënzer klooster. In dit klooster hebben sinds 1180 monniken gewoond. Eeuwen later, toen de monniken het klooster verlaten hadden, heeft een voedvrouw zich in een deel van het gebouw gevestigd. Hierdoor zijn er daar veel kinderen geboren. Later werd het gerenoveerd tot de pousada die het nu is. Het ligt in Amares, tussen de stad Braga en het Peneda Geres National Park. Het biedt de perfecte combinatie van een antieke, lokale inrichting en moderne luxe.

De 32 kamers bieden uitzicht op de bergen en hebben een minibar. Ze zijn stijlvol ingericht. In de kamers komt het oude steen van het klooster terug, dat te vinden is in de muren, badkamers of in de kozijnen. Verder heeft de pousada een restaurant, een buitenzwembad en een tennisbaan.

Vanuit de pousada kun je naar het Peneda Geres National Park, dat ongeveer 20 minuten verderop ligt. Dit is het enige nationale park van Portugal. Je kunt hier bergen, watervallen, natuur en dorpjes vinden. Het is een perfecte plek om te wandelen of te fietsen.

 

Pousada Mosteiro de Amares