Boek met onze 4 zekerheden

Hoe reis je in India?

Vliegtuig
India heeft een uitgebreid netwerk van binnenlandse vluchten, de belangrijkste plaatsen zijn per vliegtuig te bereiken. Vliegen binnen India is relatief voordelig gezien de grootte van het land maar echt goedkoop is het, in vergelijking met andere Zuidoost Aziatische landen, niet. Binnenlandse vluchten kunnen een goed alternatief zijn om de lange afstanden te overbruggen en zodoende de reistijd te reduceren.
Wilt u veel vliegen, dan is het wellicht de moeite waard via Vámonos Travels een Discover India airpass te kopen.

Huurauto
Het is niet aan te raden zelf achter het stuur te gaan zitten. Het verkeer is chaotisch, iedereen doet maar wat en verkeersregels schijnen nog uitgevonden te moeten worden. U kunt het beste een auto met chauffeur huren. Op deze manier heeft u en de vrijheid van eigen vervoer en een Indiase chauffeur die de weg kent.

Openbaar vervoer
India heeft een uitgebreid spoornetwerk De trein is over het algemeen een comfortabele en efficiënte manier van rondreizen. Met name de nachttreinen bieden u de gelegenheid om zonder veel tijdverlies grote afstanden af te leggen. Afhankelijk van de klasse waarin u reist deelt u in de nachttrein een slaapcoupe met 5, 3 of 1 andere reiziger. Het is aan te raden langere treinreizen ruim voor vertrek te boeken.
Tussen alle grotere en kleinere plaatsen rijden bussen. Deze zijn over het algemeen snel maar niet altijd even comfortabel.

Is er voldoende accommodatie?

Het aanbod varieert van heel eenvoudige (en vieze) backpack hotelletjes tot paleizen van voormalige Maharadja’s. Voor de prijs van een eenvoudig Nederlands middenklas onderkomen heeft u een 4 sterren hotel. De accommodatie is scherp geprijsd.

Wat zijn de kosten van het levensonderhoud?

Het levensonderhoud is goedkoop. In de toeristische plaatsen betaalt u wel wat meer maar met USD 15 p.p.p.d. aan maaltijden en drankjes komt u ruimschoots uit.

Wat is de beste reistijd?

Het hele jaar door kun je goed door India reizen. De beste periode is afhankelijk van de regio die je wilt bez De beste periode loopt van oktober tot en met maart. Maar dit is ook afhankelijk van de regio die je wilt bezoeken.

Temperatuur: In mei en juni kunnen de temperaturen in India oplopen tot 40 graden. In de rest van het jaar is de temperatuur aangenaam: in voor en najaar rond de 30 graden en in de wintermaanden rond de 25 graden.
Neerslag: Eind juni begint de regentijd. In de maanden juli en augustus valt veel regen.

Welke valuta wordt er gebruikt?

De munteenheid is de Indiase rupee. Voor de actuele koers kunt u kijken op, www.wisselkoers.nl.
Alleen in de belangrijkste steden zijn enkele geldautomaten. In Sri Lanka zijn meer geldautomaten aanwezig. De grotere hotels, restaurants en souvenirwinkels in alle twee de landen accepteren creditcards.
Wij raden u aan om een beperkt bedrag in cash euro’s mee te nemen.

Controleer voor vertrek of uw bankpas geschikt is om buiten Europa mee te betalen. In verband met de veiligheid wordt dit vaak automatisch beperkt door uw bank. Neem contact op met uw bank voor meer informatie.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Voor je eigen gezondheid is het verstandig om je van te voren te laten informeren over de inentingen en eventuele antimalaria middelen die je voor je reis nodig hebt. Vámonos Travels is niet bevoegd om medisch advies te geven. Meer informatie vooraf vindt u op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, www.lcr.nl.

Ook kunt u via Thuisvaccinatie.nl een afspraak maken met een erkend arts die bij u thuis komt. Hij voorziet u van reisadvies en kan gelijk de juiste vaccinaties toedienen.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Uw paspoort dient na vertrek uit India nog zes maanden geldig te zijn. Ook heeft u voor vertrek een visum nodig. Via de site https://indianvisaonline.gov.in/visa/tvoa.html kunt u vanaf 30 dagen voor vertrek een aanvraag doen voor het visum. Het e-visum is geldig voor maximaal 30 dagen en kost 60 US dollar.