Boek met onze 4 zekerheden

Hoe reis je binnen Jordanië?


Vliegtuig

U kunt alleen van Amman naar Aqaba en vice versa vliegen. Het is het meest voordelig om dit te boeken in combinatie met een internationaal ticket van Royal Jordanian.

Huurauto
Jordanië is geschikt om te bereizen per huurauto. Openbaar vervoer is goed, maar geeft wel beperkingen. U kunt met de auto dan ook op plekken komen, die met de bus niet of slecht te bereiken zijn. De wegen zijn over het algemeen goed.
Het is ook mogelijk om een auto met chauffeur te huren.

Openbaar vervoer
De officiële busmaatschappij is de Jordan Express Tourist Transport, die de meeste routes onderhoudt. Een aantal kleinere maatschappijen werkt vooral regionaal. Het is raadzaam om vooraf te reserveren.
U kunt ook per minibus reizen. Deze hebben geen dienstregeling, maar vertrekken wanneer er voldoende passagiers zijn.
Er zijn ook gedeelde taxi’s die een vast traject rijden. Het is vaak sneller dan de bus.

Is er voldoende accommodatie?

In Amman, Petra en Aqaba is het aanbod van accommodaties zeer uitgebreid. Van kleine, eenvoudige hotelletjes tot luxe en dure resorts. In andere plaatsen is minder keuze.
Over het algemeen wordt kamperen overal toegestaan.
Beschrijvingen van veel hotels vindt u elders op deze website.

Wat zijn de kosten voor het levensonderhoud?

Uiteraard zijn de kosten afhankelijk van uw wensen en budget. U kunt met ongeveer €15,- rond komen voor eten en drinken.

Wat is de beste reistijd?

Het voor- en najaar zijn de beste periodes voor een rondreis. Het is in deze periode niet te koud en niet te warm. Ook het voorjaar is een geschikte periode, maar er is dan meer kans op regen. De zomers zijn warm en rond de Dode zee zelfs zeer heet. In de winter is het vrij koud, maar wel droog. Langs de Rode Zee is het in de winter aangenaam met temperaturen tussen de 20ºC en 25ºC.

Welke valuta wordt er gebruikt?

De munteenheid van Jordanië is dinar. 1 dinar bestaat uit 100 piasters. Voor de actuele koers kunt u kijken op, www.wisselkoers.nl.
In alle grote steden in Jordanië kunt u pinnen met uw bankpas. Creditcards worden op veel plaatsen geaccepteerd, behalve American Express. US dollars en euro’s kunnen gemakkelijk worden gewisseld.

Controleer voor vertrek of uw bankpas geschikt is om buiten Europa mee te betalen. In verband met de veiligheid wordt dit vaak automatisch beperkt door uw bank. Neem contact op met uw bank voor meer informatie.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Voor uw eigen gezondheid is het verstandig om u van te voren te laten informeren over de inentingen die u voor uw reis nodig hebt. Vámonos Travels is niet bevoegd om medisch advies te geven. Meer informatie vooraf vindt u op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, www.lcr.nl

Ook kunt u via Thuisvaccinatie.nl een afspraak maken met een erkend arts die bij u thuis komt. Hij voorziet u van reisadvies en kan gelijk de juiste vaccinaties toedienen.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Een geldig paspoort is vereist. Het paspoort moet na terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig zijn. Mensen met een Nederlands paspoort hebben voor Jordanië een visum nodig. Deze kunt u eenvoudig bij aankomst op de luchthaven van Amman of Aqaba verkrijgen.

Wanneer zijn de feestdagen in Jordanië?

1 januari: nieuwjaarsdag
15 januari: dag van de boom
22 maart: dag van de Arabische liga
1 mei: dag van de arbeid
25 mei: onafhankelijkheidsdag
10 juni: feest van het leger en herdenking Grote Arabische opstand
11 augustus: troonsbestijging van koning Hoessein
14 november: verjaardag koning Hoessein
25 en 26 december: kerst

Jordanië is een islamitisch land en religieuze feestdagen zijn dan ook zeer belangrijk. De data van deze feesten variëren. Houdt er rekening mee dat bussen tijdens deze feesten snel zijn volgeboekt. Ook tijdens de Ramadan zijn er beperkte mogelijkheden. Zo zullen winkels en bedrijven vaak vroeger sluiten en zijn moskeeën niet toegankelijk voor niet-moslims.

Jordan Pass

De Jordan Pass is een ultiem ‘sightseeing package’ en geeft u als reiziger de mogelijkheid om alles uit uw reis te halen. Deze pas geeft u toegang tot een groot aantal toeristische bezienswaardigheden, historische locaties en musea waardoor het bezoeken van verschillende plekken wordt gestimuleerd. Wanneer u de Jordan Pass aanschaft heeft u in principe al betaald voor meer dan 40 bezienswaardigheden; waaronder een bezoek aan Petra, Jerash, Wadi Rum. Een dagkaart voor Petra kost alleen al meer dan de helft van de aanschaf van de Jordan Pass. De kans is groot dat u al snel de kosten eruit heeft. Nog een ander groot voordeel: wanneer u de Jordan Pass aanschaft heeft u geen visumkosten bij aankomst of vertrek. Zorg dan natuurlijk wel dat u de Jordan Pass van te voren in Nederland heeft aangeschaft. Voor meer informatie: https://www.jordanpass.jo.