Boek met onze 4 zekerheden

Hoe reis je binnen Madagaskar?

Vliegtuig
Air Madagascar verzorgt binnenlandse vluchten tussen de belangrijkste steden. Prijzen liggen rond de €200,- per vlucht. Als u met Air Madagascar naar Madagaskar bent gevlogen kunt u korting krijgen op de binnenlandse vluchten. U moet deze dan wel al in Nederland boeken.

Huurauto
Het huren van een auto is een prima manier om rond te reizen. Maar het is niet mogelijk zelf achter het stuur te gaan zitten. De wegen zijn erg slecht en rijden is vermoeiend als u geen ervaring heeft met het soort wegen. Bovendien is pech onderweg hierdoor niet ongebruikelijk en zijn er vele politieposten die u tegenhouden. Een chauffeur kan de meeste reparaties zelf uitvoeren. Bovendien kan een chauffeur vaak veel vertellen over het land en weet hij bezienswaardige plaatsen te vinden.

Openbaar vervoer
De belangrijkste vorm van openbaar vervoer is de taxi-brousse. Met deze kleine busjes zijn vrijwel alle plaatsen bereikbaar. De bus is goedkoop maar door de grote afstanden en de slechte wegen zijn de reistijden lang. Bovendien zijn ze weinig comfortabel.
Slechts op het traject Fianarantsoa- Manakara rijden passagierstreinen. Deze bieden een prettige en comfortabele manier van reizen.
Langs de kusten en tussen het vasteland en de verschillende eilanden varen passagiersboten en vrachtboten die passagiers meenemen.

Wat voor soort accommodatie is er?

Hotels op Madagaskar zijn door middel van een sterren systeem onderverdeeld in 5 klassen. De kwaliteit en de prijs varieert van matig maar zeer goedkoop tot goed en redelijk geprijsd.

Wat zijn de kosten van het levensonderhoud?

Het levensonderhoud is niet duur. Zo is een eenvoudige maar goede maaltijd te krijgen voor circa € 5,-, kost de entree voor een natuurpark rond de € 10,- en een taxirit in de hoofdstad niet meer dan € 1,-.

Wat is de beste reistijd?

Madagaskar is het hele jaar door goed te bereizen. Aan een aantal periodes zijn nadelen verbonden. In februari en maart valt veel regen. En in augustus en rond kerst en oud en nieuw hebben de Malagassiërs zelf vakantie en kan het op sommige plaatsen druk zijn.

Gemiddelde temperaturen liggen in het hoogland rond de 30 graden en aan de kust rond de 25 graden. ’s Nachts kan in het in de heuvels echter flink afkoelen.

Welke valuta wordt er gebruikt?

De munteenheid van Madagaskar is de Ariary. In Antananarivo is het mogelijk geld op te nemen met een bankpas. Duurdere hotels en restaurants accepteren een creditcard. Daarnaast is het aan te raden een bedrag aan cash euro’s mee te nemen voor noodgevallen. Voor de actuele koers kunt u kijken op, www.wisselkoers.nl.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Voor je eigen gezondheid is het verstandig om je van te voren te laten informeren over de inentingen en eventuele antimalaria middelen die je voor je reis nodig hebt. Vámonos Travels is niet bevoegd om medisch advies te geven. Meer informatie vooraf vindt u op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, www.lcr.nl.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Voor Madagaskar is een visum verplicht. Uiterlijk 72 uur van tevoren dient u een elektronische toestemming aan te vragen via http://www.evisamada.gov.mg/en/. Het visum is vervolgens bij aankomst in Antananarivo voor 35 euro te kopen (bij een verblijf tot 30 dagen). Uw paspoort dient bij terugkomst nog minstens 6 maanden geldig te zijn.