Boek met onze 4 zekerheden

Hoe reis je in Nepal?

Vliegtuig
Binnen Nepal vliegt Royal Nepal van Kathmandu naar de belangrijkste toeristische bestemmingen, tot diep in de Himalaya toe. Houdt u er wel rekening mee dat het “mooi weer” moet zijn. Bij bewolking vliegen ze niet, of zoals de Nepalese piloten zeggen: “De Nepalese wolken hebben bergen in zich.”

Huurauto
Het is niet aan te raden zelf achter het stuur te gaan zitten. Het verkeer is nogal chaotisch en verkeersregels schijnen soms nog uitgevonden te moeten worden. U kunt het beste een auto met chauffeur huren. Op deze manier heeft u en de vrijheid van eigen vervoer en een Nepalese chauffeur die de weg kent.

Openbaar vervoer
Reizen per trein is in Nepal geen optie. Maar tussen alle grotere en kleinere plaatsen rijden bussen. Deze zijn over het algemeen snel maar niet altijd even comfortabel.

Is er voldoende accommodatie?

Het aanbod varieert van heel eenvoudige backpack hotelletjes tot mooie luxe hotels. Voor de prijs van een eenvoudig Nederlands middenklasse onderkomen heeft u een 4 sterren hotel. De accommodatie is scherp geprijsd.

Wat zijn de kosten van het levensonderhoud?

Het levensonderhoud is goedkoop. In de toeristische plaatsen betaalt u wel wat meer maar met USD 25 p.p.p.d. aan maaltijden en drankjes komt u ruimschoots uit.

Wat is de beste reistijd?

Het hele jaar door kun je goed door Nepal reizen. De beste periode loopt van oktober tot en met maart. Maar deze is afhankelijk van de bestemming en de activiteit die u wilt doen.

Temperatuur: In Kathmandu en Pokhara in Nepal verblijft u op (geringe) hoogte, namelijk tussen de 800 en 1500 meter. Dit betekent dat het hier wat koeler is, maar echt koud wordt het niet.
Neerslag: Eind juni begint de regentijd. In de maanden juli en augustus valt veel regen. Van november tot maart is de droge periode voor Nepal, de tijd voor trekkings in de Himalaya.

Welke valuta gebruikt men?

De munteenheid van Nepal is de Nepalese rupee. Voor de actuele koers kunt u kijken op, www.wisselkoers.nl.
Ook in de wat kleinere plaatsen vindt u tegenwoordig geldautomaten. De grotere hotels, restaurants en souvenirwinkels accepteren creditcards.

Controleer voor vertrek of uw bankpas geschikt is om buiten Europa mee te betalen. In verband met de veiligheid wordt dit vaak automatisch beperkt door uw bank. Neem contact op met uw bank voor meer informatie.

Welke vaccinaties heb ik nodig?

Voor je eigen gezondheid is het verstandig om je van te voren te laten informeren over de inentingen en eventuele antimalaria middelen die je voor je reis nodig hebt. Vámonos Travels is niet bevoegd om medisch advies te geven. Meer informatie vooraf vindt u op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering, www.lcr.nl.

Ook kunt u via Thuisvaccinatie.nl een afspraak maken met een erkend arts die bij u thuis komt. Hij voorziet u van reisadvies en kan gelijk de juiste vaccinaties toedienen.

Welke reisdocumenten heb ik nodig?

Uw paspoort dient na vertrek uit Nepal nog zes maanden geldig te zijn. Ook heeft u een visum nodig. Deze is verkrijgbaar bij het Nepalese consulaat of bij aankomst in Kathmandu.