Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3925,-

Offerte aanvragen

25 dagen: Bonita Bolivia

 • Bolivia buiten de gebaande paden
 • Zeer complete reis
 • De zoutvlaktes van Uyuni vanuit Tupiza

Tijdens deze reis volg je niet de gebaande paden, maar ontdek je meer van dit unieke land. Zo reis je over land van Santa Cruz naar Sucre, bezoek je Uyuni vanuit Tupiza en ontdek je het dierenleven op de pampa's.

Nationaal Park Amboró is een van de belangrijkste beschermde gebieden van Bolivia, zowel vanwege zijn schilderachtige schoonheid van diepe kloven, bergen, rivieren en watervallen als om zijn diversiteit aan flora en fauna. Inmiddels zijn er 2.659 plantensoorten geregistreerd, hoewel er waarschijnlijk meer dan 3.500 verschillende soorten voorkomen. Er komen omstreeks 1.236 plantensoorten voor, die diverse endemische vogelsoorten aan.

Wie naar Bolivia komt, wil vrijwel zeker de hoofdstad Sucre, de "witte" stad, bezoeken. En terecht, want deze stad is zeer de moeite van een bezoek waard. Het centrum is prachtig met zijn witgeschilderde huizen, waarvan vele nog in koloniale stijl.
De ligging is eveneens erg mooi, vlakbij het gebergte van de Cordillera de los Frailes. Maar wat een tocht naar Sucre nog waardevoller maakt, is deze af te leggen via de oude handelsroute vanaf Samaipata.

Uiteraard mag een jeeptour over de immense zoutvlakte van Uyuni niet ontbreken. Je gaat hierheen vanuit Tupiza. Niet alleen is Tupiza een hele leuke plaats om te verblijven, je reist zo ook nog eens tegen de stroom in en bewaart het mooiste deel voor het laatst!

Nationaal Park Madidi is één van de reservaten die het rijkst is aan biodiversiteit in Bolivia. Je vindt er onder andere bergachtig nevelwoud, wilde rivieren, meren, subtropisch en tropisch woud en savanne wetlands (pampa), vele vogelsoorten en andere dieren. Vanuit een authentieke lodge maak je uitstapjes onder begeleiding van een gids.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Santa Cruz

Je hebt een nachtvlucht via Madrid naar Santa Cruz in Bolivia.

Dag 2 Santa Cruz

Deze voor Boliviaanse begrippen laaggelegen stad wordt geroemd om zijn klimaat en is mede daarom een prettige plaats om de reis te beginnen. Een ander voordeel is de hoogte: op 400 meter biedt het alvast de mogelijkheid om enigszins te wennen aan de later tegen te komen veel hogere delen van het land. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn het koloniale centrum met zijn gezellige centrale plein en de uitgestrekte markt. Hier maak je voor het eerst kennis met de Indianen van de Andes. In het jaar 1966 vertrok Che naar Bolivia om ook daar de revolutie te brengen. Hij had zijn basiskamp in de jungle van Ñancahuazu. Er komen maar heel weinig toeristen in dit gebied. Per auto met chauffeur volg je de ‘Ruta del Che’.

Dag 3 2D/1N NP Amboró

100% rust en natuur, een unieke tour voor natuur-en vogelliefhebbers en een ideale plek om even bij te komen van een lange reis.
Deze tour brengt je naar een verscholen juweel in Nationaal Park Amboró! Een overweldigende natuur; vele vogelsoorten, orchideeën en bromelia´s.
De jaguar, kleine katachtigen en de tapir leven in deze omgeving. De agouti, het gordeldier, de neusbeer, het stinkdier, apen en andere diersoorten komen hier volop voor!
De koloniale lodge telt slechts tien kamers met privé badkamer en hangmatten van waaruit je de steile roodgekleurde zandstenen bergen van Volcanes kunt zien. Het gebied biedt een veelheid aan wandelpaden en je kunt kiezen uit wandelingen naar watervallen, uitkijkpunten, een speciale orchideeënwandeling en meer. De wandeltijd varieert van één tot zeven uur. In overleg met de gids bepaal je per dag welke wandeling je zult maken.
Na een wandeling kun je je opfrissen in de waterval naast de lodge of genieten van de omgeving vanuit een luie stoel of hangmat. In de lodge zijn boeken over de flora en fauna van het gebied ter inzage.

Dag 4 2D/1N NP Amboró, Samaipata

U heeft nog een dag om te genieten van NP Amboró. U overnacht in Samaipata.

Samaipata is gelegen in een schitterende omgeving. Het is een populaire weekendbestemming voor de lokale bevolking uit de omgeving, vanwege het verkoelende klimaat.
Als er genoeg tijd is stop je onderweg bij de watervallen van Las Cuevas en/of bij El Fuerte, een archeologische vindplaats. De entreegelden zijn niet inbegrepen, omdat het niet zeker is dat er voldoende tijd is voor een bezoek.

Dag 5 3D/2N Oude Handelsroute

Je maakt een 3-daagse tocht over land van Samaipata naar Sucre. Het is ook mogelijk om dit in 2, of juist in 4 dagen te doen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Dag 1 staat in het teken van de legendarische Ché Guevara. In Vallegrande bezoek je het uitstekend gedocumenteerde museum ter ere van Ché en het ziekenhuis waar Ché´s lichaam aan de wereldpers en het volk werd getoond na zijn executie en je ziet hier de op een muur gekopieerde afscheidsbrief aan zijn kinderen.
Je bezoekt het mausoleum waar Ché meer dan 30 jaar begraven heeft gelegen. Ook gaan we naar de plek waar Tania Bunke, de enige vrouwelijke guerrillastrijder die sneuvelde tijdens de gevechten, begraven werd. Tussen deze bezoeken door lunch je in Vallegrande.
´s Middags rijd je via het authentieke dorpje Pucará door naar La Higuera. Dit is een prachtige route waarop je regelmatig condors ziet.
In Pucará houd je een pauze om door de straatjes te slenteren en wellicht op de Plaza een praatje te maken met de vriendelijke bevolking.

Indien de tijd het toelaat rijd je over een bergrug die mooi uitzicht biedt op de Río Grande via Abra de Picacho naar La Higuera. Je overnacht in La Higuera in het romantische hostal dat in Ché´s tijd het huis van de telegrafist was. Omdat er geen (goed functionerende) elektriciteit is in La Higuera, zullen geniet je van een diner bij kaarslicht!

Dag 6 3D/2N Oude Handelsroute

Voor vandaag zijn er verschillende opties:Je bezoekt de school waar Ché geëxecuteerd werd. Tegenwoordig is er een klein museum in gevestigd. Vervolgens bekijk je drie standbeelden ter ere van Ché bekijken op de Plaza. Je maakt een wandeling van circa 3,5 uur via de Abra de Batán naar de Quebrada del Churo, de plek waar Ché gevangen werd genomen. Het is een behoorlijke afdaling en klim. Na de lunch daal je per auto af naar de Río Grande.Na het bezoek aan het museum en het bekijken van de standbeelden ga je downhill biken naar de Rio Grande. La Higuera ligt op ca. 2040m hoogte en je daalt in ongeveer 2 uur af naar circa 1000m. Aan de oever van de Río Grande heb je de gelegenheid om uit te rusten of je kunt even zwemmen in de rivier. Je krijgt een lunchpakket mee. Er rijdt een auto mee om je fiets op te halen en zelf word je opgehaald op de brug over de Río Grande om de reis te vervolgen.Na het bezoek aan het museum en het bekijken van de standbeelden daal je per auto af naar de Río Grande. Ons doel is om later in de omgeving van Nuevo Mundo een 90 m hoge waterval te gaan bekijken (indien de weg- en weersomstandigheden dat toelaten). Je krijgt een lunchpakket mee voor onderweg. De wandeling van de plek waar de auto geparkeerd staat naar de waterval duurt ca. 45 minuten.
Tijdens de afdaling van La Higuera naar de Río Grande krijg je een prachtig en gevarieerd landschap te zien en waarschijnlijk papegaaien, gieren en andere vogels. Op de indrukwekkende brug over de Rio Grande wordt er gestopt. Het landschap tussen de Rio Grande en Nuevo Mundo is zeer afwisselend; cactussen, zwarte aarde, rode rotsen, uitzichten op de rivier en bergen.

De tocht vervolgt langs het gehucht El Oro met zijn witte huisjes, rode daken, zwarte aarde, groene bananenbomen en suikerriet.
Als je voor de 3e optie hebt gekozen ga je bij Nuevo Mundo de wandeling naar de waterval maken. Wellicht tref je daarna in Nuevo Mundo een weefster die handgeweven kleden maakt.

Vervolgens ga je naar Villa Serrano. Dit is een leuk plaatsje dat bekendheid staat vanwege de grootste charango ter wereld die je in het museum gaat bekijken als er voldoende tijd is. Dit op een gitaar lijkend instrument wordt tweemaal per jaar bespeeld door meerdere personen tegelijk.
Van maandag tot en met vrijdag kun je ´s avonds een school bezoeken waar kinderen leren de charango te maken en te bespelen. Je overnacht in Villa Serrano.

Dag 7 naar Sucre

Als er op dag 2 geen tijd was om het museum te bezoeken dan doe je dit vandaag. Eenmaal op weg kun je genieten van het veranderende landschap; hogere bergen en een andere stijl huizen.

Je rijdt via Tomina, waar je één van de oudste kerken van Chuquisaca bezoekt, richting Tarabuco. Daarna maak je een korte wandeling op de berg Calle Calle, met een schitterend uitzicht over de omgeving, waar de vrijheidsstrijders Manuel Padilla en Juana Azurduy streden.
Verderop, bij de kloof van Lamboya heb je kans om de endemische klifparkiet te zien of de kolibrie gigante. Dit is met zijn 22 cm de grootste kolibrie van Zuid-Amerika.
Dan klimt de weg naar een vlak gebied waar aardappels, mais en quinoa wordt verbouwd. De handelsroute eindigt in de stad Sucre.

Dag 8-9 Sucre

In Sucre is de koloniale erfenis prachtig bewaard gebleven. Verschillende kerken en musea zijn de moeite van een bezoek waard, zoals bijvoorbeeld de kathedraal uit de 17e eeuw en het Huis van de Vrijheid, waar in 1825 de onafhankelijkheid van Bolivia werd uitgeroepen.
En natuurlijk moet je een tijdje op het centrale plein gaan zitten om te genieten van het leven op straat. Schoenpoetsers zijn op zoek naar klanten, oudere mannen zitten in het zonnetje een krantje te lezen en verliefde stelletjes ontmoeten elkaar.

Als je hier op een zondag bent kun je een excursie maken naar Tarabuco. In dit plaatsje, dat op een uur van Sucre ligt, speelt zich namelijk op die dag ėėn van de grootste en meest kleurrijke markten van Zuid-Amerika af.

Dag 10-11 Potosi

Busreis Sucre – Potosí (ca. 3 uur)

Dit plaatsje is met 4050 meter de hoogst gelegen stad ter wereld. In de zeventiende eeuw was Potosi niet alleen de grootste maar ook de rijkste stad van het hele Amerikaanse continent.
Het Spaans kent nog steeds het spreekwoord 'dit is een Potosi' voor iets wat van een ongelofelijke rijkdom is. Deze rijkdom was afkomstig uit de Cerro Rico, de 'rijke berg', een kegelvormige berg naast de stad die ooit enorme hoeveelheden zilver bevatte.
Alhoewel de rijke zilveraderen allang zijn uitgeput werken nog steeds duizenden mensen in de mijnen in de Cerro Rico, nu vooral op zoek naar tin. 's Middags kun je een bezoek brengen aan deze mijnen.
De omstandigheden waaronder de mijnwerkers hier werken zullen grote indruk maken.

Dag 12-13 Tupiza

Busreis Potosí – Tupiza (ca. 6,5 uur)

In Tupiza vind je indrukwekkende wildwesttaferelen met verlaten berggebieden in allerlei kleuren, hoge cactussen, lama's en veel indianen. De beste manier om de omgeving te verkennen is per paard, maar natuurlijk kun je hier ook heerlijk wandelen. Hoogtepunten zijn de kloof van Palmira, de rotsformatie van La Puerta del Diablo, de Valle de los Machos met zijn fallische rotsformaties en de Cañon del Inca.

Dag 14 4D/3N Uyunitour

De Salar de Uyuni is de grootste toeristische trekpleister van Bolivia.
Fantastische uitzichten, adembenemende landschappen, de flora en fauna, vulkanen en nog veel meer zijn hiervoor de reden. Met een oppervlakte van 10.500 km² is de Salar de Uyuni de grootste zoutvlakte ter wereld. Het zoutmeer bestaat uit elf zoutlagen van verschillende dikten, heeft een diepte van 120 meter en is rijk aan mineralen. De gemiddelde dagtemperatuur is 20°C terwijl de nachttemperatuur gemiddeld -25°C bedraagt. In de Salar de Uyuni bevinden zich eilanden in de vorm van een vis, Isla del Pescado en Incahuasi. Beide eilanden zijn begroeid met een grote hoeveelheid cactussen die tot tien meter hoog worden. In het N.P. Eduardo Avaroa kun je bij Laguna Colorada, de rode lagune, Andes flamingo's zien.

Vanuit Tupiza stap je in een jeep voor een meerdaagse tour over de zoutvlakte van Uyuni en de schitterend gekleurde bergen op de hoogvlakte. De meeste tours starten vanuit Uyuni. Door in Tupiza te beginnen kom je veel minder andere toeristen tegen en geniet je in alle rust van al het moois dat je gaat zien. Op de eerste dag zie je de Quebrada van Palala, een door erosie spectaculair gekartelde rotsformatie. Hierna bezoek je de Sillar waar je geniet van het dramatische landschap voordat je verder gaat naar Nazarenito, een kleine mijnbouw gemeenschap. Aan het einde van de dag kom je aan in San Antonio de Lipéz (4.260 m) waar je de eerste nacht doorbrengt. Ondanks de temperatuur (-18/-20°), bevelen we je aan naar buiten te gaan om de immense Melkweg boven je te aanschouwen, want hier in San Antonio is de hemel werkelijk adembenemend.

Dag 15 4D/3N Uyunitour

Je staat redelijk vroeg op omdat dit de langste dag van de tour is. Je rijdt door het verlaten spookstadje van San Antonio dat ooit beroemd was vanwege zijn rijkdom aan goud. Volgens lokale legendes heeft de plaats onder heerschappij van de duivel gestaan en werden de dorpsbewoners gedwongen te vluchten. Na San Antonio kom je langs Laguna Morejón en het gebied met dezelfde naam, met vulkanische geërodeerde rotsformaties. Via de dorpjes Quetena Chico en Quetena Grande arriveer je bij Laguna Kolpa, waar grondstoffen worden gewonnen voor het maken van zeep. Via de Salar de Chalviri gaat de weg verder naar de heetwaterbronnen waar je kunt zwemmen en gaat lunchen.
De volgende stops zijn de lagunes Verde en Blanca, gelegen aan de voet van de Licancabur vulkaan (5.868 m). De vulkaan geeft de grens aan tussen Chili en Bolivia. Laguna Verdes groene kleur wordt veroorzaakt door het hoge gehalte aan arsenicum en magnesium in het water.
Daarna kom je bij El Desierto de Dalí; een plek met bergen van surrealistische kleuren die herinneren aan de werken van Salvador Dalí- en rotsformaties van versteende lava. Het volgende hoogtepunt zijn de Sol de Mañana Geisers op een hoogte van 5.000 m. Dit gebied is uiterst vulkanisch met temperaturen in de modderpoelen tot 90°. Tenslotte overnacht je in Huallajara.

Dag 16 4D/3N Uyunitour

De eerste bezienswaardigheid vandaag is Laguna Colorada waar in het warme seizoen flamingo´s te zien zijn. Het meer is tamelijk ondiep en heeft eilandjes van borax en ijs. De dieprode kleur van het meer wordt veroorzaakt door chloorbacteriën en afzettingen in het water.
De reis vervolgt door de Siloliwoestijn en daar zie je de beroemde Árbol de Piedra (een rotsformatie in de vorm van een boom) welke door erosie werd uitgesleten. Ook vandaag zie je verschillende lagunes. Bij Laguna Hedionda, waar je flamingo´s, vicuña´s en misschien zelfs een Andes vos kunt zien, is er tijd voor de lunch. Daarna passeer je de Ollagüe Vulkaan, waaruit constant rook vrijkomt, en reis je door de Salar de Chiguana naar Puerta Chuvica, waar je de laatste nacht zult doorbrengen.

Dag 17 Laatste dag Uyunitour en bus La Paz

Busreis Uyuni– La Paz (ca. 10 uur)

Na zoveel bijzondere landschappen denk je misschien dat het niet mooier kan, maar de immense Salar de Uyuni is met niets te vergelijken. Met zijn 10.500 km² is de Salar de Uyuni de grootste zoutvlakte ter wereld, zich uitstrekkend in alle richtingen zover het oog rijkt. Vanaf hier kun je de Tunupa Vulkaan zien. De zoutvlaktes bestaan uit 11 aparte lagen met een dikte van tussen de 2 tot 20 m. Het is het grootste reservaat van mineralen zoals lithium, magnesium, potassium, stikstof, fosfor en borax ter wereld. De vlakte heeft 14 kleine eilanden, waarvan de meest belangrijke Incahuasi en Isla del Pescado zijn.
Wanneer je de zoutvlakte verlaat, bezoek je Colchani, het dorp waar zout wordt verwerkt tot keukenzout. Hier zijn souvenirs te koop van zout en van alpacawol, de belangrijkste industrieën in de omgeving. Uiteindelijk kom je in Uyuni aan, waar het Treinenkerkhof is. Hier zie je de eerste Boliviaanse stoomtreinen die inmiddels zijn afgedankt. De tour eindigt in Uyuni tussen 13.00 en 14.00 uur.

Dag 18-19 La Paz

La Paz is de belangrijkste stad van Bolivia. Het is spectaculair gelegen in een diepe kloof. Het oude en het moderne centrum liggen in de diepte terwijl de armere bewoners hun wijken langs de steile hellingen hebben gebouwd. Ruimtegebrek heeft op de hoogvlakte, aan de rand van de kloof, een nieuwe stad doen ontstaan, met inmiddels al meer dan een half miljoen inwoners. De wit besneeuwde Illimani, 6440 meter hoog, torent boven alles uit.
 
Gedurende je verblijf in La Paz kun je de stad zelf verkennen of excursies ondernemen naar bezienswaardigheden buiten de stad. Het centrum van de stad is de Plaza Murillo, het plein waaraan de kathedraal, het presidentiële paleis en het Parlementsgebouw liggen. Verder heeft La Paz verschillende goede musea, zoals onder andere het Goudmuseum met sieraden uit de Incatijd. Bijzonder is ook een bezoek aan het kerkhof. Bolivianen begraven hun doden niet in de grond maar boven en naast elkaar in 'flatgebouwen'. Voor de graven staan fotootjes van de overledenen en vazen met bloemen.

Vanuit La Paz zijn verschillende excursies mogelijk. Ben je geïnteresseerd in archeologie dan moet je naar Tihuanaco, het centrum van een oude beschaving die nog voor de Inca's bestond aan de oevers van het Titicaca-meer. Niet ver buiten de stad ligt verder Chacaltaya, op 5300 meter de hoogste skipiste ter wereld. En diep in de kloof waarin La Paz ligt, is de Maanvallei te vinden. Door erosie is hier een wonderlijk landschap met rotsen in allerlei vreemde vormen ontstaan

Dag 20 3D/2N Caracoles Pampatour

Je vliegt van La Paz naar Rurrenabaque.

Het junglegebied van Bolivia is fantastisch mooi en wordt gekenmerkt door de veelzijdigheid van flora en fauna. Je komt hier niet alleen dichtbegroeid regenwoud tegen, maar ook de open pampa waar je veel dieren kunt spotten, zoals apen, alligators, capibara's, etc.

Via boottochten en wandelingen leer je de omgeving kennen en de Boliviaanse gidsen geven veel extra informatie over natuur en cultuur. Je vliegt naar Rurrenabaque waar een jeep voor je klaar staat. De rit gaat over onverharde weg waarbij je langs Reyes en Santa Rosa del Yacuma komt.

De rit wordt gevolgd door een korte boottocht op de Yacuma Rivier naar de Caracoles Eco Lodge. Daar zul je lunchen en kun je een korte siësta houden. Halverwege de middag vertrek je per boot om het dierenleven van de pampa te zien. De dieren laten zich gemakkelijk zien en fotograferen.

De beste tijd voor een bezoek aan de pampa is het droge seizoen, wanneer veel capibara's, schildpadden en wellicht anaconda´s langs de oever van de rivier zich liggen op te warmen of aan het jagen zijn. Je zult zeker de rivierdolfijn, de zwarte kaaiman, apen en vele vogels zien. Vervolgens is het tijd om terug te keren naar de lodge.

Dag 21 3D/2N Caracoles Pampatour

Meteen na het ontbijt op de tweede dag ga je weer op avontuur. Je loopt gedurende zo´n drie tot vier uur door moerasland op zoek naar de enorme anaconda. De gids kan je ook de zwarte en witte kaaiman aanwijzen. Vervolgens keer je terug naar de lodge voor de lunch.
´s Middags ga je een boottocht maken op de Yacuma Rivier om piranha´s te zien of te zwemmen met de speelse rivierdolfijnen. Daarna keer je terug naar de lodge. In het donker ga je nogmaals een boottocht maken om de ogen van de kaaiman te zien en ander nachtleven.

Dag 22 Laatste dag Pampatour, Rurrenabaque

Op de derde dag vertrek  je na het ontbijt wederom voor een boottocht om groepen doodshoofdaapjes te zien die in grote aantallen door de kruinen van de bomen trekken. De pampa is ook het thuis van twee andere primaten; de zwarte en de rode brulaap. Je krijgt de lunch in de lodge. Daarna keer je per boot en 4×4 jeep terug naar Rurrenabaque waar je laat in de middag aankomt en overnacht.

Dag 23 Vlucht naar La Paz en laatste overnachting

Je hebt nog een overnachting in La Paz, voor je terug naar huis vliegt.

Dag 24-25 Vertrek uit La Paz

De reis zit er helaas weer op. Je hebt een nachtvlucht terug naar huis.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Santa Cruz
2 Santa Cruz
LP Santa Cruz Boutique Hotel Senses Cortez
3 2D/1N NP Amboró
Refugio Los Volcanes Refugio Los Volcanes Refugio Los Volcanes
4 2D/1N NP Amboró, Samaipata
Landhaus El Pueblito El Pueblito
5-6 3D/2N Oude Handelsroute
La Higuera La Higuera La Higuera
7 naar Sucre
Casa Verde La Posada Mi Pueblo Samary
8-9 Sucre
Casa Verde La Posada Mi Pueblo Samary
10-11 Potosi
Cima Argentum Hostal Colonial La Coloso
12-13 Tupiza
La Torre La Torre La Torre
14-16 4D/3N Uyunitour
Uyunitour basic-groep Uyunitour basic-privé Uyunitour luxe-privé
17 Laatste dag Uyunitour en bus La Paz
18-19 La Paz
LP Columbus Hotel Rosario Camino Real
20-21 3D/2N Caracoles Pampatour
Caracoles ecolodge - groep Caracoles ecolodge - privé Caracoles ecolodge - privé
22 Laatste dag Pampatour, Rurrenabaque
El Ambaibo Maya de la Amazonia Maya de la Amazonia
23 Vlucht naar La Paz en laatste overnachting
LP Columbus Hotel Rosario Camino Real
24-25 Vertrek uit La Paz
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 3925,- v.a. € 4725,- v.a. € 5549,-
Hoogseizoen (juli, aug, rond kerst) v.a. € 4149,- v.a. € 4925,- v.a. € 5675,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam –Santa Cruz // La Paz – Amsterdam met Air Europa inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Transfer na aankomst in Santa Cruz
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Vroege check in Santa Cruz op dag 2 (incl. ontbijt)
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • 2 dagen/1 nacht NP Amboró, incl. transfer vanaf Santa Cruz, overnachting, maaltijden, excursies, entreegelden en een gids (afhankelijk van beschikbaarheid Engels- of Duitstalig) bij de lodge. Drop off in Samaipata.
 • 3 dagen/2 nachten Oude Handelsroute van Samaipata naar Sucre, incl. vervoer, maaltijden, Duitse- of Spaanssprekende gids; afhankelijk van beschikbaarheid.
 • Bus Sucre – Potosí
 • Bus Potosí – Tupiza
 • Bus Uyuni – La Paz (nachtbus)
 • 4 dagen/3 nachten jeeptour Uyuni vanaf Tupiza, incl. vervoer, maaltijden, Spaanstalige chauffeur/gids. (Engelstalige gids heeft geen meerwaarde) Basic = eenvoudige overnachting op een slaapzaal Luxe = 3* Taykahotels. Voor de jeeptour heb je de keuze uit een groepstour of privé. De luxe-variant kan alleen privé.
 • 3 dagen/2 nachten Pampa tour, incl. vluchten La Paz-Rurrenabaque-La Paz, Engelstalige gids, transfer vliegveld – hotel v.v. in Rurrenabaque, excl. entreekosten NP Madidi ca. $ 23 p.p.

Exclusief

 • Overig transfers en vervoer
 • Excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie (GreenSeat): € 15,50 per persoon
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.