Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3275,-

Offerte aanvragen

22 dagen Bolivia: Van kaal hooggebergte tot groene jungle

 • De witte steden Sucre en Potosi
 • Het einde van de wereld op de zoutvlaktes
 • Primair regenwoud bij Rurrenabaque

Puur Bolivia; een land waar vrouwen in kleurrijke rokken en met bolhoedjes lopen terwijl ze kinderen op hun rug dragen en tegelijkertijd werken op het land. Het harde klimaat maakt Bolivia een fantastisch mooi land om te bezoeken, maar ook zwaar om in te overleven voor de veelal arme bevolking.

Deze reis komt langs de mooie 'Ciudad Blanca' Sucre, de officiële hoofdstad van het land, Potosí de mijnenstad en de werkelijk adembenemende witte zoutvlakte bij Uyuni! De leuke stad La Paz laat je een iets moderner Bolivia zien, maar hier kan ook de traditionele heksenmarkt niet gemist worden. Kruiden, beeldjes van Pachamama en lamafoetussen zijn hier te koop om voorspoed bij de goden te verzoeken.

Gevarieerde natuur vind je rond Coroico en Rurrenabaque. Op diverse hoogten kom je andere uitzichten, dieren, bloemen en planten tegen. Daar waar eerst de condors heersten, zie je nu papegaaien en apen.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Santa Cruz

Je hebt een nachtvlucht via Madrid naar Santa Cruz in Bolivia.

Dag 2 Santa Cruz

Deze voor Boliviaanse begrippen laaggelegen stad wordt geroemd om zijn klimaat en is mede daarom een prettige plaats om de reis te beginnen. Een ander voordeel is de hoogte: op 400 meter biedt het alvast de mogelijkheid om enigszins te wennen aan de later tegen te komen veel hogere delen van het land. Belangrijkste bezienswaardigheden zijn het koloniale centrum met zijn gezellige centrale plein en de uitgestrekte markt. Hier maak je voor het eerst kennis met de Indianen van de Andes. In het jaar 1966 vertrok Che naar Bolivia om ook daar de revolutie te brengen. Hij had zijn basiskamp in de jungle van Ñancahuazu. Er komen maar heel weinig toeristen in dit gebied. Per auto met chauffeur volg je de ‘Ruta del Che’.

Dag 3-5 Sucre

Je vliegt naar Sucre.

In Sucre is de koloniale erfenis prachtig bewaard gebleven. Verschillende kerken en musea zijn de moeite van een bezoek waard, zoals bijvoorbeeld de kathedraal uit de 17e eeuw en het Huis van de Vrijheid, waar in 1825 de onafhankelijkheid van Bolivia werd uitgeroepen.
En natuurlijk moet je een tijdje op het centrale plein gaan zitten om te genieten van het leven op straat. Schoenpoetsers zijn op zoek naar klanten, oudere mannen zitten in het zonnetje een krantje te lezen en verliefde stelletjes ontmoeten elkaar.

Als je hier op een zondag bent kun je een excursie maken naar Tarabuco. In dit plaatsje, dat op een uur van Sucre ligt, speelt zich namelijk op die dag ėėn van de grootste en meest kleurrijke markten van Zuid-Amerika af.

Dag 6-7 Potosi

Busreis Sucre – Potosí (ca. 3 uur)

Dit plaatsje is met 4050 meter de hoogst gelegen stad ter wereld. In de zeventiende eeuw was Potosi niet alleen de grootste maar ook de rijkste stad van het hele Amerikaanse continent.
Het Spaans kent nog steeds het spreekwoord 'dit is een Potosi' voor iets wat van een ongelofelijke rijkdom is. Deze rijkdom was afkomstig uit de Cerro Rico, de 'rijke berg', een kegelvormige berg naast de stad die ooit enorme hoeveelheden zilver bevatte.
Alhoewel de rijke zilveraderen allang zijn uitgeput werken nog steeds duizenden mensen in de mijnen in de Cerro Rico, nu vooral op zoek naar tin. 's Middags kun je een bezoek brengen aan deze mijnen.
De omstandigheden waaronder de mijnwerkers hier werken zullen grote indruk maken.

Dag 8 Uyuni

Busreis Potosí – Uyuni (ca. 4 uur)

Uyuni is een klein stadje in het midden van de Altiplano waar niet veel is te zien. Je komt er dan ook niet voor het stadje zelf, maar het dient als startpunt voor een excursie door één van de mooiste en meest bijzondere landschappen ter wereld: de Salar.

Dag 9 3D/2N Uyunitour

De Salar de Uyuni is de grootste toeristische trekpleister van Bolivia. Fantastische uitzichten, adembenemende landschappen, de flora en fauna, vulkanen en nog veel meer zijn hiervoor de reden.
Met een oppervlakte van 10.500 km² is de Salar de Uyuni de grootste zoutvlakte ter wereld. Het zoutmeer bestaat uit elf zoutlagen van verschillende dikten, heeft een diepte van 120 meter en is rijk aan mineralen. De gemiddelde dagtemperatuur is 20°C, terwijl de nachttemperatuur gemiddeld -25°C bedraagt.
Op de Salar de Uyuni bevinden zich een eiland in de vorm van een vis, Isla del Pescado, en eiland Incahuasi. Beide eilanden zijn begroeid met een grote hoeveelheid cactussen die tot tien meter hoog worden. In het N.P. Eduardo Avaroa kun je bij Laguna Colorada, de rode lagune, Andes flamingo's zien.

In landrovers en onder begeleiding van een Boliviaanse gids trek je in een internationale groep de natuur in. Wij bieden verschillende comfortvarianten: reizen in een groep of een privétour en overnachtingen in eenvoudige slaapzalen of in in 3* Tayka hotels. Alle maaltijden tijdens de excursie zijn inbegrepen.

Op dag 1 van deze fantastische tour over de Salar de Uyuni breng je een bezoek aan Colchani, waar je van zout gemaakte kunstwerkjes gaat bekijken, alsmede het proces van het maken van keukenzout.
Daarna bezoek je het Zouthotel en het eiland Incahuasi, waar je een korte wandeling maakt over de vulkanische rotsen, tussen de gigantische cactussen door. Onderweg naar San Pedro de Queméz of San Juan, waar je overnacht, bezoek je Duivelsgrot en Galaxia Cristal. De tocht over de zoutvlakte is adembenemend mooi!

Dag 10 3D/2N Uyunitour

Op de tweede dag ga je de Ollagüe Vulkaan in Chiguana bezichtigen. De reis gaat verder met een bezoek aan gekleurde meren Laguna Cañapa, Laguna Hedionda en Laguna Chiarkota. Ook bezoek je de Silolí Woestijn en krijg je de Stenen Boom te zien: een rotsformatie van meer dan acht meter hoog. Je overnacht in een basic lodge aan de Laguna Colorada.

Dag 11 Dag 3 Uyunitour en nachtbus naar La Paz

Busreis Uyuni– La Paz (ca. 10 uur)

Het vertrek op de derde dag is erg vroeg, om de zonsopkomst aan de Laguna Colorada mee te maken. Je bezoekt de geisers, Laguna Verde en de Licancabur Vulkaan en de mogelijkheid bestaat om de warmwaterbronnen in te gaan. Op de weg terug naar Uyuni bezoek je de Valle de las Rocas en het Kerkhof voor treinen. Aan het einde van de dag ben je weer terug in Uyuni.

Dag 12-13 La Paz

La Paz is de belangrijkste stad van Bolivia. Het is spectaculair gelegen in een diepe kloof. Het oude en het moderne centrum liggen in de diepte terwijl de armere bewoners hun wijken langs de steile hellingen hebben gebouwd. Ruimtegebrek heeft op de hoogvlakte, aan de rand van de kloof, een nieuwe stad doen ontstaan, met inmiddels al meer dan een half miljoen inwoners. De wit besneeuwde Illimani, 6440 meter hoog, torent boven alles uit.
 
Gedurende je verblijf in La Paz kun je de stad zelf verkennen of excursies ondernemen naar bezienswaardigheden buiten de stad. Het centrum van de stad is de Plaza Murillo, het plein waaraan de kathedraal, het presidentiële paleis en het Parlementsgebouw liggen. Verder heeft La Paz verschillende goede musea, zoals onder andere het Goudmuseum met sieraden uit de Incatijd. Bijzonder is ook een bezoek aan het kerkhof. Bolivianen begraven hun doden niet in de grond maar boven en naast elkaar in 'flatgebouwen'. Voor de graven staan fotootjes van de overledenen en vazen met bloemen.

Vanuit La Paz zijn verschillende excursies mogelijk. Ben je geïnteresseerd in archeologie dan moet je naar Tihuanaco, het centrum van een oude beschaving die nog voor de Inca's bestond aan de oevers van het Titicaca-meer. Niet ver buiten de stad ligt verder Chacaltaya, op 5300 meter de hoogste skipiste ter wereld. En diep in de kloof waarin La Paz ligt, is de Maanvallei te vinden. Door erosie is hier een wonderlijk landschap met rotsen in allerlei vreemde vormen ontstaan

Dag 14-15 Coroico

Je gaat zelf met de bus naar Coroico. Deze zit niet bij de reis inbegrepen.

Met een minibusje, of zeer spectaculair met de fiets, daal je af van ruim 4000 meter naar 1700 waar je aankomt in het plaatsje Coroico.
Coroico is een sfeervol plaatsje en op deze hoogte heeft het een zeer mild, subtropisch klimaat. In de omgeving van Coroico zijn veel mooie wandelingen te maken door een omgeving vol bananen- en sinaasappelbomen.

Dag 16 Terug naar La Paz

Je gaat weer met de bus terug naar La Paz. De bus zit niet bij de reis inbegrepen.

Dag 17 4D/3N Chalalán jungletour

Je vliegt van La Paz naar Rurrenabaque.

Nationaal Park Madidi is één van de reservaten die het meest rijk is aan biodiversiteit in Bolivia. Je vindt er onder andere bergachtig nevelwoud, wilde rivieren, meren, subtropisch en tropisch woud en savanne wetlands (pampa), vele vogelsoorten en andere dieren.
Het Madidi Park beslaat 18.957 km² en is gelegen in het noordelijk deel van het departement La Paz. Het gebied vormt de overgangszone tussen het tropisch Amazone regenwoud en de Amazone Savanne of Pampa. Het N.P. Madidi is bereikbaar vanaf Rurrenabaque. Je vliegt vanaf La Paz in ongeveer een uur naar deze stad.
 
Je verblijft in de Chalalán Eco lodge
 
Met een bezoek aan Chalalán ondersteun je niet alleen de gemeenschap van San José de Uchupiamonas in economische zin, maar help je ook mee aan de bescherming, conservatie en redding van dit van onschatbare waarde zijnde natuurlijke en culturele erfgoed.
 
Op dag 1 vertrek je vanuit het hotel of vanaf het vliegveld in Rurrenabaque naar de oever van de Beni rivier om per comfortabele boot naar de Chalalán Eco Lodge in het Nationaal Park Madidi te worden gebracht. De tocht over de rivieren Beni en Tuíchi duurt ongeveer vijf en een half uur.
Je krijgt een lunchpakket mee voor onderweg. De boot legt aan in het haventje van Chalalán en je maakt een wandeling van circa 25 minuten door de jungle naar de Eco Lodge. Hier krijg je je huisje of kamer toegewezen.
Daarna heb je de tijd om uit te rusten of te zwemmen in het meer. Vervolgens maak je een wandeling over het Paraba-pad. Vanaf een uitkijkpunt heb je een prachtig uitzicht over het meer, de bergen en het indrukwekkende tropische regenwoud van Madidi. Per kano ga je over de rivier naar het meer om er vogels en apen te spotten. Je krijgt uitleg over het gebruik van hardhout en het dierenleven.
Na het diner maak je een avondwandeling over een wandelpad om nachtdieren te zien, zoals insecten, kikkers, slangen, nachtvlinders en spinnen. Je kunt er ook voor kiezen om in een kano amfibieën, nachtvogels en alligators te gaan bekijken.

Dag 18 4D/3N Chalalán jungletour

Na het ontbijtbuffet vertrek je voor een interpretatiewandeling over de themapaden. Lunch in de Eco Lodge. Daarna heb je tijd om uit te rusten of te zwemmen in het meer. Dan maak je een korte interpretatiewandeling. Hierna krijg je een video over het N.P. Madidi te zien.´s Avonds na het een diner ga je per kano een tocht maken op het meer om amfibieën, nachtvogels en de glinsterende ogen van de alligators te zien.

Dag 19 4D/3N Chalalán jungletour

Vandaag staat er een mooie dagwandeling Rayamayo en Eslabón op het programma. Onderweg kun je wellicht slingerapen, herten, wilde zwijnen, tapirs en misschien wel de jaguar zien. Je kunt je meegenomen lunchpakket gebruiken aan de oever van de rivier. Daarna wandel je langs de rivieroever om insecten en vogels te zien, voor je terug keert naar de Eco Lodge. Vervolgens ga je per kano langs de oevers van het meer om vogels, apen en de tropische vanille plant te zien. ´s Avonds zul je genieten van een diner met typische visgerechten en folkloristische muziek en dans.

Dag 20 Laatste dag jungletour en vlucht naar La Paz

Je vliegt terug naar La Paz voor een laatste overnachting.

Vroeg ontbijt om daarna naar het haventje van Chalalán aan de Tuíchi Rivier te wandelen. Je vaart per comfortabele boot terug naar Rurrenabaque. Vervolgens word je naar het vliegveld gebracht voor de vlucht naar La Paz.

Dag 21-22 Vertrek uit La Paz

De reis zit er helaas weer op. Je hebt een nachtvlucht terug naar huis.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Santa Cruz
2 Santa Cruz
LP Santa Cruz Boutique Hotel Senses Cortez
3-5 Sucre
Casa Verde La Posada Mi Pueblo Samary
6-7 Potosi
Cima Argentum Hostal Colonial La Coloso
8 Uyuni
Tambo Aymara La Petite Porte Cristal Samana
9-10 3D/2N Uyunitour
Uyunitour basic-groep Uyunitour basic-privé Uyunitour luxe-privé
11 Dag 3 Uyunitour en nachtbus naar La Paz
12-13 La Paz
LP Columbus Hotel Rosario Camino Real
14-15 Coroico
Sol y Luna Sol y Luna Sol y Luna
16 Terug naar La Paz
LP Columbus Hotel Rosario Camino Real
17-19 4D/3N Chalalán jungletour
Chalalán ecolodge gedeelde badkamer Chalalán ecolodge privé badkamer Chalalán ecolodge privé bungalow
20 Laatste dag jungletour en vlucht naar La Paz
LP Columbus Hotel Rosario Camino Real
21-22 Vertrek uit La Paz
Periode Prijs
Laagseizoen v.a. € 3275,-
Hoogseizoen (juli, aug, rond kerst) v.a. € 3575,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam –Santa Cruz // La Paz – Amsterdam met Air Europa inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Transfer na aankomst in Santa Cruz
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Vroege check in met ontbijt op dag 2
 • Binnenlandse vluchten
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Bus Sucre – Potosí
 • Bus Potosí – Uyuni
 • Bus Uyuni – La Paz (nachtbus)
 • 3 dagen/2 nachten Jeeptour Uyuni, incl. alle maaltijden en excursies, Spaanstalige gids (Engelssprekende gids heeft geen meerwaarde). Incl. nachtbus naar La Paz. Exclusief entreegelden. Basic = eenvoudige overnachting in een slaapzaal. Luxe = 3* Taykahotels. Voor de jeeptour heb je de keuze uit een groepstour of privé. De luxe-variant kan alleen privé.
 • 4 dagen/3 nachten jungletour Rurrenabaque, Chalalán ecolodge. Incl. Engelstalige gids, incl. transfer vliegveld – hotel v.v. in Rurrenabaque excl. entreekosten NP Madidi ca. $ 23 p.p. Kamer met gedeelde badkamer of privé badkamer, cat. S met verblijf in privé cabaña.

Exclusief

 • Overig transfers en vervoer
 • Excursies en entreegelden
 • CO2-compensatie (GreenSeat): € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Vervoer van/naar Coroico: dit zijn zogenaamde “collectivos” die gaan rijden wanneer de bus vol is en waarvoor niet van tevoren een ticket gekocht kan worden. Kosten ca. 5 usd p.p. per enkele reis)
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.