Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1775,-

Offerte aanvragen

14 dagen Iran: Perzische Percepties

 • Van Teheran naar Isfahan
 • Prachtige architectuur en moskeeën
 • Een rijke geschiedenis

Iran kan door zijn lange geschiedenis  met recht een van de bakermatten van de hedendaagse beschaving worden genoemd. In Iran wordt je verrast met een buitengewoon vriendelijke bevolking en een schat aan pracht en praal uit zijn lange geschiedenis.

Tijdens deze reis is de hoofdstad Teheran de eerste kennismaking met Iran. Teheran is de meest seculiere en liberale stad van het land en is verrassend modern. Na Teheran gaat de reis beginnen en trek je in de richting van Khorramabad ten zuidoosten van Teheran. Tussendoor zal er een tussenstop gemaakt worden in de heilige stad Qom.

De volgende dag reis je verder naar Shushtar waar je een bezoek brengt aan Susa en Shushtar.  Susa is de oudste nederzetting in de regio met sporen die teruggaan tot 7000 v. Chr.

Na Shushtar reis je verder in de richting van Shiraz , ook wel 'de stad van rozen en nachtegalen' genoemd. Vanuit Shiraz bezoek je de archeologische opgravingen van Persepolis, Naghsh-e-Rostam en Naghsh-e-Rajab.
Na alle indrukken van Shiraz en Persepolisrijd je richting Yasuj waar je een bezoek brengt aan het Dena Protected Area. Dit National Park met onder andere  bronnen, watervallen, groene natuur en Mount Dena  is een ideaal gebied om bij te komen van alle indrukken.

Je vervolgt de reis richting Yazd. Deze typische woestijnstad zit vol met smalle steegjes en bezienswaardigheden waaronder de vrijdagmoskee en  de Zoroastristische vuurtempel.

Na een paar dagen Yazd kom je aan in de laatste bestemming van deze rondreis: Isfahan. Isfahan is zonder twijfel de mooiste stad van Iran. De grote bezienswaardigheid is natuurlijk de 'Meidan-e-Eman (Khomeiniplein). Op het bekende Khomeiniplein vind je de blauwe Eman moskee, deze is met tegelwerk en gekleurde mozaïeken versierd en behoort tot één van de meest spraakmakende moskeeën van de Islamitische architectuur.

Je vliegt vanaf Isfahan helemaal vol van alle Perzische percepties terug naar Amsterdam.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Teheran

Je vertrekt naar Teheran, waar je de volgende ochtend aankomt. Vanaf het vliegveld word je naar je hotel gebracht.

Dag 2 Teheran

De chauffeur laat je vandaag de belangrijkste bezienswaardigheden van Teheran zien.

Rondlopen in Teheran is een uitdagende belevenis die niet elke toerist op rondreis in Iran kan waarderen. De verkeersdrukte, de smog, het kabaal en de brute stadsbouw laten weinig aan de verbeelding over. Toch herbergt deze moderne metropool ook prachtige en stille plekken en musea. Aanraders zijn het Sa'ad Abad paleizencomplex, de National Treasury (alias diamantenmuseum), het Azadi monument, het Golestan paleis en de overdekte Tehran Bazaar-e bozorg.

Dag 3 Via Qom naar Khorramabad

Autorit Teheran - Khorramabad via Qom: 480 km; ca. 6 uur

Qom is heilig verklaard vanwege het graf van Fatima, de zus van imam Reza, die in 816 overleed. De schrijn van zus van Hazrat Masoumeh is één van de grootste bezienswaardigheden van Iran. Deze stad van de Mullahs herbergt vele Islamitische leerscholen en moskeeen. Qom was ook de plek waar Ayatollah Khomeini jarenlang woonde, studeerde en islamitisch onderwijs gaf.

Bij aankomst in Khorramabad word je begroet door het aangezicht van het Falak-ol-Aflak Castle, gebouwd op een heuvel midden in de stad. Tegenwoordig is dit een interessant  museum. Khorramabad is ook een goede uitvalsbasis om Lorestan, de glorieuze Zagros gebergte en de Lori (Lurish) mensen te ontdekken.

Dag 4 Via Susa naar Ahvaz

Autorit Khorramabad - Ahvaz via Shushtar: 330 km; ca. 4 uur

Bij de stad Shushtar vind je de historische opgravingen van Susa. Susa is een van de oudste nederzettingen tot dusver bekend in de regio, er zijn sporen van bewoning die teruggaan tot 7000 v.Chr.. Breng hier vooral ook ee bezoek aan het historische hydraulische systeem.Daarnaast vind je hier de resten van een oude Romeinse brug die gebouwd is door gevangen van het Romeinse rijk.

Je verblijft  een nacht in Ahvaz om de lange reis van Khorramabad via Susa naar Shiraz te onderbreken.

Dag 5 Shiraz en Persepolis

Autorit Ahvaz - Shiraz: 530 km; ca. 7 uur
Vanuit Shiraz breng je een bezoek aan Persepolis.

Shiraz, ook wel 'de stad van rozen en nachtegalen' genoemd, is een mooie subtropische stad in het zuiden van Iran. Rondlopend vind je hier o.a. de Shah-e-Cheragh moskee, waar de broer van imam Reza is begraven. Deze is bekend omdat hij van binnen schitterend betegeld is met kleine spiegeltjes. Je loopt verder door prachtige tuinen en moskeeën. Het middelpunt van de historische stad is de imposante burcht van Karim Zand. Het nabijgelegen Vakil complex herbergt een traditionele bazaar, een moskee en een hammam/museum. Bezoek zeker ook Hafez. Het mausoleum van deze 14e eeuwse Perzische dichter is een drukbezocht park van de geliefden.
Shiraz is de ideale uitvalsbasis voor een excursie naar de opgravingen van Persepolis.

Dag 6 Shiraz en Persepolis

Persepolis betekent letterlijk Stad van de Perzen. In werkelijkheid was het een paleizencomplex vol pracht en praal. Het complex stamt uit het begin van de vijfde eeuw, maar werd enkele honderden jaren later alweer verwoest door Alexander de Grote. Wandelend door dit ruïnecomplex waan je je in lang vervlogen tijden. Hoogtepunten zijn de Grote Trap, het Apadana Paleis en de Hal met Honderd Zuilen.

Dag 8 Yasuj

Autorit Shiraz - Yasuj: 170 km; ca. 2,5 uur

Yasuj ligt in het Zagrosgebergte en was het toneel van de slag om de Persian Gates van waaruit Alexander de derde van Macedonië zich tot diep in het Perzische rijk vocht. Vanuit Yasuj bezoek je het Dena Protected Area. Dit nationaal park met onder andere  bronnen, watervallen, groene natuur en Mount Dena  is een ideaal gebied om prachtige wandelingen te maken en zo een hele andere kant van Iran te ervaren.

Dag 9-10 Yazd

Autorit Yasuj - Yazd: 370 km; ca. 5 uur

In deze typische en goedbewaarde woestijnstad met smalle steegjes tref je vele belangrijke gebouwen voor de Islam en het moderne Zoroastrisme, waaronder de vrijdagmoskee en de Zoroastristische vuurtempel. Buiten de stad vind je de stiltetorens waar vroeger crematies plaatsvonden. Yazd is een heerlijke stad om door heen te dwalen en zo het dagelijks leven in Iran volop te ervaren. Bezoek zer het Amir Chakhmaqplein en de stilte torens in de stad.

Dag 11-13 Isfahan

Autorit Yazd - Isfahan: 320 km; ca. 4 uur

Isfahan is zonder twijfel de mooiste stad van Iran. In de stad vind je talrijke bezienswaardigheden zoals het 'Meidan-e-Eman' (Khomeniplein). Om te beginnen bezoek je op dit bekende plein de blauwe Eman moskee. Deze is met tegelwerk en gekleurde mozaïeken versierd en behoort tot één van de meest spraakmakende moskeeën van de Islamitische architectuur. Aan het zelfde plein vind je de enorme Qaisarieh Bazaar. De bazaar was ooit een van de meest luxe winkelcentra van Iran. Je kunt er nog steeds verdwalen maar tegenwoordig komen hier voornamelijk mensen voor kleinere sieraden, handgemaakte spullen en kruiden. De toegangspoort van de bazaar is erg bijzonder.
Dwars door Isfahan loopt de Zayande rivier met 3 oude bruggen die de oevers met elkaar verbinden.

Dag 14 Vlucht naar Amsterdam

Je wordt naar het vliegveld gebracht en vliegt terug naar Amsterdam.

Kies een hotelcategorie:

BS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Teheran
2 Teheran
Grand Tehran Parsian Azadi Tehran
3 Via Qom naar Khorramabad
Rangin Kaman Rangin Kaman
4 Via Susa naar Ahvaz
Persia Ahvaz Pars Ahvaz
5-6 Shiraz en Persepolis
Karimkhan Shiraz Zandiyeh
8 Yasuj
Azadi Yasuj Azadi Yasuj
9-10 Yazd
Laleh Yazd Dad Yazd
11-13 Isfahan
Aseman Isfahan Abbasi Isfahan
14 Vlucht naar Amsterdam
Periode Prijs
Laagseizoen v.a. € 1775,-
Hoogseizoen (jul., aug., dec.) v.a. € 1975,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vluchtretour Amsterdam – Teheran//Isfahan – Amsterdam met Turkish Airlines
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Transfer bij aankomt in Teheran.
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt.
 • Auto incl. chauffeur van dag 3 t/m dag 11
 • Stadstour Teheran
 • Excursie Persepolis, Nash-e Rostam en Naqsh-e Rajab
 • Transfer naar luchthaven Isfahan
 • Visa Grant Notice

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visum Iran (voor vertrek regelen of op de luchthaven m.b.v. Visa Grant Notice).
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.