Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 4349,-

Offerte aanvragen

16 dagen Borneo: Het beste van Borneo

 • Oog in oog met orang oetans
 • Uiek wildlife in primair regenwoud
 • Eén van de mooiste duikplekken ter wereld

Het regenwoud van Sabah is een fantastische belevenis voor natuurliefhebbers. De schildpadden en orang oetans vind je in de omgeving van Sandakan, het primaire regenwoud bij Sukau en de Danum Valley en de kleurrijke onderwaterwereld bij Lankayan Island.

Via Kuala Lumpur vlieg je naar Sandakan, waar je gaat overnachten. Tijdens een onvergetelijke driedaagse excursie bezoek je Turtle Islands Park, waar je grote zeeschildpadden in trance eieren ziet leggen. Als je geluk hebt komen er ook jonge schildpadjes uit de eieren gekropen, op weg naar hun avontuur in zee.

De volgende dag vaar je terug naar het vasteland waar je het beroemde Orang Utan Rehabilitation Centre van Sepilok bezoekt, het grootste revalidatiecentrum voor orang oetans ter wereld. Hier ontmoet je deze ontroerende dieren, midden in de jungle.

Je reist verder naar het primaire regenwoud van Sukau en de Danum Valley. Het is het grootste onverstoorde stuk bos in Sabah. Door de afmeting en de afgelegen ligging zijn er allerlei zeldzame dieren en planten te vinden. Dieren die hier gespot zijn, zijn Sumatraanse neushoorns, olifanten, luipaarden, orang oetans en de grappige neusapen.

Tot slot reis je terug naar Sandakan en neem je de boot naar het tropische Lankayan. Hier kun je genieten van zon en strand, maar met name van de zeer bijzondere wereld onder water.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Kuala Lumpur

Je vertrekt naar Kuala Lumpur, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Kuala Lumpur

Transfer luchthaven - hotel Kuala Lumpur

De hoofdstad van Maleisië ontstond pas in de tweede helft van de 19e eeuw, toen met name Chinezen hier naar tin kwamen zoeken. In de loop van de 20e eeuw groeide KL, zoals de stad in de volksmond genoemd wordt, uit tot een kosmopolitisch handelscentrum en de administratieve hoofdstad. Interessante bezienswaardigheden zijn onder ander het oude koloniale cricketveld Merdeka Square, het Sultan Abdul Samad gebouw met de kenmerkende klokkentoren en  het in Moorse stijl opgetrokken spoorwegstation uit 1911. Ook de oude en nieuwe nationale moskee, de st Mary kerk, Chinese en hindoestaanse tempels zijn een bezoek waard. Niet te missen gebouwen zijn de Petronas Towers, die lange tijd de hoogste wolkenkrabbers ter wereld waren. Tegen de avond is het een belevenis om naar Chinatown te gaan voor de grote openluchtmarkt waar je kleding, Maleise hapjes, horloges, fruit en nog veel meer kunt kopen.

Dag 4 Vlucht naar Sandakan

Transfer luchthaven - hotel Sandakan

Sandakan is een klein kustplaatsje in de noordoostpunt van Sabah. Het is de uitvalsbasis voor de natuurwonderen van dit deel van Borneo. Op 25 km van Sandakan bevindt zich het Orang Utan Rehabalitation Centre van Sepilok. Dit is het grootste rehabilitatie centrum voor orang oetans ter wereld en ligt midden in het ongerepte oerwoud. Gewonde en getraumatiseerde apen worden hier naartoe gebracht en verzorgd totdat ze de vrije natuur weer in kunnen. Vanuit de haven van Sandakan vertrekken boten naar onder meer Selingan Turtle Island, Lankayan Island en de rivierlodges van de Kinabatangan.

Dag 5 4D/3N Selingan en de Kinabatangan

Boottocht Sandakan - Selingan Island (ca. 1 uur)

Je wordt opgehaald bij je hotel en naar de pier gebracht voor de boottocht naar Selingan Turtle Islands Park. De reis naar het eiland duurt ongeveer 45 minuten tot een uur. Bij aankomst volgt de registratie bij het Turtle Island Park Head Quarter en check je in. Na de lunch bij de cafetaria is de middag vrij voor bijvoorbeeld zwemmen of snorkelen. Na het diner nemen de rangers je mee om het eieren leggen van de schildpadden te observeren. De eieren worden naar de hatchery gebracht en als er jonge schildpadden uit hun ei komen is er de mogelijkheid om de vrijlating van babyschildpadden naar de open zee te observeren. Je overnacht in één van de park chalets. 

Dag 6 4D/3N Selingan en de Kinabatangan

Boottocht Selingan Island - Sandakan (ca. 1 uur)

Busretour Sandakan - Sepilok

Boottocht Sandakan - Sukau

Je neemt ‘s ochtends de boot van Selingan terug naar Sandakan. Per transfer reis je naar het Sepilok Orangutan Sanctuary waar orangutans in gevangenschap worden geherintroduceerd in het wild. Je kunt de orang oetans observeren bij de voedingsplatformen in het regenwoud en een video presentatie over het orang oetan rehabilitatie programma bekijken. Vervolgens is er een transfer terug naar de pier in Sandakan voor een bootexcursie die je brengt naar de ongerepte mangrovebossen langs de Kinabatangen rivierdelta, op zoek naar neusapen, vogels en reptielen. De lunch vindt plaats in het Abai Jungle Restaurant. Je vervolgt per boot naar Sukau en na de check-in ga je op een bootcruise over de Kinabatangan rivier naar de Menanggul rivier op zoek naar meer wild. Je overnacht in de Kinabatangan Riverside Lodge.

Dag 7 4D/3N Selingan en de Kinabatangan

Vroeg in de ochtend maak je een boottocht om vogels en ander wild te spotten bij het nabije Oxbow Lake. Je maakt een wandeling door het weelderige rivierbos langs het meer en keert terug naar de lodge voor het ontbijt. 's Middags ga je nog een keer op een cruise over de Menanggul en Kinabatangan rivier. Je keert tegen de schemering terug bij de lodge en hebt de avond voor jezelf. Je slaapt in de Kinabatangan Riverside Lodge. 

Dag 8 3D/2N Danum Valley

U wordt 's ochtends vroeg naar Lahad Datu gebracht, vanwaar uw toer naar de Danum Valley start.

Transfer Sukau - Lahad Datu - Danum Valley

Vanuit Lahad Datu reis je naar de Danum Valley, een enorm stuk ongerept tropisch regenwoud. Het is het grootste onverstoorde stuk bos in Sabah. Door de afmeting en de afgelegen ligging zijn er allerlei zeldzame dieren en planten te vinden. Dieren die hier gespot zijn, zijn Sumatraanse neushoorns, olifanten, luipaarden, orang oetans en de grappige neusapen. Je komt rond 11:00 uur aan bij de Borneo Rainforest Lodge, waar je een korte orientatie krijgt voor je aan de lunch begint. 's Middags maak je een wandeling met gids op een nature trail (400m houten loopbrug circuit) en de canopy walkway. Het diner wordt geserveerd bij de lodge. Als het weer het toelaat ga je op een night drive/walk om wilde dieren te spotten. Overnachting vindt plaats in de Borneo Rainforest Lodge.

Dag 9 3D/2N Danum Valley

Na het ontbijt vertrek je voor een trek langs de "Coffin Trail"  langs de oude Kadazan-Dusun begraafplaats. Het is een wandeling van 3 kilometer met een klim van 40 minuten naar een geweldig uitzichtpunt. Je keert terug naar de lodge voor de lunch. 's Middags bewandel je de Segama Trail en de East Trail op zoek naar wild. Na het diner maak je nog een nachtwandeling om op zoek naar nachtdieren. Je overnacht in de Borneo Rainforest Lodge.

Dag 10 terug naar Sandakan

Transfer Danum Valley - Lahad Datu - Sandakan

Na het ontbijt vertrek je naar Lahad Datu, van waaruit je weer terugreist naar Sandakan.

Dag 11-14 Lankayan Island

Boottocht Sandakan - Lankayan (ca. 1,5 uur)

je wordt opgehaald bij je hotel en gebracht naar de pier van Sandakan. Hier vertrek je naar het prachtige tropische eiland Lankayan. In zo'n anderhalf uur vaar je naar het eiland. Lankayan maakt deel uit van een marien natuurreservaat en wordt onder andere door schildpadden als broedplaats gebruikt. Het is een ideale strandafsluiting van je reis door Borneo. De komende dagen kun je uitgebreid ontspannen op het strand, snorkelen, duiken of zwemmen. Aan het eind van je verblijf word je per boot weer teruggebracht naar Sandakan.

Dag 15-16 Sandakan en vertrek

Boottocht Lankayan - Sandakan (ca. 1,5 uur)

's Ochtends vroeg vaar je weer terug naar Sandakan. Vanaf hier vlieg je via Kuala Lumpur weer terug naar huis, waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Kuala Lumpur
2-3 Kuala Lumpur
Verdant Hill Swiss-Garden Bukit Bintang EQ Kuala Lumpur
4 Vlucht naar Sandakan
S'kan Styles Hotel Sabah Hotel Four Points by Sheraton Sandakan
5 4D/3N Selingan en de Kinabatangan
Selingan Island Chalets Selingan Island Chalets Selingan Island Chalets
6-7 4D/3N Selingan en de Kinabatangan
Kinabatangan Riverside Lodge Kinabatangan Riverside Lodge Kinabatangan Riverside Lodge
8-9 3D/2N Danum Valley
Borneo Rainforest Lodge Borneo Rainforest Lodge Borneo Rainforest Lodge
10 terug naar Sandakan
S'kan Styles Hotel Sabah Hotel Four Points by Sheraton Sandakan
11-14 Lankayan Island
Lankayan Island Dive Resort Lankayan Island Dive Resort Lankayan Island Dive Resort
15-16 Sandakan en vertrek
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 4349,- v.a. € 4399,- v.a. € 4499,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 4549,- v.a. € 4599,- v.a. € 4699,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Kuala Lumpur – Sandakan // Sandakan – Kuala Lumpur – Amsterdam met Emirates
 • Transfer bij aankomst in Sandakan
 • 4d/3n Selingan/Kinabatangan vanuit Sandakan, incl. alle maaltijden en vervoer
 • 3d/2n programma Danum Valley, incl. alle maaltijden en vervoer
 • 6d/5n programma Lankayan Island, incl. alle maaltijden en vervoer
 • Alle overige hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Overige transfers en openbaar vervoer
 • Toeristenbelasting (10 MYR per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen)
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR:€ 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.