Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2649,-

Offerte aanvragen

16 dagen Borneo: Het ongerepte regenwoud

 • Oog in oog met orang oetans
 • Volop avontuur: riviersafari's en jungletochten
 • Idyllische eilandjes bij Kota Kinabalu

Het regenwoud van Sarawak en Sabah is een fantastische belevenis voor natuurliefhebbers. Schildpadden, oerang oetangs en de kleurrijke onderwaterwereld!

Via Kuala Lumpur kom je aan in Kuching, de hoofdstad van Sarawak. Kuching, ook wel 'Cat City', is een gezellige stad met Chinese invloeden die absoluut de moeite waard is om te bezoeken. De volgende dagen breng je door in een van de bekendste Nationale Parken van Sarawak: het prachtige Bako NP. Naast de schuchtere neusapen kun je hier genieten van de prachtige flora en fauna in de maagdelijke jungle.

Met het vliegtuig ga je naar Sandakan. Tijdens een onvergetelijke tweedaagse excursie bezoek je Turtle Islands Park, waar je grote zeeschildpadden in trance eieren ziet leggen. Als je geluk hebt komen er ook jonge schildpadjes uit de eieren gekropen, op weg naar hun avontuur in zee. De volgende dag vaar je terug naar het vaste land waar je het beroemde Orang Utan Rehibilitation Centre van Sepilok bezoekt, het grootste revalidatiecentrum voor orang oetangs ter wereld. Hier ontmoet je deze ontroerende dieren, midden in de jungle.

Met de bus reis je naar de indrukwekkende Mount Kinabalu, midden in een nationaal park. De Dusun, de oorspronkelijke bewoners van het gebied, kennen magische krachten toe aan deze berg. Je verblijft 3 nachten op de tropische stranden bij Kota Kinabalu of een van de eilanden voor de kust. Hier kun je in alle rust bijkomen van alle indrukken die je tijdens de reis hebt opgedaan. Je kunt je reis verlengen met twee dagen om de top van Mount Kinabalu te bereiken.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Kuching

Je vertrekt naar Kuching, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Kuching

Per transfer word je naar het hotel gebracht.

Kuching is de hoofdstad van de provincie Sarawak en is een gezellige en interessante stad. Door de mooie parken, historische gebouwen, gezellige waterkant, schilderachtige markten, verscheidene Chinese tempels en één van de beste musea die in Azië te vinden is, het Sarawak museum, is het hier goed vertoeven. Kattenliefhebbers moeten absoluut een bezoek brengen aan het kattenmuseum, uniek in de wereld. Even buiten de stad ligt het Semenggoh Wildlife Rehabilation Centre, een opvangcentrum voor onder andere orang oetangs die worden voorbereid op hun terugkeer naar de wildernis.

Dag 4 Bako National Park

Bako National Park is één van de beste nationale parken in Maleisië om de prachtige regenwouden om het bijzonder wildlife in hun natuurlijke omgeving te zien. Dieren die regelmatig gezien worden zijn onder meer de neusaap, mutslangoer, java-aap, wild zwijn en vele soorten vogels. Je wordt 's ochtends vroeg opgehaald bij je hotel in Kuching en reist in een half uur naar Bako Village, waar je op de boot stapt naar het hoofdkwartier van het park. Onderweg kun je al krokodillen, zeearenden en andere vogels tegenkomen. Na aankomst bij het hoofdkwartier ga je met de gids de vele wandelpaden van het park ontdekken. Je luncht en dineert bij het hoofdkwartier. Na het diner ga je nog op een avondwandeling, op zoek naar dieren die 's nachts actief zijn. Je overnacht in de accommodaties van het park.

Dag 5 Terug naar Kuching

Na het ontbijt ga je met de gids weer de jungle in op zoek naar zeldzame vogels, reptielen of apen zoals de neusaap, die alleen op Borneo voorkomt. Je geniet van de lunch in het park voordat je weer teruggebracht wordt naar Kuching. Hier kom je halverwege de middag weer aan. De precieze tijden kunnen enigszins afwijken in verband met het getij.

Dag 6 Sandakan

Vandaag vlieg je via Kuala Lumpur naar Sandakan. Je wordt naar de luchthaven en naar het hotel gebracht.

Sandakan is een klein kustplaatsje in de noordoostpunt van Sabah. Het is de uitvalsbasis voor de natuurwonderen van dit deel van Borneo. Op 25 km van Sandakan bevindt zich het Orang Utan Rehabalitation Centre van Sepilok. Dit is het grootste rehabilitatie centrum voor orang oetans ter wereld en ligt midden in het ongerepte oerwoud. Gewonde en getraumatiseerde apen worden hier naartoe gebracht en verzorgd totdat ze de vrije natuur weer in kunnen. Vanuit de haven van Sandakan vertrekken boten naar onder meer Selingan Turtle Island, Lankayan Island en de rivierlodges van de Kinabatangan.

Dag 7 3D/2N Kinabatangan

Je wordt opgehaald in Sandakan en naar het Sepilok Orangutan Sanctuary gebracht. Hier zie je hoe de gevangen orang oetans klaargestoomd worden voor een terugkeer in het wild. Je kunt de aimabele dieren observeren bij een aantal voedingsplatforms. Hiernaast ligt het Bornean Sun Bear Conservation Center, waar gewerkt wordt aan het behoud van de Maleise beer. Rond 11:15 verlaat je Sepilok en stapt in Sandakan op de boot naar Sukau. Je komt rond 13:30 aan bij de Kinabatangan Riverside Lodge, precies op tijd voor de lunch! Aan het eind van de middag maak je een riviercruise over de Kinabatangan en Mananggul rivieren op zoek naar dieren als neusapen, neushoornvogels en ander wild.

Dag 8 3D/2N Kinabatangan

Om 6:30 staat de volgende bootcruise op het programma. Je gaat op zoek naar nog meer wildlife in de omgeving van het Oxbow Lake. Na de ochtendcruise ga je ontbijten. De rest van de ochtend en middag is op eigen gelegenheid door te brengen. Aan het eind van de middag ga je weer met de boot de rivier op voor een laatste echte riviercruise.

Dag 9 Terug naar Sandakan

Na het ontbijt vertrek je rond 9:30 over de weg weer naar Sandakan. Je luncht in een lokaal restaurant en wordt bij het hotel afgezet.

Dag 10-11 Mount Kinabalu

Per transfer word je naar Mount Kinabalu gebracht (ca. 5,5 uur).

Mount Kinabalu is met 4101 meter de hoogste berg van Maleisië. In de omgeving van Mount Kinabalu kun je prachtige wandelingen maken. Bovendien zijn absolute aanraders de Poring Hot Springs met zijn heetwaterbaden en de Canopy Walkway.

Voor de klimmers is er een uitdagende hike de berg op. In twee dagen zou je naar de top kunnen klimmen. De eerste dag klim je tot 700 meter van de top, waar je overnacht. De tweede dag vertrek je ’s ochtends vroeg in het donker om met zonsopgang de top te bereiken. Dan gaat de tocht omlaag en terug naar Kota Kinabalu. Een intensieve tocht, maar een indrukwekkende excursie om toe te voegen voor de actieve avonturier!

Dag 12-14 Kota Kinabalu (strand)

Per transfer word je naar Kota Kinabalu gebracht (ca. 2 uur).

De omgeving van Kota Kinabalu leent zich uitstekend voor een mooi strandverblijf. Zowel ten noorden als ten zuiden van de stad liggen een aantal mooie resorts. Voor de kust ligt het Tunku Abdul Rahman Marine Park met meerdere weelderig begroeide eilanden. Je kunt er ook voor kiezen om op een van deze eilanden te overnachten.
Pulau Tiga is een vulkaaneiland dat is ontstaan in 1897 na een aardbeving dat plaats heeft gevonden. Op het eiland zijn witte zandstranden en koraal riffen te vinden wat het eiland ideaal maakt om te zwemmen en te snorkelen.

Dag 15-16 Kota Kinabalu en vertrek

Per transfer ga je naar de luchthaven. Vanuit Kota Kinabalu vlieg je via Kuala Lumpur weer terug naar huis, waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Kuching
2-3 Kuching
The Waterfront Hotel The Waterfront Hotel The Ranee Boutique Suites
4 Bako National Park
Bako National Park Chalet Bako National Park Chalet Bako National Park Chalet
5 Terug naar Kuching
The Waterfront Hotel The Waterfront Hotel The Ranee Boutique Suites
6 Sandakan
Sabah Hotel Sabah Hotel Sabah Hotel
7-8 3D/2N Kinabatangan
Kinabatangan Riverside Lodge Kinabatangan Riverside Lodge Kinabatangan Riverside Lodge
9 Terug naar Sandakan
Sabah Hotel Sabah Hotel Sabah Hotel
10-11 Mount Kinabalu
Sutera Sanctuary Lodges at Kinabalu Park Sutera Sanctuary Lodges at Kinabalu Park Sutera Sanctuary Lodges at Kinabalu Park
12-14 Kota Kinabalu (strand)
Beringgis Beach Resort Nexus Resort & Spa Karambunai Shangri-La's Rasa Ria Resort
15-16 Kota Kinabalu en vertrek
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2649,- v.a. € 2899,- v.a. € 3099,-
Hoogseizoen (jul, aug, kerst) v.a. € 2999,- v.a. € 3399,- v.a. € 3699,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Kuching // Kota Kinabalu – Amsterdam met Emirates en Malaysian Airlines
 • Vlucht Kuching – Sandakan
 • Alle transfers tussen luchthaven – hotel – luchthaven
 • 2D/1N excursie Bako NP inclusief vervoer en maaltijden (privé)
 • 3D/2N excursie Sepilok/Sukau inclusief vervoer en maaltijden (groep)
 • Transfer Sandakan – Mount Kinabalu – Kota Kinabalu
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Overige transfers
 • Toeristenbelasting (10 MYR per kamer per nacht, ter plaatse te voldoen)
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.