Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf

Offerte aanvragen

8 dagen Marokko: Koningsteden per trein

 

 • Laat je betoveren door de wondere wereld van de sprookjes van 1001 nacht.
 • Ontdek een schat aan cultuur en historie.
 • Ontdek de koningssteden per trein.

Op slechts een paar uur vliegen vanaf Amsterdam, vind je een totaal andere wereld: Marokko. Deze reis leid je langs de 4 koningssteden van Marokko: Rabat, Fès, Meknès en Marrakech. Hier regeerden ooit de sultans van het rijk.

De koningssteden bieden een grote schat aan cultuur en indrukwekkende monumenten. Bezoek onder meer de paleizen, de stadspoort van Meknès, de mausolea van Mohammed V en Hassan II in Rabat en de prachtig versierde koranscholen. In de ommuurde medina's kun je heerlijk slenteren langs de soukhs. Talloze oude ambachten worden hier nog dagelijks uitgevoerd, zoals leerlooien, houtbewerken en het weven van tapijten.

Het grote plein, de Djemaa el Fna, in Marrakech is een ware belevenis met verhalenvertellers, acrobaten, slangenbezweerders, talloze eetstalletjes en ga zo maar door. Door de vele monumenten verdienen het centrum van Fès en Meknès, evenals de Djemaa el Fna in Marrakech een plaatsje op de werelderfgoedlijst van Unesco.

Het is ook mogelijk om deze reis per huurauto te maken.

 

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Marrakech

Vlucht van Amsterdam naar Marrakech
Transfer vanaf de luchthaven naar je hotel.
Transfer Marrakech luchthaven – hotel: ca. 20 min

Marrakech, de stad die alle zintuigen prikkelt! In deze bruisende stad kom je ogen en oren tekort. De stad beschikt over een prachtige oude medina, schitterende paleizen en moskeeën. Eén van de bekendste moskeeën en tevens hét symbool van de stad is de Koutoubia moskee. Helaas is de moskee niet toegankelijk voor niet-Moslims, maar je kunt wel een mooie wandeling rond de moskee en de tuinen maken.
Een ander hoogtepunt is de Medersa van Ben Youssef. Deze oude Koranschool is te vinden in de medina van Marrakech en wordt gekenmerkt door een bijzonder sobere architectuur. De Koranschool bestaat uit een mix van Arabische en Spaanse bouwelementen en dat is vooral te zien aan de prachtige versieringen op de muren en het plafond.
De Media van Marrakech is een doolhof van smalle straatjes en kronkelende steegjes Achter elke hoek valt weer iets anders moois te ontdekken. Het hart van de Media is de Djemaa el Fna. 's Avonds is dit grote plein een ware belevenis met verhalenvertellers, acrobaten, slangenbezweerders, talloze eetstalletjes en ga zo maar door. Net buiten de drukken medina liggen de Saädi tombes. In het mausoleum liggen de leden van de Saädi familie. Omdat de graven met schitterende mozaïeken bedekt zijn, is een bezoek zeker aan te raden!

Dag 3 Rabat

Treinreis Marrakech – Rabat: ca. 4,5 uur

De belangrijkste bezienswaardigheden in Rabat zijn onder andere het Koninklijk Paleis, waar sinds 1912 de regering zetelt, de Necropool van Chellah, de tuinen van Oudaya en de Hassan toren.

Dag 4-5 Fès

Treinreis Rabat – Fès: ca. 3 uur

Fès is de oudste koningsstad van Marokko en heeft een prachtig historisch centrum. Via de kleurrijk versierde Bab Bou Jeloud poort betreed je de medina. De medina is een wirwar van duizenden kronkelende steegjes waar je urenlang kunt ronddwalen. Hier vind je nog veel ambachtswerk, waaronder leerlooiers, koperslagers, pottenbakkers en zilversmeden. Al wandelend door de smalle straatjes waan je jezelf in de Middeleeuwen.
Bezoek één van de leerlooierijen, waar de dierenhuiden op traditionele wijze geverfd en gedroogd worden. Een indrukwekkend proces, maar de stank is verschrikkelijk! Een takje munt onder de neus is dan geen overbodige luxe!
Breng ook zeker een bezoek aan de Karaouïne moskee en wandel naar de Nejjarine fontein.

Dag 6 Mèknes (via Volubilis)

Transfer Fès - Volubilis: 85 km; ca. 1,5 uur
Transfer Volubilis - Meknès: 35 km; ca. 1 uur

Op ongeveer één uur rijden van Meknès liggen de resten van een Romeinse nederzetting Volubilis. Vooral de vele kleurrijke mozaïeken vloeren zijn de moeite waard. Ook vind je hier de resten van Romijns zuilen en tempels en dit alles omringt door graanvelden, cactussen en olijfboomgaarden.
Breng ook een bezoek aan het naastgelegen plaatsje Moulay Idriss. Dit is een belangrijke bedevaartsplaats voor moslims, en veelal bezocht als alternatief voor een reis naar Mekka.

Loop door de toegangspoort Bab Mansour naar de medina geniet van de vele bezienswaardigheden, zoals het Jamaïpaleis, waar nu het museum voor Marokkaanse kunsten is gevestigd.

Dag 7 Marrakech

Treinreis Meknès – Marrakech: ca. 6,5 uur

Vandaag ga ja met de trein terug naar Marrakech. Geniet nog even van de gezelligheid en koop de laatste souveniertjes.

Dag 8 Vlucht naar Amsterdam

Transfer van je hotel naar de luchthaven in Marrakech

Je vliegt naar Amsterdam waar je dezelfde dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Marrakech
Riad Ariah Riad Nasreen La Maison Arabe
3 Rabat
Riad La Belle Etoile Riad Dar Zouhour Villa Mandarine
4-5 Fès
Riad Lune et Soleil Riad Al Bartal Riad Fes
6 Mèknes (via Volubilis)
Riad Atika Riad Bahia Riad Yacout
7 Marrakech
Riad Ariah Riad Nasreen La Maison Arabe
8 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen op aanvraag op aanvraag op aanvaag
Hoogseizoen (jul & aug, dec & jan) op aanvraag op aanvraag op aanvraag

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Marrakech // Marrakech – Amsterdam met Transavia inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Transfer na aankomst in Marrakech van de luchthaven naar je hotel
 • Treinreis Marrakech – Rabat (1ste klas)
 • Treinreis Rabat – Fès (1ste klas)
 • Transfer Fès – Meknès (via Volubilis)
 • Treinreis Meknès – Marrakech (1ste klas)
 • Transfer bij vertrek van je hotel naar de luchthaven van Marrakech

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 6,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.