Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf

Offerte aanvragen

16 dagen: Marhaba Marokko

 • Blauw- en witgekalkte huizen en smalle straatjes
 • Slenteren door de kleurrijke souks
 • Overnachten onder de sterrenhemel in de woestijn

 
De reis start in de Koningsstad Rabat. De prachtig versierde paleizen, moskeeën en medersa's (Koranscholen) laten een grote indruk achter.
Je vervolgt de reis naar de schitterende blauwe stad Chefchaouen, gelegen in het noorden van Marokko aan de rand van het Rifgebergte. De blauw- en witgekalkte huizen zorgen voor een indrukwekkend schouwspel waar je niet op uitgekeken raakt. Al dwalend door de smalle steegjes kom je het één na het andere mooie plekje tegen!

Fès is de oudste koningsstad van Marokko en heeft een prachtig historisch centrum.
In de souks (markten) is het altijd een drukte van belang. Je kunt uren dwalen door de smalle steegjes, op zoek naar mooie souvenirs voor thuis. Bijzonder is ook het plein Djema el Fnaa in Marrakech, waar het dagelijks tot diep in de nacht een groot feest is met slangenbezweerders, acrobaten, handlezers en vele eettentjes.

Je reist verder naar het zuiden, langs vele Berberdorpjes waar het lijkt alsof de tijd heeft stilgestaan. Ruil bij Merzouga de bus of auto in voor het lokale vervoermiddel: de kameel! Dit is het transportmiddel bij uitstek bij om de eindeloze zandduinen van de Sahara te ontdekken.
Via het Atlasgebergte kom je in de indrukwekkende Todra Gorge waar je een prachtige wandeling kunt maken. Vervolg de weg in de richting van Ouarzazate en verblijf in de zeer goed bewaard gebleven Kasba Aït Benhaddou. Prachtig tegen de berg aangelegen, omringd door palm-oases en droge steenwoestijn, is dit de setting geweest van vele beroemde films.
 
Essaouira is een gezellig plaatsje aan de Atlantische oceaan. Door de altijd aanwezige wind een ideale bestemming voor (kite)surfers. Het is gelegen aan een baai en heeft een uitgebreid zandstrand. De ommuurde medina is autovrij, zodat je heerlijk kunt slenteren langs de souk of even uitblazen op een terrasje.
Je sluit de reis af met een ontspannen verblijf aan het strand van Agadir!

 

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Casablanca

Vlucht van Amsterdam naar Casablanca
Na aankomst in Marokko haal je de huurauto op en start je aan een mooie self drive.

Casablanca is een ware metropool met bijna 4 miljoen inwoners. Het is een stad van grote tegenstellingen: arm en rijk, slecht onderhouden gebouwen en prachtige parken en indrukwekkende architectuur. Casablanca is het economische hart van het land en ook de meest westerse stad van Marokko.
Bezoek in ieder geval de Hassan II Moskee, een van de grootste moskeeën ter wereld. Vanuit de haven loop je naar de medina met smalle kronkelstraatjes en het marktgedeelte. In het westen van de stad vind je de Boulevard de la Corniche, met gezellige restaurantjes en een wandelboulevard langs de stranden.

Dag 2-3 via Rabat naar Chefchaouen

Autorit Casablanca – Rabat: 120 km; ca. 1,5 uur
Autorit Rabat – Chefchaouen: 260 km; ca. 4 uur
Je kunt ervoor kiezen om een tussenstop te maken in Rabat. De belangrijkste bezienswaardigheden in Rabat zijn onder andere het Koninklijk Paleis, waar sinds 1912 de regering zetelt, de Necropool van Chellah, de tuinen van Oudaya en de Hassan toren.

Chefchaouen is een schitterende blauwe stad gelegen in het noorden van Marokko aan de rand van het Rifgebergte. De blauw- en witgekalkte huizen zorgen voor een indrukwekkend schouwspel waar je niet op uitgekeken raakt. Al dwalend door de smalle steegjes kom je het één na het andere mooie plekje tegen!
De belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden van Chefchaouen vind je in het oude centrum van de stad. Bezoek de Spaanse moskee, waar je vanaf de top een prachtig uitzicht hebt over de blauwe stad. De lokale markt is een ware belevenis. Dametjes in klederdracht komen naar de stad om hun groenten en fruit uit eigen tuin te verkopen.
Op het centrale plein van de stad zijn veel restaurantjes en terrasjes te vinden. Geniet hier van een traditionele tajine en sluit af met de bekende verse muntthee.

Dag 4-5 Fès

Autorit Chefchaouen – Fès: 230 km; ca. 4 uur

Fès is de oudste koningsstad van Marokko en heeft een prachtig historisch centrum. Via de kleurrijk versierde Bab Bou Jeloud poort betreed je de medina. De medina is een wirwar van duizenden kronkelende steegjes waar je urenlang kunt ronddwalen. Hier vind je nog veel ambachtswerk, waaronder leerlooiers, koperslagers, pottenbakkers en zilversmeden. Al wandelend door de smalle straatjes waan je jezelf in de Middeleeuwen.
Bezoek één van de leerlooierijen, waar de dierenhuiden op traditionele wijze geverfd en gedroogd worden. Een indrukwekkend proces, maar de stank is verschrikkelijk! Een takje munt onder de neus is dan geen overbodige luxe!
Breng ook zeker een bezoek aan de Karaouïne moskee en wandel naar de Nejjarine fontein.

Dag 6 Erfoud

Autorit Fès – Erfoud: 430 km; ca. 6,5 uur
Vandaag een lange maar mooie rit voor de boeg. Een prachtige route door het Midden Atlasgebergte brengt je naar Erfoud.

Het rustige plaatsje Erfoud is een groene oase in Marokkaanse Sahara. Hier vind je een overvloed aan palmbomen. In de omgeving vind je diverse kleine Berberdorpjes. Erfoud is tevens de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de Saharawoestijn.

Dag 7 Merzouga

Autorit Erfoud – Merzouga: 50 km: ca. 1 uur

Je rijdt verder richting Merzouga, parkeert de auto bij het hotel en stapt op een kameel en rijdt naar het kamp in de woestijn. Je overnacht midden in de woestijn en geniet van de prachtige sterrenhemel boven je eigen tent. De lokale gerechten krijg je te proeven en worden geserveerd in een traditionele tajine. Sta de volgende dag vroeg op zodat je vanaf één van de hoge zandduinen van een schitterende zonsopkomst kunt genieten.

Dag 8 Dades Vallei via Todra Gorge

Autorit Merzouga – Todra Gorge: 200 km; ca 3 uur
Autorit Todra Gorge – Dades Vallei: 80 km; ca. 1,5 uur

Je rijdt verder naar de prachtige Todra Gorge, een smalle kloof in het Hoge Atlasgebergte.  De kloof is echt een onmisbaar onderdeel van een Marokko reis en een van de mooiste kloven ter wereld. Het meest spectaculair is het deel van de kloof is waar de 600 meter hoge rotsen slechts een paar meter uit elkaar staan. Maak een wandeling tussen de prachtig, rood gekleurde rotswanden en zie waar het water uit de rotsen ontspringt.

De Dades Vallei is een en stuk groener dan de Todra Gorge. Ruige rotspartijen, bergen in alle kleuren en vormen en valleien vol palmbomen wisselen elkaar af. Het plaatsje Boumalne du Dadès is de toegangspoort tot de kloof. Door het dal stroomt de rivier en groeien noten, vijgen en dadels welke zorgen voor een oase van groen.

Dag 9 Aït Ben Haddou

Autorit Dades Vallei – Aït Ben Haddou: 165 km; ca. 3 uur

Aït Ben Haddou is volgens velen één van de mooiste kasba’s van Marokko. De oude ommuurde stad ligt in de uitlopers van het Marokkaanse Atlasgebergte en staat op de UNESCO werelderfgoedlijst. De kasba is volledig gemaakt van rode klei en verrijst als een oase midden in een woestijngebied.
Om de kasba te bereiken moet je de rivier over steken. Bij hoog water kun je op de rug van een ezel klimmen. Eenmaal binnen dwaal je door een labyrint van smalle steegjes en poortjes. Er woont nog een handjevol mensen in de kasba die jou graag uitnodigen voor een kopje Marokkaanse muntthee.
Vanaf de kasba heb je een schitterend uitzicht op de besneeuwde bergtoppen van het Atlasgebergte.

Dag 10-11 Marrakech

Autorit Ait Ben Haddou – Marrakech: 190 km; ca. 4 uur

Marrakech, de stad die alle zintuigen prikkelt! In deze bruisende stad kom je ogen en oren tekort. De stad beschikt over een prachtige oude medina, schitterende paleizen en moskeeën. Eén van de bekendste moskeeën en tevens hét symbool van de stad is de Koutoubia moskee. Helaas is de moskee niet toegankelijk voor niet-Moslims, maar je kunt wel een mooie wandeling rond de moskee en de tuinen maken.
Een ander hoogtepunt is de Medersa van Ben Youssef. Deze oude Koranschool is te vinden in de medina van Marrakech en wordt gekenmerkt door een bijzonder sobere architectuur. De Koranschool bestaat uit een mix van Arabische en Spaanse bouwelementen en dat is vooral te zien aan de prachtige versieringen op de muren en het plafond.
De Media van Marrakech is een doolhof van smalle straatjes en kronkelende steegjes Achter elke hoek valt weer iets anders moois te ontdekken. Het hart van de Media is de Djemaa el Fna. 's Avonds is dit grote plein een ware belevenis met verhalenvertellers, acrobaten, slangenbezweerders, talloze eetstalletjes en ga zo maar door. Net buiten de drukken medina liggen de Saädi tombes. In het mausoleum liggen de leden van de Saädi familie. Omdat de graven met schitterende mozaïeken bedekt zijn, is een bezoek zeker aan te raden!

Dag 12-13 Essaouira

Autorit Marrakech – Essaouira: 200 km; ca. 3 uur

Essaouira is een gezellig plaatsje aan de Atlantische oceaan en werd ook wel Mogador genoemd. Door de altijd aanwezige wind is het ideaal voor (kite)surfers. Het is gelegen aan een baai en heeft een uitgebreid zandstrand. De ommuurde medina is autovrij, zodat je heerlijk kunt slenteren langs de souk of even uitblazen op een terrasje. In de haven heerst een grote bedrijvigheid van vissers die terugkeren met hun vangst. Koop hier verse vis in één van de stalletjes die ter plaatse voor je wordt bereid. Vanaf de skala de port (vestingtoren) bij de haven, heb je een mooi uitzicht op het stadje en de baai. Er staan nog diverse kanonnen uit de 18e en 19e eeuw.

Dag 14-15 Agadir

Autorit Essaouira – Agadir: 175 km; ca. 3 uur

Agadir is een levendige havenstad aan de westkust van Marokko en tevens de grootste badplaats van het land. De laatste jaren is de populariteit enorm gegroeid en dit is vooral de danken aan de ligging van Agadir. De badplaats wordt omgeven door kristalhelder water en het Atlasgebergte en kent het hele jaar door een aangename temperatuur. Aan het langgerekte zandstrand liggen veel hotels en gezellige eettentjes.
Vanaf de boulevard zie je in de verte de oude Kasba. Dit fort werd in de 15e eeuw gebouwd om de stad te beschermen. Helaas is het fort tijdens de aardbeving van 1960 grotendeels verwoest. Enkele toegangspoorten zijn overgebleven en zijn een bezoek waard, zeker omdat je vanaf het fort een fantastisch uitzicht hebt over de baai en de stad.
In de souk net buiten de stad kun je leuke souvenirtjes kopen. Hier vind je kleurrijke kraampjes met aardewerk, groenten en specerijen.

Dag 16 Vlucht naar Amsterdam

Autorit Agadir – Agadir luchthaven: 25 km; ca. 45 min
Je rijdt naar de luchthaven van Agadir waar je de huurauto moet inleveren.

Je vliegt naar Amsterdam waar je dezelfde dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Casablanca
Boutique hotel Gauthier Boutique hotel Gauthier Boutique hotel Gauthier
2-3 via Rabat naar Chefchaouen
Dar Zambra La Petite Chefchaouen Dar Ba Sidi & Spa
4-5 Fès
Riad Lune et Soleil Riad Al Bartal Riad Fes
6 Erfoud
Kasbah Tizimi Palm's hotel club Kasbah Xaluca Maadid
7 Merzouga
Auberge Bivouac du Sud Auberge Bivouac du Sud Xaluca Bivouac la Belle Etoile
8 Dades Vallei via Todra Gorge
Auberge Chez Pierre Auberge Chez Pierre Auberge Chez Pierre
9 Aït Ben Haddou
Riad Maktoub Dar Mouna Riad Ksar Ighnda
10-11 Marrakech
Riad Ariah Riad Nasreen La Maison Arabe
12-13 Essaouira
Riad Lunetoile Riad Baladin Heure Bleue Palais
14-15 Agadir
Agadir Beach Club Atlantic Palace Atlantic Palace
16 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen op aanvraag op aanvraag op aanvraag
Hoogseizoen (jul & aug, dec & jan) op aanvraag op aanvraag op aanvraag

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Casablanca // Agadir – Amsterdam met Transavia inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen en –toeslagen.
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt
 • Autohuur 16 dagen Renault Clio of vergelijkbaar. Ophalen auto dag 1 op de luchthaven van Casablanca aansluitend op je vlucht. Inleveren dag 16 op de luchthaven van Agadir voorafgaand aan je vlucht. Inclusief ongelimiteerde kilometers, verplichte CDW-verzekering en diefstalverzekering met een eigen risico van ca. €1650,- (eigen risico en de kosten voor schade aan glas, banden, bodem en dakschade is verzekerd middels een afkoop eigen risico verzekering)

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Excursies en entreegelden
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Drop off kosten huurauto ca. 70,-
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 6,50 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.