Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 1925,-

Offerte aanvragen

16 dagen Panama: Panama in B&B

 • Overnachten in kleinschalige Bed & Breakfasts!
 • Ontmoet de Panamezen tijdens een homestay
 • Off the beaten track

 
Het bijzondere van deze 16-daagse reis is dat je het andere Panama ziet. De overnachtingen zijn in kleinschalige Bed & Breakfasts op nog onontdekte plekken.

De reis start in de hoofdstad Panama Stad. Een bezoek aan het kanaal mag uiteraard niet ontbreken maar ook Casco Viejo, het oude centrum, mag je niet overslaan. Panama heeft zelfs binnen de muren van de stad een heus National Park: Parque Natural Metropolitano.

De stranden van Farallon zijn de eerste bestemming die je aandoet. Deze plek is nog heel rustig terwijl je eigenlijk nog heel dicht bij Panama stad bent. Je vervolgt je route langs de kust en daalt af in het Peninsula Azuero. In het meest zuidelijke puntje van dit schiereiland ligt Pedasí. Dit plaatsje is dé plek in Panama om bultruggen te zien in de periode van juli tot en met oktober. Een bijzondere ervaring! Ook een bezoekje aan het verlaten Isla Iguana is een must, naast natuurlijk leguanen is dit eiland bezaaid met rood/paarse krabben.

Het koloniale stadje Santiago ligt precies tussen Panama Stad en de Costaricaanse grens, en ligt aan de noordkant van het Peninsula Azuero. Breng vooral een bezoek aan de bijzondere kerk van San Francisco de Veraguas in het gelijknamige dorp. Misschien heb je geluk en maak je een van de bijzondere feesten mee waarom deze streek bekend staat.

In El Valle de Anton zijn legio wandelmogelijkheden en is een leuke lokale indianenmarkt. Een traditionele Panamahoed is te koop in het nabijgelegen Penomené, de bakermat van deze hoeden.

Gamboa is gelegen op een kruising tussen het Panama kanaal en de Rio Chagres. Dit dorp ligt midden in een regenwoud en heeft een prachtig uitzicht over de rivier. Je geniet hier ten volle van Panama's bijzondere flora en fauna.

Bezoek het historische Portobello op weg naar Puerto Lindo. Tot voor kort waren er nog geen wegen naar dit gebied, het toerisme staat hier dus nog in de kinderschoenen. Het vissersplaatsje Puerto Lindo is de ideale uitvalsbasis voor een boottocht door de omliggende mangroves, een bezoek aan de prachtige stranden van Isla Grande of een wandeling door de omliggende jungle.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1-2 Panama Stad

Je vliegt naar Panama Stad waar je dezelfde dag nog aankomst.
Bij aankomst op de luchthaven ga je per transfer naar het hotel.

Panama-stad is een metropool die erg veel te bieden heeft. In Casco Viejo waan je je in de tijd van de Spanjaarden met statige koloniale huizen en prachtige kerken, dit alles omzoomd door de oude stadswal. Meer historie is er in het vroegere Panama Stad te vinden; “Panamá Viejo". Hier staan de ruïnes van waar vroeger de stad gelegen heeft.
Natuur vind je op verschillende plekken in en om de stad. Midden in de stad ligt de heuvel Cerro Ancon waar de flora en fauna weelderig bloeit. Als je hier slaapt moet je niet gek opkijken als er een aap of kolibrie op het balkon komt zitten. Ook biedt deze heuvel een panoramisch uitzicht over de stad. Meer natuur is er in het Metropolitan park te vinden, dat 265 hectares regenwoud midden in de stad herbergt. Net buiten de stad ligt het Nationale Park Soberania, bekend vanwege zijn enorme uitkijktoren van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de jungle.
Cultuur  mag ook niet ontbreken en wordt vertegenwoordigt in het Biomuseo, naar een ontwerp van de beroemde architect Frank Gehry. Alleen al dit monumentale gebouw is een bezoek waard.
Niet te missen is de moderne skyline van de stad waardoor je je echt in een wereldstad waant. Een aanrader is om te gaan eten in een van de vele restaurants of te gaan stappen tot in de vroege uurtjes in een van de clubs met dakterras.
De ene wijk is nèt iets anders dan de andere en dat geeft een goed beeld van wat Panama-stad is: een combinatie van culturen, rassen en geloven. Een wereldstad in een land in ontwikkeling.
 De meest bekende attractie echter van de stad is natuurlijk het Panama Kanaal! Net buiten de stad liggen de Miraflores sluizen met een museum erbij waar je meer te weten komt over de bouw en het bestaan van het kanaal. Hier zie je ook de schepen door de sluizen varen. We kunnen een “Partial” of een “Full Canal Transit“ boeken waarbij je op een boot door één of meerdere van de sluizen van het kanaal vaart, een unieke ervaring.

Dag 3-4 Playa Farallon

Autorit Panama Stad – Farallon: 120 km; ca. 2 uur

Playa Farallon ligt aan de kust ten zuiden van Panama Stad, ingeklemd tussen de badplaatsen Playa Santa Clara en Playa Blanca. De stranden zijn hier nog rustig te noemen, het is echt nog een onontdekte badplaats maar dat maakt de stranden er niet minder mooi op.

Dag 5-6 Pedasí

Autorit Farallon – Pedasí : 210 km; ca. 3 uur

Pedasí is een klein kustplaatsje aan de oostkust van het Peninsula Azuero, het schiereiland wat bekend staat om de Spaans koloniale sfeer en de traditionele feesten.
Een bezoek aan Isla Iguana is echt een must, het is een prachtig, onbewoond, eiland met zeer mooie, witte stranden. Het eiland zit vol met paars, oranje krabben in tegenstelling tot wat de naam van het eiland doet vermoeden. Ga eens snorkelen vanaf dit eiland, dit is echt een unieke ervaring! Van Juli tot oktober zwemmen er in de wateren rondom het eiland bultrugwalvissen wat zeer indrukwekkend om te zien is.

Dag 7 Santiago de Veraguas

Autorit Pedasí – Santiago: 150 km; ca. 2,5 uur

Santiago is een koloniale stadje in het centrum van Panama precies tussen Panama Stad en de Costa Ricaanse grens. Het is de toegangspoort voor het Peninsula Azuero. Het Peninsula Azuero staat bekend als de plek met de meeste Spaanse invloed van vroeger. Dit blijkt uit de cultuur, de architectuur en de vele feesten die in de zomer gevierd worden met processies die we vanuit Spanje nog kennen. Breng vooral een bezoek aan de bijzondere kerk van San Francisco de Veraguas in het dorpje San Francisco.
Ook is dit de regio van de gauchos, de herenboeren, die ook in deze regio op hun oude fincas wonen en koeien houden maar vaak ook rijst verbouwen. De koffieregio rondom Santa Fé is ook te bezoeken vanuit het centraal gelegen Santiago.

Dag 8-9 El Valle de Anton

Autorit Santiago - El Valle de Anton: 137 km; ca. 2,5 uur

El Valle is een schilderachtig plaatsje gelegen in de oude krater van een uitgebarsten vulkaan. Door deze vruchtbare grond is het een bosachtig gebied geworden afgewisseld met de toppen van de omliggende heuvels. Het is voor de Panamese stadsbewoners een ideale plek voor een weekendje weg. Er is genoeg te doen in de omgeving. Ga vooral heerlijk hiken en watervallen bezoeken. In de omgeving zijn ook rotstekeningen te zien en nog veel meer. Er is ook een markt waar Indianen hun koopwaar verkopen, de markt is dagelijks maar op zondag extra groot. Om te ontspannen ga je naar de warmwaterbronnen, voor actie is er canopy te doen.

Dag 10-11 Gamboa

Autorit El Valle de Anton – Gamboa: 132 km; ca. 2 uur

Gamboa is een plaatsje, ten noorden van Panama Stad, midden in de jungle tussen het Panama kanaal en de Río Chagres. Het ligt midden in een regenwoud.
Vanuit het dorp zijn er allerlei activiteiten te ondernemen zoals een ritje maken in de Aerial tram, wandelen in de omgeving en vogels en apen spotten.
Het dorp is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationaal Park Soberiana en de Miraflores sluizen in het Panama Kanaal.

Dag 12-13 Puerto Lindo

Autorit Gamboa – Puerto Lindo: 107 km, ca. 2 uur

Puerto Lindo staat pas sinds een paar jaar op de kaart, tot voor kort waren er nog geen wegen naar dit gebied. Het toerisme staat hier dus nog in de kinderschoenen. Leuk om te weten is dat de bevolking hier een hele andere oorsprong heeft dan in de rest van het land, niet afstamt van indianen en/of Spanjaarden en daarom vaker Engels dan Spaans spreekt. De bevolking stamt hier veelal af van Afrikaanse slaven.
Het vissersplaatsje Puerto Lindo is de ideale uitvalsbasis voor een boottocht door de omliggende mangroves, een bezoek aan de prachtige stranden van Isla Grande of een wandeling door de omliggende jungle. Tussen de havenstad Colón en Puerto Lindo ligt het historische Portobelo. Dit stadje heeft een beroemde fort van waaruit het zilver en goud uit Zuid-Amerika, dat te paard of te ezel over het land vanuit zuid naar noord ging, verscheept werd naar Europa.  Een unieke historische plek.
Dit gebied is naast per auto ook te bereiken met de historische Panamakanaaltrein van Panama Stad naar Colón. Per transfer reis je dan verder naar Puerto Lindo.

Dag 14 Panama Stad

Autorit Puerto Lindo – Panama Stad: 112 km; ca, 2 uur

Natuur vindt u op verschillende plekken in en om de stad. Midden in de stad ligt de heuvel Cerro Ancon waar de flora en fauna weelderig bloeit. Als u hier slaapt moet u niet gek opkijken als er een aap of kolibrie op uw balkonnetje zit. Ook heeft u vanaf deze heuvel een panoramisch uitzicht over de stad. Meer natuur vindt u in het Metropolitan park dat 265 hectares regenwoud midden in de stad herbergt of net buiten de stad in het Nationale Park Soberania bekend vanwege zijn enorme uitkijktoren van waaruit u ten volle van de jungle kunt genieten.
Cultuur  mag ook niet ontbreken en wordt vertegenwoordigt in het Biomuseo (zie foto), naar een ontwerp van de beroemde architect Frank Gehry, alleen al dit monumentale gebouw is een bezoekje waard.
Niet te missen is de moderne skyline van de stad waardoor u zich echt in een wereldstad waant. Een aanrader is om te gaan eten in een van de vele restaurants of te gaan stappen tot in de vroege uurtjes in een van de clubs met dakterras.
De ene wijk is nèt iets anders dan de andere en dat geeft een goed beeld van wat Panama-stad is: een combinatie van culturen, rassen en geloven. Een wereldstad in een land in ontwikkeling.

Dag 15-16 Vlucht naar Amsterdam

Transfer Panama Stad – Panama Stad luchthaven

Je vliegt vanaf Panama Stad naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

AB
Dag Plaats Vervoer Hotel
1-2 Vlucht naar Panama Stad
B&B Balboa Inn American Trade hotel
3-4 Playa Farallon
Togo B&B Casa Guardia
5-6 Pedasí
B&B La Rosa de los Vientos Casa Lajagua
7 Santiago de Veraguas
Punta Duarte Garden Inn Punta Duarte Garden Inn
8-9 El Valle de Anton
Golden Frog Inn Park Eden
10-11 Gamboa
Ivans B&B Ivans B&B
12-13 Puerto Lindo
Bambu Guesthouse Bambu Guesthouse
14 Panama Stad
B&B Balboa Inn American Trade hotel
15-16 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B
Laagseizoen v.a. € 1925,- v.a. € 2375,-
Hoogseizoen (juli, augustus en december) v.a. € 2249,- v.a. € 2749,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Panama Stad met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Transfer na aankomst op dag 1
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer
 • Autohuur Type Toyota Yaris of vergelijkbaar, ophalen op dag 3 in Panama Stad, inleveren op dag 14 ’s middags op dezelfde plek, op basis van een onbeperkt aantal kilometers
 • Verplichte autoverzekeringen, EPD en Dat (staat gelijk aan CDW/LDW)

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Overige transfers
 • Overige autoverzekering
 • Huur GPS, 6 USD per dag, ter plekke te betalen
 • Verzekering twee bestuurder, 5 USD per dag ter plekke te betalen
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: €30 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,- per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.