Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2499,-

Offerte aanvragen

18/21 dagen Panama: Panama Perfecto (evt. met verlenging San Blas)

 • Bezoek het Panamakanaal
 • Maak kennis met de Ngobe Buglé Indianen
 • Dolfijnen spotten in Bocas del Toro

Tijdens deze reis krijgt je in 18 dagen een hele goede indruk van wat Panama te bieden heeft. Stad, kanaal, strand en natuur: je krijgt het allemaal te zien!

Je start de reis in de hoofdstad Panama Stad. Een bezoek aan het kanaal mag uiteraard niet ontbreken maar ook Casco Viejo, het oude centrum, is een bezoek waard. Panama heeft zelfs binnen de muren van de stad een heus National Park: Parque Natural Metropolitano.

Het Gamboa resort is gelegen op een kruising tussen het Panama kanaal en de Rio Chagres. Dit resort ligt midden in een regenwoud en heeft een prachtig uitzicht over de rivier. Hier geniet je van een eerste kennismaking met Panama's bijzondere flora en fauna.

El Valle is een schilderachtig plaatsje gelegen in de oude krater van een uitgebarsten vulkaan. Door deze vruchtbare grond is het een bosachtig gebied geworden afgewisseld met de toppen van de omliggende heuvels. Het is de perfecte plek voor hiken, paardrijden en genieten van de natuur.

In Santa Fé verblijf je midden in het Panamese koffiegebied, dé beste plek om te wandelen, watervallen te bezoeken, paardrijden of tuben.
In las Lajas kan je uitrusten op de verlaten stranden maar ook een bezoek brengen aan de Ngobe Bugle indianengemeenschap, een bijzondere ervaring.

Boquete is een bergstadje met een heerlijk koel klimaat. Bloemen, koffie, groenten en citrusvruchten groeien hier weelderig. Bezoek een van de koffieplantages in de omgeving, of onderneem sportieve activiteiten zoals hiken, klimmen en raften. Boquete is ook een goede uitvalsbasis voor de Sendero de los Quetzales, deze beroemde 8 km lange wandeltocht loopt van Cerro Punta naar Boquete. Vervoer naar Cerro Punta kan geregeld worden, vervolgens loop je dan terug naar Boquete.

Bocas del Toro is een eilandengroep gelegen aan de Caribische kant van Panama. Het is het meest toeristische deel van Panama, maar door de kleinschalige ontwikkeling op de eilanden hangt er nog steeds een authentieke en gezellige sfeer. Isla Colon, Isla Carenero en Isla Bastimentos herbergen de meeste hotelletjes. Als je gelukt hebt zie je de dolfijnen zo vanuit je hotelkamer voorbij zwemmen. Barracuda's en pijlstaartroggen zwemmen ook in deze wateren.

De reis is te verlengen met een bezoek aan de San Blas eilanden.
De San Blas eilanden zijn een unieke plek in Panama omdat dit gebied geheel onder bestuur staat van de Kuna Yala, een inheemse indianen groep die hier van oudsher al woont. Het toerisme op deze eilanden valt onder de noemer ecotoerisme; de accommodaties zijn kleinschalig en meestal verblijf je bij een indianenfamilie. Alle inkomsten vloeien terug naar de bewoners. De eilanden zijn prachtig met witte stranden en azuurblauw water.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Panama Stad

Je vlucht vertrek naar Panama stad, je komt dezelfde dag nog aan.
Bij aankomst op de luchthaven ga je per transfer naar het hotel.

Panama-stad is een metropool die erg veel te bieden heeft. In Casco Viejo waan je je in de tijd van de Spanjaarden met statige koloniale huizen en prachtige kerken, dit alles omzoomd door de oude stadswal. Meer historie is er in het vroegere Panama Stad te vinden; “Panamá Viejo". Hier staan de ruïnes van waar vroeger de stad gelegen heeft.
Natuur vind je op verschillende plekken in en om de stad. Midden in de stad ligt de heuvel Cerro Ancon waar de flora en fauna weelderig bloeit. Als je hier slaapt moet je niet gek opkijken als er een aap of kolibrie op het balkon komt zitten. Ook biedt deze heuvel een panoramisch uitzicht over de stad. Meer natuur is er in het Metropolitan park te vinden, dat 265 hectares regenwoud midden in de stad herbergt. Net buiten de stad ligt het Nationale Park Soberania, bekend vanwege zijn enorme uitkijktoren van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de jungle.
Cultuur  mag ook niet ontbreken en wordt vertegenwoordigt in het Biomuseo, naar een ontwerp van de beroemde architect Frank Gehry. Alleen al dit monumentale gebouw is een bezoek waard.
Niet te missen is de moderne skyline van de stad waardoor je je echt in een wereldstad waant. Een aanrader is om te gaan eten in een van de vele restaurants of te gaan stappen tot in de vroege uurtjes in een van de clubs met dakterras.
De ene wijk is nèt iets anders dan de andere en dat geeft een goed beeld van wat Panama-stad is: een combinatie van culturen, rassen en geloven. Een wereldstad in een land in ontwikkeling.
 De meest bekende attractie echter van de stad is natuurlijk het Panama Kanaal! Net buiten de stad liggen de Miraflores sluizen met een museum erbij waar je meer te weten komt over de bouw en het bestaan van het kanaal. Hier zie je ook de schepen door de sluizen varen. We kunnen een “Partial” of een “Full Canal Transit“ boeken waarbij je op een boot door één of meerdere van de sluizen van het kanaal vaart, een unieke ervaring.

Dag 2-3 Gamboa

Autorit Panama Stad – Gamboa: 35 km; ca. 35 min

Gamboa is een plaatsje, ten noorden van Panama Stad, midden in de jungle tussen het Panama kanaal en de Río Chagres. Het ligt midden in een regenwoud.
Vanuit het dorp zijn er allerlei activiteiten te ondernemen zoals een ritje maken in de Aerial tram, wandelen in de omgeving en vogels en apen spotten.
Het dorp is een goede uitvalsbasis voor een bezoek aan het Nationaal Park Soberiana en de Miraflores sluizen in het Panama Kanaal.

Dag 4-5 El Valle de Anton

Autorit Gamboa - El Valle de Anton: 132 km; ca. 2 uur

El Valle is een schilderachtig plaatsje gelegen in de oude krater van een uitgebarsten vulkaan. Door deze vruchtbare grond is het een bosachtig gebied geworden afgewisseld met de toppen van de omliggende heuvels. Het is voor de Panamese stadsbewoners een ideale plek voor een weekendje weg. Er is genoeg te doen in de omgeving. Ga vooral heerlijk hiken en watervallen bezoeken. In de omgeving zijn ook rotstekeningen te zien en nog veel meer. Er is ook een markt waar Indianen hun koopwaar verkopen, de markt is dagelijks maar op zondag extra groot. Om te ontspannen ga je naar de warmwaterbronnen, voor actie is er canopy te doen.

Dag 6-7 Santa Fé

Autorit El Valle – Santa Fé: 200 km: ca. 3,5 – 4 uur

Santa Fé ligt in het hart van de koffieregio van Panama. Het is een plek voor natuurliefhebbers die buiten de gebaande paden willen treden. Het dorpje ligt in de groene bergen van de Veraguas Mountains. Het is de perfecte plek om te hiken, paardrijden, jeeptours te maken en koffietours te doen. Even heerlijk “back to nature”.

Dag 8-9 Las Lajas

Autorit Santa Fé – Las Lajas: 180 km: ca. 3 uur

Las Lajas is een strandplaats heel centraal gelegen aan de zuidkust van Panama, de Golf van Chiriquí. Het is vooral bekend als badplaats voor lokale gezinnen omdat de zee hier rustig is met weinig golven. Het zand is grijs vanwege de vulkanische oorsprong en het strand is breed en diep. Palmbomen zorgen voor schaduw.
Qua verblijf is er keuze uit een hotel aan het strand of een accommodatie op de heuvel met uitzicht op zee. Vanuit dit laatste hotel raden we aan om een bezoek te brengen aan een inheemse indianenstam die in het achterland leeft.

Dag 10-12 Boquete

Autorit Las Lajas – Boquete: 126 km: ca. 2 uur

Boquete is een bergstadje met een heerlijk koel klimaat. Bloemen, koffie, groenten en citrusvruchten groeien hier weelderig. In de omgeving zijn er koffieplantages te bezoeken maar ook allerlei sportieve activiteiten te ondernemen zoals hiken, klimmen en raften. Andere mogelijkheden zijn badderen in warmwaterbronnen, canopy en kajakken.
Boquete is ook een goede uitvalsbasis voor de Sendero de los Quetzales, deze beroemde 8 km lange wandeltocht loopt van Cerro Punta naar Boquete. Je kan je laten vervoeren naar Cerro Punta en dan terug naar Boquete lopen. Vanuit Boquete is er ook een mogelijkheid om de Volcan Baru beklimmen, een actieve vulkaan van 3475 m hoog.
In het achterland van Boquete ligt het reservaat van de inheemse stam van de Ngobe Buglé indianen. Zij hebben verregaande zelfbestuur over de regio. In en om Boquete zie je nog veel, vooral vrouwen, in de traditionele kledij van deze stam.

Dag 13-15 Bocas del Toro

Autorit Boquete – David Airport: 50 km; ca. 1 uur
Je levert de auto in bij aankomst op de luchthaven van David
Transfer David luchthaven – Almirante bootpier (ca. 3,5 uur)
Boot Almirante - Bocas del Toro (Isla Colon) (ca. 30 min.)

Bocas del Toro is een eilandengroep aan de Caribische kust van Panama. Je vindt er kristalhelder water met schitterende koraalriffen, dolfijnen, palmbomen, mangroven en een vriendelijke bevolking. Hoewel Bocas del Toro de door toeristen meest bezochte plaats van Panama is, heeft het toch nog zijn authentieke sfeer kunnen behouden. Isla Colon, Isla Carenero en Isla Bastimentos herbergen de meeste hotelletjes. Let goed op, want met een beetje geluk zie je dolfijnen zo vanuit je hotelkamer voorbij zwemmen. Barracuda's en pijlstaartroggen zwemmen ook in deze wateren.
Het zijn echte doe-eilanden waar je er heerlijk op uit kan trekken. Snorkelen, duiken, vissen, wandelen, fietsen, kajakken of dolfijnen spotten zijn hier mogelijk. De eilanden bieden drukte en gezelligheid, maar ook rust en natuur.
 
Het hoofdeiland Isla Colon is bereikbaar per boot vanuit Almirante (vaste land). Tevens gaan er vluchten van en naar Panama Stad. De omliggende eilanden zijn per watertaxi bereikbaar vanaf Isla Colon.

Dag 16 Panama Stad

Vlucht Bocas el Toro - Panama Stad
In de ochtend vliegt je van Bocas del Toro naar Panama Stad. Je hebt hier de hele dag dan nog om de stad te ontdekken.

Natuur vindt u op verschillende plekken in en om de stad. Midden in de stad ligt de heuvel Cerro Ancon waar de flora en fauna weelderig bloeit. Als u hier slaapt moet u niet gek opkijken als er een aap of kolibrie op uw balkonnetje zit. Ook heeft u vanaf deze heuvel een panoramisch uitzicht over de stad. Meer natuur vindt u in het Metropolitan park dat 265 hectares regenwoud midden in de stad herbergt of net buiten de stad in het Nationale Park Soberania bekend vanwege zijn enorme uitkijktoren van waaruit u ten volle van de jungle kunt genieten.
Cultuur  mag ook niet ontbreken en wordt vertegenwoordigt in het Biomuseo (zie foto), naar een ontwerp van de beroemde architect Frank Gehry, alleen al dit monumentale gebouw is een bezoekje waard.
Niet te missen is de moderne skyline van de stad waardoor u zich echt in een wereldstad waant. Een aanrader is om te gaan eten in een van de vele restaurants of te gaan stappen tot in de vroege uurtjes in een van de clubs met dakterras.
De ene wijk is nèt iets anders dan de andere en dat geeft een goed beeld van wat Panama-stad is: een combinatie van culturen, rassen en geloven. Een wereldstad in een land in ontwikkeling.

Dag 17-18 Vlucht naar Amsterdam

Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Panama Stad.

Je vliegt vanaf Panama Stad naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt.

Verlenging

Vlucht Panama Stad - Playon Chico
Je vliegt vanaf Panama Stad naar de eilanden en gaat per bootje naar een van de San Blas eilanden.

De San Blas eilanden, die aan de Caribische kust liggen, zijn een pareltje om te bezoeken. Er zijn tussen de 350 en 400 kleine eilandjes die tot de San Blas eilanden gerekend worden, waarvan er 50 bewoond zijn door de autochtone Kuna Yala indianen. De Kuna indianen zelf zeggen dat er voor elke dag van het jaar een eiland is op San Blas.
De San Blas eilanden worden bestuurd door de Kuna Yala indianen. Het gebied kan gezien worden als een autonome provincie waar de Panamese overheid zich zo min mogelijk mee bemoeit. Hierdoor is er weinig negatieve invloed op de interessante cultuur van de Kuna's. Ze hebben hun eigen taal, gebruiken en cultuur. De kleding van de vrouwen is schitterend, evenals de muziek en dans. Dit is een geweldige bestemming om een paar dagen heerlijk te relaxen en te genieten van zon, zee en strand in combinatie met cultuur.
De San Blas eilanden zijn per vlucht te bereiken vanuit Panama Stad. Afhankelijk van de lodge vliegt je naar een andere luchthaven. Wij gebruiken meestal de luchthaven van Playon Chico. Per boot ga je vervolgens naar het eiland waar je verblijft. Meestal is dit Yandup eiland.

Dag 19 Panama Stad

Vlucht Playon Chico – Panama Stad 
Per boot en vlucht vertrek je weer naar Panama Stad waar je nog de hele middag kunt doorbrengen.

Panama-stad is een metropool die erg veel te bieden heeft. In Casco Viejo waan je je in de tijd van de Spanjaarden met statige koloniale huizen en prachtige kerken, dit alles omzoomd door de oude stadswal. Meer historie is er in het vroegere Panama Stad te vinden; “Panamá Viejo". Hier staan de ruïnes van waar vroeger de stad gelegen heeft.
Natuur vind je op verschillende plekken in en om de stad. Midden in de stad ligt de heuvel Cerro Ancon waar de flora en fauna weelderig bloeit. Als je hier slaapt moet je niet gek opkijken als er een aap of kolibrie op het balkon komt zitten. Ook biedt deze heuvel een panoramisch uitzicht over de stad. Meer natuur is er in het Metropolitan park te vinden, dat 265 hectares regenwoud midden in de stad herbergt. Net buiten de stad ligt het Nationale Park Soberania, bekend vanwege zijn enorme uitkijktoren van waaruit je een mooi uitzicht hebt over de jungle.
Cultuur  mag ook niet ontbreken en wordt vertegenwoordigt in het Biomuseo, naar een ontwerp van de beroemde architect Frank Gehry. Alleen al dit monumentale gebouw is een bezoek waard.
Niet te missen is de moderne skyline van de stad waardoor je je echt in een wereldstad waant. Een aanrader is om te gaan eten in een van de vele restaurants of te gaan stappen tot in de vroege uurtjes in een van de clubs met dakterras.
De ene wijk is nèt iets anders dan de andere en dat geeft een goed beeld van wat Panama-stad is: een combinatie van culturen, rassen en geloven. Een wereldstad in een land in ontwikkeling.
 De meest bekende attractie echter van de stad is natuurlijk het Panama Kanaal! Net buiten de stad liggen de Miraflores sluizen met een museum erbij waar je meer te weten komt over de bouw en het bestaan van het kanaal. Hier zie je ook de schepen door de sluizen varen. We kunnen een “Partial” of een “Full Canal Transit“ boeken waarbij je op een boot door één of meerdere van de sluizen van het kanaal vaart, een unieke ervaring.

Dag 20-21 Vlucht naar Amsterdam

Je gaat op eigen gelegenheid naar de luchthaven van Panama Stad.

Je vliegt vanaf Panama Stad naar Amsterdam, waar je de volgende dag aankomt.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Panama Stad
Verblijf op eigen gelegenheid Radisson Panama Canal American Trade hotel
2-3 Gamboa
Ivans B&B Gamboa Rainforest resort Gamboa Rainforest resort
4-5 El Valle de Anton
Cabanas Potosí Park Eden Los Mandarinos
6-7 Santa Fé
Anachoreo Coffee Mountain Inn Coffee Mountain Inn
8-9 Las Lajas
Finca Buena Vista Las Lajas Beach resort Las Lajas Beach resort
10-12 Boquete
Isla Verde Finca Lerida Panamonte Inn & Spa
13-15 Bocas del Toro
Playa Tortuga Dolphin Bay Eclypse del Mar
16 Panama Stad
Verblijf op eigen gelegenheid Radisson Panama Canal American Trade hotel
17-18 Vlucht naar Amsterdam
San Blas Corbiski lodge San Blas Corbiski lodge San Blas Corbiski lodge
19 Panama Stad
Verblijf op eigen gelegenheid Radisson Panama Canal American Trade hotel
20-21 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
18 dagen
Tussenseizoen (november, januari, februari, maart, april) v.a. € 2575,- v.a. € 2949,- v.a. € 3425,-
Laagseizoen (overige maanden) v.a. € 2499,- v.a. € 2875,- v.a. € 3325,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december) v.a. € 2849,- v.a. € 3225,- v.a. € 3675,-
21 dagen
Tussenseizoen (november, januari, februari, maart, april) v.a. € 3175,- v.a. € 3549,- v.a. € 4025,-
Laagseizoen (overige maanden) v.a. € 3099,- v.a. € 3475,- v.a. € 3925,-
Hoogseizoen (juli, augustus, december) v.a. € 3499,- v.a. € 3825,- v.a. € 4275,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vliegreis Amsterdam – Panama Stad met KLM inclusief 1 stuk ruimbagage à 23 kg per persoon
 • Luchthavenbelastingen (onder voorbehoud van wijzigingen)
 • Transfer na aankomst op dag 1
 • Vlucht Bocas del Toro – Panama Stad (Albrook Airport)
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer
 • Autohuur Type Toyota Yaris of vergelijkbaar, ophalen op dag 2 in Panama Stad, inleveren op dag 13 ’s op de airport van David, op basis van een onbeperkt aantal kilometers
 • Verplichte autoverzekeringen, EPD en Dat (staat gelijk aan CDW/LDW)
 • Drop-off kosten in David, ongeveer 190 USD
 • Privé transfer David Airport – Almirante
 • Pakket San Blas eilanden, 4 dagen/3 nachten. 2 nachten Hotel Yandup Island, 1 nacht Panama stad, incl. vluchten, overnachtingen, vervoer, maaltijden, excursies. incl. transfer naar het hotel.

Exclusief

 • Stoelreservering intercontinentale vluchten
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 15,50 per persoon (optioneel)
 • Overige maaltijden
 • Overige transfers
 • Overige autoverzekering
 • Huur GPS, 6 USD per dag, ter plekke te betalen
 • Verzekering twee bestuurder, 3 USD per dag ter plekke te betalen
 • Boot Almirante – Isla Colon (Bocas del Toro), prijs is ongeveer 4 USD pp
 • Watertaxi Isla Colon – Isla Caranero is ongeveer 1 USD
 • Eventuele reis- en/of annuleringsverzekering
 • Reserverings- en ticketingkosten: €30 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,- per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.