Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 3399,-

Offerte aanvragen

20 dagen: Safari in Sri Lanka, snorkelen op de Malediven

 • Spot olifanten, krokodillen en luipaarden
 • Wandel door ongerept regenwoud
 • Snorkel of duik op de Malediven

Tijdens de rondreis door Sri Lanka ligt de nadruk op de unieke natuur van het eiland. Vanzelfsprekend zul je ook enkele historische sites aandoen. Je sluit deze reis schitterend af met een bezoek aan de Malediven.

In de ochtend van dag 4 komt de chauffeur je ophalen en hij rijdt je de komende 12 dagen door Sri Lanka.

Je bezoekt de natuurparken Wilpattu, Minneriya, Horton Plains, Uda Walawe en Sinharaja, waar je vele olifanten, apen, wilde honden, vele vogelsoorten en als het meezit luipaarden gaat zien. Ook de flora is zeer afwisselend, van het ruige Horton Plains tot het regenwoud van Sinharaja.

Verder bezoek je onderweg de tempels van de Culturele Driehoek, Kandy en reis je met de trein door de theevelden.

Je vliegt naar Malé en reist per speedboot naar een resort op één van de eilanden van de Malediven. Hier ga je genieten van zon, zee, een hagelwit strand en de zeer bijzondere en kleurrijke onderwaterwereld.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Colombo

Je vertrekt van Amsterdam naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Negombo

De rustige strandplaats Negombo vormt het ideale begin of eind van een reis naar Sri Lanka. Gelegen vlakbij het vliegveld kan je hier tot rust komen aan de mooie zandstranden. Je kunt hier een mooie boottocht maken door het historische Nederlandse kanaal en de lagune van Negombo, waar je door de mangrovebossen vaart. Als je toe bent aan wat meer hectiek dan kan je gemakkelijk per tuk tuk een bezoek brengen aan de drukke hoofdstad Colombo. Het oude centrum van de stad herinnert aan het koloniale verleden waarin achtereenvolgens de Portugezen, de Hollanders en de Engelsen de dienst uit maakten.

Dag 4-5 Anuradhapura en Wilpattu

Autorit Negombo – Anuradhapura: 160 km; ca. 3,5 uur
Vanuit Anuradhapura bezoek je Wilpattu National Park.

Voordat je Anuradhapura binnenrijdt zal je de indrukwekkende stoepa’s al boven het landschap uit zien torenen. Jarenlang was Anuradhapura de hoofdstad van Sri Lanka en je vindt hier dan ook talloze heiligdommen en tempels die nog steeds drukbezocht zijn. Er zijn meerdere enorme stoepa’s zoals de bijzondere bruine Abhayagiri en de prachtig witte Ruwanwelisaya. Je kunt de stoepa’s alleen bezoeken zonder schoenen en met bedekte schouders en knieën. Een belangrijk pelgrimsoord is de Sri Maha Bodhi oftewel de heilige bodhiboom. Deze boom zou zijn gegroeid uit een loot van de Boom der Verlichting, de vijgenboom waaronder Boeddha zijn Verlichting vond. De boom wordt al meer dan 2000 jaar bewaakt en boeddhisten komen hier dagelijks om offers te brengen. Een leuke uitstap in de buurt is de heuvel van Mihintale, waar het boeddhisme in Sri Lanka zou zijn ontstaan. Naast een bijzonder tempelcomplex heb je hier na een beklimming van 1840 traptreden ook een prachtig uitzicht over de omgeving.

Inbegrepen excursie
wilpattu leopard

Excursie Wilpattu

Wilpattu National Park is een van de mooiste safariparken van Sri Lanka. Het is het grootste en oudste nationale park van het land en bestaat uit circa 60 natuurlijke meren, zogenaamde tanks. Het park is dichtbegroeid met een aantal open vlaktes rond de meren. Er komen hier vele diersoorten voor, waaronder luipaarden (goede kans om te spotten!), krokodillen, verschillende soorten adders, vele soorten zoogdieren en prachtige vogelsoorten. Het park is tijdens de burgeroorlog jarenlang niet toegankelijk geweest en is nu absoluut een bezoek waard. Het is een van de beste plekken in Sri Lanka om luipaarden te spotten.

Dag 6 Omgeving Dambulla 4d/3n

Autorit Anuradhapura – Dambulla: 60 km; ca. 1,5 uur
De komende dagen bezoek je Dambulla, Sigiriya en Pollonaruwa en ga je op safari in Minneriya. In overleg met je chauffeur plan je de dagen in.

In de zogenaamde Culturele Driehoek bevinden zich de oude koningssteden van Sri Lanka. Dambulla is bekend door de schitterende tempels hoog in de rotsen. Je bereikt ze door een lange reeks trappen. De tempels zijn gevuld met zo’n 150 Boeddhabeelden in verschillende formaten en poses. Vanaf de rotsen heb je daarnaast een fantastisch uitzicht over de regio.

Dag 6-8 Omgeving Dambulla 4d/3n

Vanaf de 12 eeuw was Polonnaruwa 300 jaar lang de hoofdstad van het Cholarijk. Nu liggen in een parkachtige omgeving de oude gebouwen die in die periode zijn opgericht. De stad ligt aan de oever van een kunstmatig meer. De aanleg van dit meer was een van de hoogtepunten van het Cholarijk. Fascinerend zijn de vele beeldhouwwerken die de muren van de tempels en paleizen versieren. Je kunt het complex van Polonnaruwa uitstekend per fiets verkennen.

Inbegrepen excursie
Minneriya National Park

Excursie Minneriya of Kaudulla

De beste manier om de Aziatische olifant te zien is in het wild en dat kan op weinig plekken beter dan in Minneriya en Kaudulla. Beide parken liggen om een groot waterreservoir dat grote kuddes olifanten aantrekt. Je kunt hier groepen van veertig tot wel vierhonderd olifanten bij elkaar zien, een bijzondere ervaring. Wanneer het water in Minneriya te hoog staat is hier niet voldoende gras voor de olifanten en verhuizen ze naar het ernaast gelegen Kaudulla. Je gids zoekt altijd ter plaatse uit waar de olifanten zich bevinden en vervolgens ga je in dat park in een jeep met gids op safari.

Sigiriya is een indrukwekkend fort gelegen op een eenzame rots. Het fort werd gebouwd in de 5e eeuw en bevat tempels en paleizen uit latere tijden. Niet alleen de fantastische ligging en de uitzichten vanaf het fort maken dit tot een van de grote bezienswaardigheden van het eiland. Ook de tuinen en terrassen en de eeuwenoude fresco’s van hofdames zijn bijzonder. Je kunt er ook voor kiezen om de minder toeristische Pidurangala rots te beklimmen, vanwaar je een fantastisch uitzicht op Sigiriya Rock hebt.

Dag 9 Kandy

Autorit Dambulla - Kandy: 75 km; ca. 2,5 uur
Onderweg naar Kandy bezoek je een kruidentuin waar je uitleg krijgt over de vele specerijen van Sri Lanka.

Kandy is één van de leukste en prettigste steden van Sri Lanka. Gelegen op 500 meter hoogte is de temperatuur hier vrijwel altijd aangenaam en de stad en zijn omgeving heeft veel te bieden. De sfeer van Kandy wordt deels bepaald door het kleine kunstmatige meer waar de stad om is gebouwd. Op noordelijke oever van het meer ligt de Tempel van de Tand. Dit is de belangrijkste boeddhistische tempel van het eiland. De reden is de tand van Boeddha zelf die hier bewaard zou worden. De tempel vormt een belangrijk bedevaartsoord en je kunt hier kennismaken met de religieuze beleving van de boeddhist. In de heuvels en parken rond de stad zijn verder een aantal mooie wandelingen te maken.

Dag 10-11 Kitulgala

Autorit Kandy - Kitulgala: 60 km; 2,5 uur

Kitulgala staat ook wel bekend als de adrenalinestad van Sri Lanka. Je kunt hier jungletreks maken, grotten verkennen en raften. Midden door het stadje loopt de Kelaniya Ganga rivier, waarop je kunt raften met meerdere stroomversnellingen. Het is gelegen in het heuvelachtige binnenland van Sri Lanka. De heuvels zijn bezaaid met dicht regenwood en je kunt hier dan ook genieten van prachtige natuur. Voor vogelspotters is dit ook zeker een aanrader.

Dag 12-13 Nuwara Eliya

Autorit Kitulgala - Nuwara Eliya: 71,5 km; 2,5 uur

Nuwara Eliya is een statig dorpje in de hooglanden van Sri Lanka waar in vroegere tijden veel Engelsen hebben gewoond. De omgeving is bergachtig en groen met tussendoor schijnbaar eindeloze theeplantages. Een aantal van de theeplantages bieden rondleidingen door de fabriek, waar je het hele proces van thee maken doorloopt. Nuwara Eliya wordt ook wel Little England genoemd, de sfeer is nog zeer Brits en je vindt hier talloze koloniale gebouwen en hotels. Door de hoogte is het in deze regio aanmerkelijk koeler dan in de rest van het land wat een ware verademing kan zijn.

Dag 14-15 Ella

Vandaag reis je met de trein naar Ella.

Ella is prachtig gelegen tussen watervallen en tempels en is een van de beste bestemmingen in Sri Lanka voor wandelaars. In de buurt kan je prachtige kortere en langere wandelingen maken. Vanaf Little Adam’s Peak heb je een fantastisch uitzicht over de omgeving. Een bezoek aan de mooie Ravana Falls moet je zeker niet overslaan. Vlakbij Ella ligt de Nine Arches Bridge waar de spoorlijn over een prachtige stenen brug loopt, een perfect fotomoment!

Dag 15 Uda Walawe

Autorit Ella - Uda Walawe: 100 km; 3 uur

Tijdens een jeepsafari in het Uda Walawe National Park heb je een grote kans om wild te spotten. Door de lage vegetatie laten olifanten zich makkelijker zien dan bijvoorbeeld in het bekendere Yala. Fantastisch om te zien hoe de kleintjes hun moeders volgen en hoe de volwassen dieren al zwierend met hun slurven het gras ontdoen van stof en zand. Je ziet ook veel andere beesten zoals pauwen, krokodillen, apen en herten en dan zijn er ook nog de talloze vogelsoorten die het park rijk is. Kleurrijke bijeneters, ijsvogels en pronkende pauwen maar ook veel watervogels die rustig maar behoedzaam staan te vissen in het oog van een moeraskrokodil. Je kunt in de buurt een bezoek brengen aan het Elephant Transit Home, een olifantenweeshuis waar op een diervriendelijke manier olifanten worden opgevangen.

Inbegrepen excursie

Excursie Uda Walawe (jeep)

Het Udawalawe Nationaal Park heeft een oppervlakte van 230.821. Dit park is rijk aan ongeveer 500 olifanten, wilde buffels, herten wilde zwijnen, krokodillen en
meer dan 30 soorten slangen. Vandaag ga je met een jeep het park in om zoveel mogelijk van deze dieren te spotten.

Dag 16-19 Malediven

Autorit Uda Walawe - Colombo: 218 km; ca. 4 uur
Aansluitend vlieg je van Colombo naar Male in ongeveer 1,5 uur.
Een speedboot brengt je van Malé airport naar je resort.

Het water is hier echt zo azuur als in de folder en het zand net zo wit. De Malediven bestaan uit 26 atollen met in totaal 1192 kleine eilanden. Er zijn 3 soorten eilanden: lokale eilanden, ‘resorteilanden’ en onbewoonde eilanden.
Op elk resorteiland bevindt zich slechts één resort.

In de eerste plaats ga je naar de Malediven om tot rust te komen en te genieten van het turkooizen water en spierwitte stranden, maar liefhebbers van duiken en snorkelen vinden hier een waar onderwaterparadijs: mantaroggen, schildpadden en rifhaaien zijn hier veelvuldig te zien.

Een tocht per speedboat of (water)vliegtuig brengt je vanaf het vliegveld naar je resort.

Dag 20-21 Vlucht naar Amsterdam

Een speedboot brengt je van je resort naar Malé airport.

Je vertrekt vanaf Malé terug naar Amsterdam

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Colombo
2-3 Negombo
SeaHorse Hotel Goldi Sands Hotel Heritance Negombo
4-5 Anuradhapura en Wilpattu
Gamodh Citadel Alakamanda Forest Rock Garden
6 Omgeving Dambulla 4d/3n
6-8 Omgeving Dambulla 4d/3n
Kassapa Lions Rock Amaya Lake Sigiriya Heritance Kandalama
9 Kandy
Senani OZO Kandy Cinnamon Citadel
10-11 Kitulgala
Arsulana Eco Lodge
12-13 Nuwara Eliya
Seasons Villa Jetwing St. Andrews Heritance Tea factory
14-15 Ella
03 Arch Mountain Heavens 98 Acres Resort & Spa
15 Uda Walawe
Kalus Hideaway Kalus Hideaway Grand Udawalawe Safari Resort
16-19 Malediven
Cinnamon Dhonveli Maldives Cinnamon Dhonveli Maldives Cinnamon Dhonveli Maldives
20-21 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Tussenseizoen v.a. € 3399,- v.a. € 3825,- v.a. € 4299,-
Hoogseizoen (jul, aug.) v.a. € 3599,- v.a. € 4149,- v.a. € 4625,-
Hoogseizoen (rond kerst) op aanvraag op aanvraag op aanvraag

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Vlucht Amsterdam – Colombo – Male – Amsterdam met de Emirates
 • Luchthavenbelastingen en toeslagen
 • Transfer na aankomst in Colombo
 • Transfer na aankomst in Colombo naar uw hotel in Negombo
 • Alle hotelovernachtingen in een 2- persoonskamers obv logies ontbijt, (op Malediven half board/full board)
 • Auto met airco en chauffeur in Sri Lanka vanaf dag 4 t/m dag 16
 • Treinkaartjes Kandy – Nanu Oya (indien mogelijk 1e klasse)
 • 4 x Jeepsafari Sri Lanka (exclusief entreegelden)
 • Vervoer van luchthaven Male naar de accommodatie (Malediven) v.v.

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visa Sri Lanka (voor vertrek te regelen)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.