Boek met onze 4 zekerheden

Vanaf € 2599,-

Offerte aanvragen

19 dagen Sri Lanka: Safariparken en een roemrijk verleden

 • Spot olifanten, krokodillen en luipaarden
 • Een land met een indrukwekkend verleden
 • Snorkelen of duiken aan de noordoostkust

Tijdens deze afwisselende reis door Sri Lanka bezoek je heel diverse natuurparken en een aantal historische sites. Een verblijf aan de mooie stranden van het noordoosten maakt dat deze reis bij uitstek geschikt is om van februari tot en met september te maken.

In de ochtend van dag 4 komt de chauffeur je ophalen en voert je de komende weken door Sri Lanka. Tijdens de rondreis zul je de schitterende en diverse natuurparken Wilpattu, Minneriya, Horton Plains en Uda Walawe bezoeken. Je zult vele olifanten, apen, wilde honden, vogelsoorten en als het meezit luipaarden zien.

Tussendoor duik je de geschiedenis  in en bezoek je de tempels van de Culturele Driehoek en Kandy. De prachtige reis met de trein door de theevelden is er een om niet snel te vergeten.

Richting het einde van de reis verblijf je een viertal dagen aan de uitgestrekte stranden bij Nilaveli, een nog rustige plek in het noordoosten van Sri Lanka.

 • Programma
 • Route & Hotels
 • Impressie
 • Prijs
 • Klantenervaringen
 • Offerte

Dag 1 Vlucht naar Colombo

Je vertrekt van Amsterdam naar Colombo, waar je de volgende dag aankomt.

Dag 2-3 Negombo

Per transfer ga je naar het hotel.

De rustige strandplaats Negombo vormt het ideale begin of eind van een reis naar Sri Lanka. Gelegen vlakbij het vliegveld kan je hier tot rust komen aan de mooie zandstranden. Je kunt hier een mooie boottocht maken door het historische Nederlandse kanaal en de lagune van Negombo, waar je door de mangrovebossen vaart. Als je toe bent aan wat meer hectiek dan kan je gemakkelijk per tuk tuk een bezoek brengen aan de drukke hoofdstad Colombo. Het oude centrum van de stad herinnert aan het koloniale verleden waarin achtereenvolgens de Portugezen, de Hollanders en de Engelsen de dienst uit maakten.

Dag 4 Uda Walawe

In de ochtend word je opgehaald door jullie chauffeur die de komende dagen met je door Sri Lanka rijdt. 

Autorit Negombo – Uda Walawe: 160 km; ca. 4 uur

Tijdens een jeepsafari in het Uda Walawe National Park heb je een grote kans om wild te spotten. Door de lage vegetatie laten olifanten zich makkelijker zien dan bijvoorbeeld in het bekendere Yala. Fantastisch om te zien hoe de kleintjes hun moeders volgen en hoe de volwassen dieren al zwierend met hun slurven het gras ontdoen van stof en zand. Je ziet ook veel andere beesten zoals pauwen, krokodillen, apen en herten en dan zijn er ook nog de talloze vogelsoorten die het park rijk is. Kleurrijke bijeneters, ijsvogels en pronkende pauwen maar ook veel watervogels die rustig maar behoedzaam staan te vissen in het oog van een moeraskrokodil. Je kunt in de buurt een bezoek brengen aan het Elephant Transit Home, een olifantenweeshuis waar op een diervriendelijke manier olifanten worden opgevangen.

Inbegrepen excursie

Excursie Uda Walawe (jeep)

Het Udawalawe Nationaal Park heeft een oppervlakte van 230.821. Dit park is rijk aan ongeveer 500 olifanten, wilde buffels, herten wilde zwijnen, krokodillen en
meer dan 30 soorten slangen. Vandaag ga je met een jeep het park in om zoveel mogelijk van deze dieren te spotten.

Dag 5-6 Nuwara Eliya

Autorit Uda Walawe - Horton Plains: 150 km; ca. 4 uur
Onderweg naar Nuwara Eliya bezoek je Horton Plains
Autorit Horton Plains - Nuwara Eliya: 30 km; ca. 1 uur

Nuwara Eliya is een statig dorpje in de hooglanden van Sri Lanka waar in vroegere tijden veel Engelsen hebben gewoond. De omgeving is bergachtig en groen met tussendoor schijnbaar eindeloze theeplantages. Een aantal van de theeplantages bieden rondleidingen door de fabriek, waar je het hele proces van thee maken doorloopt. Nuwara Eliya wordt ook wel Little England genoemd, de sfeer is nog zeer Brits en je vindt hier talloze koloniale gebouwen en hotels. Door de hoogte is het in deze regio aanmerkelijk koeler dan in de rest van het land wat een ware verademing kan zijn.

Inbegrepen excursie
horton plains

Excursie Horton Plains

Vandaag bezoek je Horton Plains. Dit mooie park bestaat uit rollende grasvlaktes, prachtige watervallen en zelfs een stuk nevelwoud. Wandelaars kunnen hier hun hart ophalen. Groots is het uitzicht vanaf World's End. Hier vallen de grasvlaktes weg en kijk je ver uit over de laagvlakte ten zuiden van de heuvels. Het is aan te raden om het park ’s ochtends vroeg te bezoeken omdat in de loop van de dag de bewolking vaak toeneemt en het uitzicht dus verdwijnt.

Dag 7-8 Kandy

Een schitterende treinreis brengt je in circa vier uur verder naar Kandy.  Hier staat de auto met je chauffeur weer op je te wachten om je naar je hotel te brengen.

Kandy is één van de leukste en prettigste steden van Sri Lanka. Gelegen op 500 meter hoogte is de temperatuur hier vrijwel altijd aangenaam en de stad en zijn omgeving heeft veel te bieden. De sfeer van Kandy wordt deels bepaald door het kleine kunstmatige meer waar de stad om is gebouwd. Op noordelijke oever van het meer ligt de Tempel van de Tand. Dit is de belangrijkste boeddhistische tempel van het eiland. De reden is de tand van Boeddha zelf die hier bewaard zou worden. De tempel vormt een belangrijk bedevaartsoord en je kunt hier kennismaken met de religieuze beleving van de boeddhist. In de heuvels en parken rond de stad zijn verder een aantal mooie wandelingen te maken.

Dag 9 Culturele Driehoek

Autorit Kandy – Dambulla: 70 km; ca. 2 uur
Onderweg naar Dambulla bezoek je een kruidentuin waar je uitleg krijgt over de vele specerijen van Sri Lanka.
De komende dagen bezoek je Dambulla, Sigiriya en Pollonaruwa en ga je op safari in Minneriya. 

In de zogenaamde Culturele Driehoek bevinden zich de oude koningssteden van Sri Lanka. Dambulla is bekend door de schitterende tempels hoog in de rotsen. Je bereikt ze door een lange reeks trappen. De tempels zijn gevuld met zo’n 150 Boeddhabeelden in verschillende formaten en poses. Vanaf de rotsen heb je daarnaast een fantastisch uitzicht over de regio.

Dag 9-11 Culturele Driehoek

Vanaf de 12 eeuw was Polonnaruwa 300 jaar lang de hoofdstad van het Cholarijk. Nu liggen in een parkachtige omgeving de oude gebouwen die in die periode zijn opgericht. De stad ligt aan de oever van een kunstmatig meer. De aanleg van dit meer was een van de hoogtepunten van het Cholarijk. Fascinerend zijn de vele beeldhouwwerken die de muren van de tempels en paleizen versieren. Je kunt het complex van Polonnaruwa uitstekend per fiets verkennen.

Sigiriya is een indrukwekkend fort gelegen op een eenzame rots. Het fort werd gebouwd in de 5e eeuw en bevat tempels en paleizen uit latere tijden. Niet alleen de fantastische ligging en de uitzichten vanaf het fort maken dit tot een van de grote bezienswaardigheden van het eiland. Ook de tuinen en terrassen en de eeuwenoude fresco’s van hofdames zijn bijzonder. Je kunt er ook voor kiezen om de minder toeristische Pidurangala rots te beklimmen, vanwaar je een fantastisch uitzicht op Sigiriya Rock hebt.

Inbegrepen excursie
Minneriya National Park

Excursie Minneriya of Kaudulla

De beste manier om de Aziatische olifant te zien is in het wild en dat kan op weinig plekken beter dan in Minneriya en Kaudulla. Beide parken liggen om een groot waterreservoir dat grote kuddes olifanten aantrekt. Je kunt hier groepen van veertig tot wel vierhonderd olifanten bij elkaar zien, een bijzondere ervaring. Wanneer het water in Minneriya te hoog staat is hier niet voldoende gras voor de olifanten en verhuizen ze naar het ernaast gelegen Kaudulla. Je gids zoekt altijd ter plaatse uit waar de olifanten zich bevinden en vervolgens ga je in dat park in een jeep met gids op safari.

Dag 12-15 Nilaveli

Autorit Dambulla - Nilaveli: 120 km; ca. 2,5 uur
Einde service auto met chauffeur

Nilaveli is een prachtige badplaats met enkele van de mooiste, ongerepte stranden van Azië. In de zomerperiode heb je hier meer kans op goed weer en een rustige zee in vergelijking met de stranden aan de zuidwestkant van het eiland. Daarnaast zijn de stranden nog relatief rustig omdat dit gebied tijdens de burgeroorlog niet bereikbaar was. Voor de kust van Nilaveli ligt het Pigeon Island, een klein tropisch eiland waar je schitterend kunt snorkelen. Het eiland is tevens een broedplaats voor trekvogels. In de maanden maart en april kun je hier blauwe vinvissen tegenkomen, van mei tot september dolfijnen. Vanuit Nilaveli kun je een bezoek brengen aan Trincomalee, dat in het verleden een belangrijke havenplaats voor onder ander de Nederlanders was. Ook vind je hier een kleurrijke hindoetempel aan de rand van een klif.

Dag 17-18 Anuradhapura en Wilpattu NP

Je wordt weer opgehaald door een auto met chauffeur
Autorit Nilaveli - Anuradhapura: 120 km; ca. 2,5 uur
Vanuit Anuradhapura bezoek je Wilpattu NP

Voordat je Anuradhapura binnenrijdt zal je de indrukwekkende stoepa’s al boven het landschap uit zien torenen. Jarenlang was Anuradhapura de hoofdstad van Sri Lanka en je vindt hier dan ook talloze heiligdommen en tempels die nog steeds drukbezocht zijn. Er zijn meerdere enorme stoepa’s zoals de bijzondere bruine Abhayagiri en de prachtig witte Ruwanwelisaya. Je kunt de stoepa’s alleen bezoeken zonder schoenen en met bedekte schouders en knieën. Een belangrijk pelgrimsoord is de Sri Maha Bodhi oftewel de heilige bodhiboom. Deze boom zou zijn gegroeid uit een loot van de Boom der Verlichting, de vijgenboom waaronder Boeddha zijn Verlichting vond. De boom wordt al meer dan 2000 jaar bewaakt en boeddhisten komen hier dagelijks om offers te brengen. Een leuke uitstap in de buurt is de heuvel van Mihintale, waar het boeddhisme in Sri Lanka zou zijn ontstaan. Naast een bijzonder tempelcomplex heb je hier na een beklimming van 1840 traptreden ook een prachtig uitzicht over de omgeving.

Inbegrepen excursie
wilpattu leopard

Excursie Wilpattu

Wilpattu National Park is een van de mooiste safariparken van Sri Lanka. Het is het grootste en oudste nationale park van het land en bestaat uit circa 60 natuurlijke meren, zogenaamde tanks. Het park is dichtbegroeid met een aantal open vlaktes rond de meren. Er komen hier vele diersoorten voor, waaronder luipaarden (goede kans om te spotten!), krokodillen, verschillende soorten adders, vele soorten zoogdieren en prachtige vogelsoorten. Het park is tijdens de burgeroorlog jarenlang niet toegankelijk geweest en is nu absoluut een bezoek waard. Het is een van de beste plekken in Sri Lanka om luipaarden te spotten.

Dag 19-20 Vlucht naar Amsterdam

Je wordt bij de luchthaven afgezet (ca. 4 uur rijden). Je vertrekt vanaf Colombo terug naar huis.

Kies een hotelcategorie:

ABS
Dag Plaats Vervoer Hotel
1 Vlucht naar Colombo
2-3 Negombo
Blue Elephant Boutique Goldi Sands Hotel Heritance Negombo
4 Uda Walawe
Kalus Hideaway Udawalawe Big Game Camp Grand Udawalawe Safari Resort
5-6 Nuwara Eliya
Seasons Villa Jetwing St. Andrews The Grand Hotel
7-8 Kandy
Eagle Regency Hotel Fox Kandy Cinnamon Citadel
9 Culturele Driehoek
9-11 Culturele Driehoek
Kassapa Lions Rock Deer Park Aliya Resort & Spa
12-15 Nilaveli
Anantamaa Anilana Nilaveli Uga Jungle Beach
17-18 Anuradhapura en Wilpattu NP
Gamodh Citadel Alakamanda Forest Rock Garden
19-20 Vlucht naar Amsterdam
Periode Hotelcat. A Hotelcat. B Hotelcat. S
Laagseizoen v.a. € 2599,- v.a. € 3025,- v.a. € 3775,-
Hoogseizoen (jul., aug., kerst) v.a. € 2899,- v.a. € 3375,- v.a. € 4599,-

Wij maken altijd een persoonlijke offerte op maat. De reissom per persoon kan variëren door de beschikbaarheid van de vluchten, de vertrekdatum en de kamerindeling.
Bovenstaande prijzen zijn vanafprijzen per persoon op basis van een reis voor twee personen.

Inclusief

 • Retourvlucht Amsterdam – Colombo met Emirates/Qatar Airways, incl. 1 stuk bagage pp
 • Luchthavenbelastingen en brandstoftoeslagen
 • Transfer na aankomst in naar hotel in Negombo
 • Auto met airco en chauffeur in Sri Lanka vanaf dag 4 t/m 12 en dag 16 t/m 18
 • Treinkaartjes Nanu Oya – Kandy
 • 3 x Jeep Sri Lanka: Minneriya, Wilpattu en Horton Plains (exclusief entreegelden)
 • Alle hotelovernachtingen op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer

Exclusief

 • Overige maaltijden
 • Entreegelden
 • Visa Sri Lanka (voor vertrek te regelen)
 • Reis- en/of annuleringsverzekering
 • GreenSeat CO2-compensatie: € 12,95 per persoon (optioneel)
 • Reserverings- en ticketingkosten: € 30,00 per persoon
 • Bijdrage SGR: € 5,00 per persoon
 • Bijdrage calamiteitenfonds: € 2,50 per boeking (max. 9 personen)

Offerte aanvragen

Via onderstaand formulier kun je een reisvoorstel voor deze voorbeeldreis aanvragen. Je krijgt een reisvoorstel op maat per e-mail toegestuurd.

Bestemming(en)

Reisvoorkeur

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn dienen deze velden te worden ingevuld.

Contactgegevens

*) Om je zo goed mogelijk van dienst te zijn, dienen deze velden te worden ingevuld.

Plaats toevoegen

Hartelijk dank voor uw interesse in Vámonos Travels.

Binnen 3 tot 5 werkdagen ontvangt u van ons een uitgebreid reisvoorstel. Als wij nog vragen hebben over uw aanvraag, zullen we eerder telefonisch of per email contact opnemen.